Jump to content

Moto Zajednica

Motociklisti i psi lutalice

Recommended Posts

• Pana, 554 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535

Kakvo šutiranje?  Ti na tovčkovima u pokretu  a  on kvatro  , spreman ...

Promena pravca kretanja , izbacivanje iz ravnoteže i skretanje pažnje može da bude kobno.

Stegneš upravljač , kolena uz motor i po gasu... računaš na životinjski instikt ( na obe strane)

Nego ... u slučaju  ujeda ... mečku treba da rodiš da bi objasnio:

gde te je ujeo , zašto ? , koje je rase , vlasnik psa ?  kako se sada ponaša pas???

Procedura je  takva da poželiš da čopor avlijanera dođe tog trenutka i sve ih izujeda.

U slučaju štete... moguća je nadoknada štete prouzrokovana ujedom pasa lutalica.

Treba se obratiti  OPŠTINI  i  KOMUNALNOJ službi .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Neka Ekstra Titula, 402 postova

ma ja pre mesec dana vozim prema kaludjerici i ladno udarim psa..ne pitaj..pas krenuo da prelazi, pa stao, pa levo pa desno..kapirate vec, ja kocim a idem ono 80km i spustim valjda na 40 i obilazim ga i on bas na tu stranu resio posle 5 sekudni neckanja..i paff..udarih ga, malo se motor zatetura, pas zacvile ali nista previse ozbiljno i kazem sebi..jebote, glupi psu, sjeb*** nas oboje  ;D ali gotivim pse, cak i kada me jure na motoru ::) haha

• Svrati ponekad, 179 postova

ljuci što se šutiranja tiče ja sam jednom još na  apn ulazio u moju ulicu i dve tri mačke se parile ili već šta kad su istrčale pred motor. jednu sam uspeo šutnut tako jako da sam posle nedelju dana ja šantao  ;D ;D ;D ;D ;D

• In memoriam, 103 postova

Ja imam drugaciji model rasterivaca ;)

untitledar0.png

a kad pridju dovoljno blizu

122087_lg.jpg

Samo vi pricajte ovi za zastitu zivotinja su tu oko nas!!!Vezace nas za ono u Medaku.

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

Pa i treba! Samo citam sta pisete....

Ja volim zivotinje i nisam za ovakvo nasilje nad istim. Ok je neki rasterivac, ili upotrebiti suzavac u krajnjoj nuzdi.

• Drug član, 1392 postova

onaj ko je ljubitelj neka prisvoji sve lutalice pa nas nece imati ko da ujeda niti koga mi da sutiramo

i ja ih volim ali sam imao slucaj da neko meni blizak u parku na nbg bio ujeden samo setajuci ka kuci jer ga je napao copor lutalica

e onda sam ja besan izasao sa pistoljem i poslagao ih vecinu na gomilu

kao sto rekoh bila nova godina petarde na sve strane pa se nista nije culo, a vala ni videlo jer je u parku bilo gusto drvece

e sad moze da mi prica ko sta oce ali kad mene i meni bliske neko dira ja reagujem !

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

Uff-e, posto si kako kazes pucao po parku, mogao si i nekog da pogodis.....

Zamisli scenu, neko seta parkom i vidi manijaka puca okolo sa pistoljem....cudi me da te nisu odma maknuli...

• 侍, 671 postova
  • Motocikl: Honda XRV 650

ja koristim ovo :)

99931123.png

šalim se, to je samo za taxiste i one što me seku, kerove ne diram.

na mene se bio zaleteo pit, ne lutalica, gazda ga je šetao Sinđelićevom, ali ga nije držao na povodcu, ulica prazna (iako je bilo oko 17h) i on izleće ispred mene, ide na mene i reži... usporio maksimalno, ali ne previše da bih mogao da ubrzam kada ga prođem i ne dozvolim mu da me ugrize...

