katancic 1 Napisano April 20, 2010 U prolazu, 8 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Ovako primetio sam da mi se prazni akumulator na motoru a stavljen je nov pred pocetak ove sezone ,dakle Akumulator valja medjutim negde gubim struju na punjenju!! E sad sta sam ja uradio da bi ovo zakljucio, upalio sam motor i skinuo plus klemnu sa akumulatora i merim instrumentom vraca mi nazad povratno 12-13 volti kada radi na leru!! medjutim cim mu dodam gas gubi se struja i daje mi nazad 4-5 volta!!na leru kada radi puni kako bi trebalo(12v) a cim mu se doda gas tj. povecaju obrtaji napon punjenja opada(4V) Sta se tu moglo desiti??negde gubim struju!! sta da pogledam?? Hvala unapred!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7274 Napisano April 20, 2010 Drug član, 3087 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Regler. I nemoj nikad da motor /ne znam koji imas/ drzis upaljen sa skinutim klemama, posto moze da crkne /i hoce cesto/ elektronika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katancic 1 Napisano April 20, 2010 U prolazu, 8 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan E to nisam znao da moze da ode elektronika ako se skinu klemne!!i!!pogledacu regler skunucu sa drugog motora istog (kawasaki) i staviti na moj!pa cu da vidim sta ce da kaze! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano April 20, 2010 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan mora da puni oko 14V i neskidaj kleme ako radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 104 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Na leru oko 13, nekad i manje ako je nizak ler, na gasu 14 - 14,4v. I ja mislim da je regler. Probaj pa javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katancic 1 Napisano April 21, 2010 U prolazu, 8 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan danas sam rastavio regler tj skinuo ga sa djekni!! ocistio malo posto je bio prljav i dotegao kontakte jer su mi se cinili malo labavim!! Spojim ga ja nazad kad ono radi bez problema!! Sta se sad tu desilo neznam ali regler radi i daje mi 15volti konstantno!! Da su bili labavi kontakti jako tolko da ne radi to vec neverujem, ja sam prodrmao te zice sto izlaze iz njega i sad je sve ok!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7274 Napisano April 21, 2010 Drug član, 3087 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno, ustedeo si bar 50e. Sad ga prati nekoliko dana, da li sve radi i dalje kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dieselman 45 Napisano April 21, 2010 BJB Maxi scooter club, 134 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Aprilia Atlantic 200 Prijavi odgovor kao problematičan ..samo,obrati paznju,15V je mnogo i moze doci do preteranog isparavanja vode iz akumulatorske kiseline...ako akumulator ostane suv brzo ces kupovati novi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 21, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan i ne moras skidati kleme da bi izmjerio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano April 21, 2010 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan danas sam rastavio regler tj skinuo ga sa djekni!! ocistio malo posto je bio prljav i dotegao kontakte jer su mi se cinili malo labavim!! Spojim ga ja nazad kad ono radi bez problema!! Sta se sad tu desilo neznam ali regler radi i daje mi 15volti konstantno!! Da su bili labavi kontakti jako tolko da ne radi to vec neverujem, ja sam prodrmao te zice sto izlaze iz njega i sad je sve ok!! koliko ja znam on treba da daje manje na malom gasu (pr; 13.6v ) sa podizanjem gasa treba da raste . nije mi jasno to konstantno po tebi to se nemenja ako dodajes gas . mozda ima neki regler za koji neznam nesto novo . ali uzmi od nekog drugi unimer i izmeri ponovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano April 21, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Regler,-vec mu samo ime govori da se radi o nekom regulatoru.Kada se alternator vrti na malo obrtaja,njegov izlazni napon ne moze da dostigne 14V,te regler radi samo kao trofazni ispravljac napona.Sa povecavanjem obrtaja raste i izlazni napon,takoreci linearno sa povecanjem broja obrtaja.Zadatak reglera je da taj napon drzi na konstantnoj vrednosti.Normalno je da napon punjenja bude izmedju 13.6-14.5Volti. Neoptercen alternator daje i do 75 volti izmedju faza na 5-6000 obrtaja.Zadatak reglera je da sav taj visak odvede "negde",a to negde je uvek toplota.Zato su regleri opremljeni krilcima za hladjenje(ima i izuzetaka!). Sve ovo sto sam rekao se odnosi na alternatore sa rotorom od stalnog magneta.Ima i druga vrsta,ali to je sasvim druga prica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...