sstruja 115 Napisano Mart 27, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Imam mali problem, treba da zamenim jedan semering na stapu (prednja viljuska) ali ne znam koji je, tj. od kog motora je.... Jedina oznaka koju sam procitao na stapovima je: HFT-1 S 1231-L (ili R za desno) Da li mogu sa ovime da nadjem koji je motor u pitanju ili moram da premeravam semering pa da trazim slican??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stomil 2 Napisano Mart 27, 2007 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Leskovac / Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti je najbolje da premeris semering ako vec nema oznake dimenzija na njemu i da pokusas sam da nadjes. U svakom slucaju bice ti jeftinije nego da kupujes taj isti deo kao semering "specijalan" za neki motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 27, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Svakako ce mi trebati info sa kog je motora da bih znao koliko ulja fabricki staje i koliko je tezak taj motor pa prema tome da odredim koliko ulja ja da stavim po mojoj tezini i tezini mog motrora... a s'obizorm da je sigurno drugaciji ugao viljsuke nego na fabrickom motoru.. bice to malo veca matematika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 30, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Stapovi su sa GSX 400, saznao sam.. Semeringa ima za njega, ako sam dobro razumeo 9.95 su za sve motore. Oznaka je 35x48x11! Mislim da ne mogu bilo koji da stavim, da nece trajati, jer je veliki pritisak u stapovima; ovaj ima 2 opruge, sa obe strane i mekani silikonski deo koji na stapove prianjaju... A i cuo sam da obicni propadnu posle par dana... Sad me zanima koliko ulja ide u stapove i koje ulje da stavim? Takodje me zanima koliko mogu da kostaju cistaci... nema slike u louisu a nemacki mi je tetkinski jezik pa ga lepo govorim a slabo razumem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 30, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Cistace ne vidim na Louis sajtu, a sto se tice ulja za stapove, ja sam do sad u svaki motor sipao ATF ulje, tj. Automatic Transmission Fluid, tj. ulje za automatske menjace , koji moze da se kupi na bilo kojoj pumpi. A za kolicinu, evo sta pise na Louis sajtu: POstoje tri vrste Suzuki GSX400, pa ti vidi koji model tebi treba. Treba da gledas stavku "Gabel pro Holm" http://www.louis.de/_1030065f3fee8cef48fd97e94c2fa52e59/index.php?topic=bikedb&article_context=bikedb&anzeige=0&CONTENT=technik&MARKEN_ID=13&CCM=3&typ_id=GS40X http://www.louis.de/_1030065f3fee8cef48fd97e94c2fa52e59/index.php?topic=bikedb&article_context=bikedb&anzeige=0&CONTENT=technik&MARKEN_ID=13&CCM=3&typ_id=GK53C http://www.louis.de/_1030065f3fee8cef48fd97e94c2fa52e59/index.php?topic=bikedb&article_context=bikedb&anzeige=0&CONTENT=technik&MARKEN_ID=13&CCM=3&typ_id=GS40XF Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 30, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti! Videcu kad rasturim drugi stap koliko ulja ima. Cini mi se da nije propao semering na njemu pa da nekako iscedim sve pa da izmerim odokativno... i dodam malo na to... Kupicu i ja onda to ulje ako je ovo specijalno skupo... u stvari vec ga imam u gepeku... dolivam za servo volana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozongti 0 Napisano Mart 30, 2007 U prolazu, 24 postova Lokacija: BANJA LUKA Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi trebao da sipas ulje koje je namijenjeno za amortizere putnickih vozila . Ja sam mijenjao semering na mojoj kawi i semerin je istih dimenzija. Medjutim morao sam ispolirati viljusku jer nije bilo do semeringa vec do sitnih riseva koji se jedino vide na suncevoj svjetlosti. Sto se tice tog ulja modrica proizvodi to ulje. A fabricki viskozitet po uputstvu je SAE 10W20. To je iz servisnog uputstva za kawu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozongti 0 Napisano Mart 30, 2007 U prolazu, 24 postova Lokacija: BANJA LUKA Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih ti reci da je za moju kawu hod viljuske oko 160 mm a najbolje bi bilo da pogledas ovu sliku koja sve govori. Obicno se nalazi jedan ventil (kao za duvanje guma)v na vrhu viljuske i na taj nacin ces premjeriti nivo ulja u viljusci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozongti 0 Napisano Mart 30, 2007 U prolazu, 24 postova Lokacija: BANJA LUKA Prijavi odgovor kao problematičan EVO SLIKA :roll: :roll: :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozongti 0 Napisano Mart 30, 2007 U prolazu, 24 postova Lokacija: BANJA LUKA Prijavi odgovor kao problematičan UH Slika ma napati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 30, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti!!! Narucio sam danas cistace i semeringe - (10 + 10) * 25% = 25e... Bisne cu da pogledam jos, pa ako treba, napravicu druge... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano April 4, 2007 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Lepo je to što svako ima svoju filozofiju, ali je sve to daleko od stvarnosti. Ulje u viljuške sipaj ISKLJUÈIVO po specifikacijama i za kolièinu i viskozitet. Savetujem da se ne zezaš sa tim, ako sipaš previše ulja viljuška je pretvrda, a ako baš preteraš možeš da izbiješ semering. Ako staviš malo ulja biæe premekana. Ali je od svega najvažnije da kolièina u obe viljuške bude ista! Pored toga, ne savetujem da se orjentišeš po kolièini ulja koje si istoèio iz viljuške, jer je do tada veæ dosta ulja nestalo iako viljuška ne daje znake curenja... Savetujem da skineš service manual za taj motor i da radiš sve kako tamo piše, jer su to vrednosti koje su ljudi izraèunali na papiru, a ne odokativno sipali i terali tako... Još ti savetujem da kupiš štitnike za viljuške, semerinzi æe trajati duže, a izbeæi æeš ošteæenja štapa koja mogu da bude kobna za semeringe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano April 4, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Sve ja to znam! Stvar je u tome sto je viljuska sa suzukija GSX 400 na BMWu R25/1, znaci totalno drugaciji motor, drugaciji ugao viljuske, znaci nema veze sa motorom na kome je bio!!!! Zato i hocu da prilagodim rad viljuske shodno motoru na kome se nalazi... Budzologija, stap i kanap!!!! i srpska najomiljenija poslastica - paljena zica i lepljiva traka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozongti 0 Napisano April 4, 2007 U prolazu, 24 postova Lokacija: BANJA LUKA Prijavi odgovor kao problematičan Samo tako nastavi baz muke nema ni nauke, jos dati kazem pogledaj hod te viljuske na prazno, izmjeri centimetrom od semeringa prema vrhu viljuske, pa onda dolijejavajuci ulje pokusaj svesti da bude manji za 1/3 od tog koji si izmjerio.Nadam se da si me shvatio i mislim da ce to biti u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano April 9, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Stigli mi semerinzi i cistaci i gle cuda pasuju Usput sam uzeo i to specijalno ulje za stapove i koliko je vidim jedino po cemu je specijalno je smrad! Znaci smrdi na super lepak samo tako pa se plasim da mi ne zalepi stapove pa kako je vec hardtail i da bude hardhead..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...