a kod pančevca me napao čopor lutalica (i to dok sam bio u krivini), sreća odreagovali su na sirenu i malo turiranja...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma sto se sekirate,u svilajncu kod mene ima neko iz te organizacije za zastitu zivotinja,,uh,,pun nam je centar pasa lutalica,nesmeju sinteri da ih facaju,nedaj boze da neko kuce bude otrovano udareno itd,odma trce prijavljuju,pa cak i kaznjavaju,a kad setam cerkicu po centru moram da idem ko policajac da pazim da je neko kuce neujede,prosle godine ih je bilo u coporu od 10tak,nesmem ni dete da pustim samo,najgore kad sedne u svoj mali dzip da ga vozi ili na biciklicu oni jure reze laju,i ja volim zivotinje,drzim cak u kuci i macka starog 10tak god,ali sto je previse previse je..

a tek kad stanu na sred ulice a nezna gde  ce ili samo istrci pa panicno kocis...i da se spucas zbog nekog lutalice treba jos i kaznu za to da platis pa jos i nekim organizacijama za zastitu zivotinja ko zna kolku kaznu,pa sad sta da se radi,ja nemam srca da ih ubijam,zao mi,al nemam srca ni da trpim da me ujedaju da laju da reze na mene,al zato volim kolima da ga puknem pa sta mu bog da,obicno ustanu i beze,ono jesam jednog onomad sutnuo da niko nevidi  ;D ;D ;D bogami jos me boli noga  :-[ :-[,alnece vise taj da mi laje na cerkicu  :D :D :D

• Svrati ponekad, 331 postova

kad sam kolima i krene neki pas

da me ‚‚juri‚‚ valjda da me ujede za kuku

samo oborim brzinu na 20 .. pustim ga da se zaleti ..

onda naglo po kočnici .. samo čuješ jedno tupo DUMP ..

i nastaviš dalje ...ah sirena na staroj kockici, fabrički

imaš dve ... skaču 2 metra od nje kerovi ...

:)

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: Trenutno na 4 tocka

Čitav arsenal oružja noževa i još par nazovi ideja kako se rešiti lutalica  ??? sunđer sa mašću pozdan način ako baš volite da ugine u mukama ??? Šta vam je ljudi,to je problem lokalnih komunalnih preduzeća koja funkcionišu kao i sve ostalo zato i ima toliko lutalica,kojih nam je žao u jednu ruku ali one prave velike probleme i treba ih što humajnije eliminisati.Da ne dolazimo u situaciju da moramo sami da ih ubijamo,ili nekom pukne film pa naoružan ode kod nadležnih.Zbog ujeda lutalica država odnosno mi odvajamo milionske cifre za odštete ljudima koje su lutalice ujele,što i nije toliko bitno nego što bi neko dete ceo život imalo traume strah ili fizičke posledice o čemu se uglavnom priča kad se desi a onda je kasno.Sve u svemu još jedan od mnogih problema u Srbiji  >:(

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: Trenutno na 4 tocka

Sve junak do junaka. Nema sta, svaka cast momci.

Predpostavljam na šta si mislio ali se nadam da mene nisi pogrešno razumeo,ja u životu nisam ubio životinju ma ni miša i obožavam životinje ali psi ne mogu da žive na ulici i to je surova istina.

• Svrati ponekad, 331 postova

Sve junak do junaka. Nema sta, svaka cast momci.

priznajem kriv sam ... ali mesto lutalicama nije na ulici ...

ako drzava ne pravi hajke na njih, gradjani imaju pravu da

se sami zastite ... :)

sebe ne smatra civilom, nego gradjaninom, razlika je u tome sto od francuske revolucije pa na

dalje, mi, gradjani, smo spremni svoja prava i zivote da branimo i oruzijem ...

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Ja samo mislim da sutiranje pasa pa makar oni bili i lutalice koje nasrcu na TOCKOVE nije resenje pogotovu ako ste na motoru jer:

1. prakticno svaki pas ce odustati od "napada" i otici ako se zaustavite ili dovoljno usporite.

2. sutiranjem psa velika verovatnoca je da ga necete onesposobiti nego samo dodatno razjariti

3. cak i ako jednog psa onesposobite (nepotrebno) u najvecem broju slucajeva cete time razjariti ostale jer su obicno u grupi

4. definitivno cete ugroziti sopstvenu ali i tudju bezbednost jer gledati gde i koga sutirate a ne gde i kuda vozite ne moze biti rizicnije.

Ne kazem da ima situacija kada je pas do te mere agresivan (tada je definitivno bolestan) i tada je nuzna odbrana svakako opravdana ali su to toliko retke situacije. Tipicna i cesta situacija kada psi nasrcu na TOCKOVE automobila pa i motora jednostavno se resava usporavanjem kretanja pa i ako treba zaustavljanjem. Probajte jednom da se zaustavite i videcete da ce taj pas u sekundi prestati da pokazuje interesovanje prema vama i vasim TOCKOVIMA.

Ne bi bilo fer da neko ko je pocetnik u voznji motora pomisli kako je sutiranje nacin na koji treba da postupi ako se nadje u takvoj situaciji. Ja psa (i bilo koju drugu zivotinju) smatram ozbiljnom preprekom na putu pa cak i onda kada se nalazi sa strane puta...bilo gde u vidokrugu. Zato postupam kao da sam video pesaka na putu ili pored puta pa cak i puta dva opreznije. Od pesaka mogu i da ocekujem smislenu reakciju (da se skloni, zastane ako je posao da predje put i sl.).

U Mirijevu su u poslednje vreme kod Maxija. Tuda cesto prolazim motorom i cesto me napadaju. Usporim ili stanem dok se ne smire i ne povuku malo a potom jednostavno startujem malo brze. Skoro po pravilu oni su u medjuvremenu vec "snimili" sledece vozilo i ne jure zamnom.

Ne kazem da je moj nacin najbolji i jedini nacin ali mi se cini da je daleko humaniji i bezbedniji.

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: Suzana GSXR 750 K8

Ne bih se slozio da odustanu kad stanes. Nije bila rizicna situacija, ali letos je jedan keric na trgu poceo da laje cim sam upalio motor i to tako zdushno da mi je bilo smeshno.Onda sam krenuo i pratio me do terazija, onda sam mu se izgubio :)

Sutiranje je prilicno rizicno jer mozes da se cimnes i da padnes lako.Meni je jos otezavajuce sad bilo sto je devojka bila pozadi pa nisam smeo ni da se cimam previse jer ne znam kako ce ragovati, pa dok me je ker grizao ja se nisam ni cimnuo.Tek sam joj kasnije rekao da me ugrizao.Cekam kraj meseca da okrenem ovog decka shto planira da ugradjuje te rasterivace za motor, pa ako cena ne bude preterana idem na ugradnju pa da isprobam.

U sv sl u poslednje vreme su odlepili, nikad ker na mene nije lajao dok sam na nogama,a sad su i to poceli.

Kanarinac ma sta ti bre znas?

kad kochaMatori kaze da nece da ujedu onda nece da ujedu!

ti tragovi zuba na tvojoj nozi ko zna od koga su i kakve ti i tvoja devojka perverizje izvodite  :D

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

U Mirijevu su u poslednje vreme kod Maxija. Tuda cesto prolazim motorom i cesto me napadaju. Usporim ili stanem dok se ne smire i ne povuku malo a potom jednostavno startujem malo brze. Skoro po pravilu oni su u medjuvremenu vec "snimili" sledece vozilo i ne jure zamnom.

Ne kazem da je moj nacin najbolji i jedini nacin ali mi se cini da je daleko humaniji i bezbedniji.

Koco ti bas imas puno slobodnog vremena u zivotu, kad zbog dzukela stajes ;D ;D ;D

Ja imam prijateljski odnos sa psima, dok ne krenu prema meni, posle toga smo neprijatelji >:( I ne libim se ni da ga UBIJEM ako sam ugorzen,

Molio bi dusebriznike da me ne prozivaju zbog ovog, jer o psima znam sigurno vise od njih ;)

A ne daj Boze ni jednom od njih da krene na moj "quad" odma ce da radi oruzje br. 2

na ovaj quad sam mislio ;)

24999_384109343684_521983684_3735368_1025255_n.jpg

ja dam gas i pobegnem...pametniji popusta tj. pobegne

pa neznam bas....

u onoj temi o bezanju od policije su drugacije nazivali te sto daju gas i pobegnu  ;)

kome sad verovati?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja