Jump to content

Moto Zajednica

Trece odrzavanje kursa bezbedne voznje - Zrenjanin

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12471 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Lepo napisano i sadrži neki rezime kompletnog jučerašnjeg dana. Lično mi je drago da si saznao nešto novo i da ćeš, kao i mnogi od nas, izbaciti neke loše navike u vožnji.

Zaboravih juče da se posebno zahvalim našem trkaču Makiju kome nije bilo "blam" da bude sve vreme sa nama i da svojim umećem dobre i brze vožnje poveća kvalitet celog Kursa :D

Hvala učesnicima i organizatorima i molim motocikliste po gradovima Srbije koji misle da mogu logistički organizovati ovakav Kurs bezbedne vožnje ( dovoljno velika učionica i poligon, pa i neki gulaš za učesnike :D) da pošalju pp našem Scubi oko daljih dogovora.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6649 postova
  • Motocikl: đački pešački

Da, ja i sve što napišem  trudim se da bude lično i iz svog početničkog položaja a slično mnogima koji imaju nedoumice i pomanjakanjak i znanja i iskustva. da sam znao, još prošle godine bi se uključio u neki od ona 2 kursa. Ovo je otkrovenje za mene zaista, bez preterivanja. Da, na Makija i ja zaboravi a sedeo ispred mene u klupi i imao kvalitetne komentare, a posle ga nije bilo blam da čeka u red za krug paralelno sa mnom. Svaka čast, svojim primerom je pokazao kako se treba i ponašati i ophoditi prema drugima.

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

Evo kao jedan od domacina da se oglasim i ja.Hvala puno svima na pohvalama i bas mi je drago sto ste se svi dobro proveli i nadam se osecali kao kod kuce sto nam je i bio cilj.Kurs ne bih komentarisao posto je vec dosta ljudi to ucinilo i ja se skroz slazem sa njima i takodje se slazem da je predavac vrhunski odradio svoj deo posla.Steta samo sto nije bio podeljen u 2 dana pa bi ostalo vise vremena i za druzenje i za poligon,ali dobro sad.

E sad cestitke i pozdravi:

Kao prvo najvise hvala Misi bez cijeg entuzijamza i dobre volje ne bi bilo nista od svega ovoga,hvala Koji i Gringu sto su me vozikali tamo,ovamo i stvarno mogu reci da udobniji prevoz od Kymca nisam imao do sad,a posebno hvala Zivi (Havarisan) i njegovom caletu koji je i napravio taj cuveni gulas o kome se na kraju krajeva najvise i pisalo.Ziva inace je uvek tu negde sa strane,covek se ni ne primecuje,ali bez njega sve ove nase akcije ne bi bile ni upola ovako uspesne.I na kraju sam kraj.Hvala ljudima iz AMS kao i svima vama koji ste dosli i ucestvovali u ovom kursu i na taj nacin takodje doprineli da on uspe 110%

Eto toliko od mene,nadam se da se uskoro opet vidimo,samo mora prvo da smisli neki razlog

Pozdrav

P.S.Dragici i Makiju srecna godisnjica braka i hvala joj sto nije pojela (bas) ceo gulas

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Nisam ni sumnjao da ce drugacije biti nego kako je zapisano..

Zao mi samo sto covek ne moze da stigne na dva mesta u isto vreme ;D

Organizacija vidim kao i uvek, druzba i sluzba  ;) a i radio veza kao novitet odlicno radi samo bez viceva i previshe smejanja...nedajboze da ispravite krivinu i zaorete malo dok se valjate od smeha ili jurite taster...

Gulase ne treba vishe hvaliti uobrazice se  :D a Lalajko i ja ugojiti jos vishe 8)

Istero danas motor na pranje i krenem u mošu za pešake, kontra levo, kontra deno, pa uzastopce levo desno oko šahtova na ulici, motor munjevito sluša i gledaju me ljudi da neću na njih. Šalim se naravno, nije baš da sam plašio pešake al je milina voziti motor ovako. Polako  pokušavam da na sve nižim brzinama koristim countersteering prateći ga naklonom tela a i pogledom. Mislim da uspeva. Sede sa mnom drugar, stari motordžija koji što kaže nesvesno radi manevar tako, uh kad sam mu dao par puta oko šahtova. Drugari smo preko 30 godina, tolkiko vozi motor, ja nikad nisam seo sa njim  a  evo danas ja imam nešto njemu da pokažem. Prepričavali smo Mojsa i ja danas sa još moto komšija naučeno. Obojica smo se složili da je bilo izuzetno korisno za sve i svako je imao ponešto da nauči, sazna ili utvrdi uz zaista mnogo druželjubivog. Mislim Gospodo da bi trebali nekako da iznađete mogućnosti da održavate kurseve u što je moguće češće, možda posebno za mlađariju sa skuterićima. Znam da to nije  lako, da traži vreme, odsustvo od kuće, da košta...U krajnoj liniji formirajte  neku simboličnu nadoknadu ili donaciju ili slično. Uvek će se naći dobar gostoljubivi domaćin al košta da se ispeče tries bureka i narani gulašom bratija poput Popsija i mene. Mislim da bi valjalo ustanoviti stalnu školu, no to će se već samo nametnuti jednom. Ako treba pomoć, eto ja se nudim da postavljam loptice, možda skinem koje kilo saginjući se. 

• Dukags, 291 postova

Slozio bih se sa gosn Djuntom da i ovo sto kao znamo nije nikad naodmet ponoviti, za ne daj Boze, barem! Kada sam davno sedao na prvi veci motor ono sto sam ucio bio je taj "pogled" ali eto i dan danas, narocito posle zimskog odmora, opustim se i na vreme ne odvojim pogled od nekog ulegnuca, rupe i eto mene u njoj, sto rece cika Laza nema te sile da je neces potrefiti. Naravno tesko je sam sebe naterati voziti cunjeve, a jos teze u tome videti sve sopstvene greske. Zato mislim da je ukazivanje na greske odmah na licu mesta vrlo korisno i moze sigurno u nekim situacijama spasiti ljude makar od padanja, ostecenja motora ako ne i neceg goreg! Zato je bilo vrlo korisno podsetiti se, nauciti nesto detaljnije ili novo!

I jos malo zaostalih fotografija...

post-8446-12879072917773_thumb.jpg

post-8446-12879072918386_thumb.jpg

post-8446-12879072918702_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 173 postova

Meni je zao sto sam propustila veliki deo kursa (iz opravdanih razloga),ali i ono sto sam odslusala ce mi sigurno koristiti. Na dosta pitanja kojih sam imala tokom svih ovih godina voznje sam dobila odgovore. Svaka cast,trebalo bi da se ovako nesto organizuje cesce.

P.S. samo sledeci put kad budem prisustvovala ovakvom dogadjaju dolazim sita i napojena ;),posto ste me toliko prozivali da nisam smela nista da pipnem od hrane i pica pola dana. E sad,onaj paprikas je vec bio duga prica,tako necem nisam mogla da odolim ;D. Bornslippy hvala na cestitkama.

• Svrati ponekad, 127 postova

Sta napisati kad je sve vec napisano, sve pohvale za organizaciju i strpljivost "predavaca" koji su se maksimalno trudili ceo dan!!! Samo tako nastavite, mnogo je lakse kad vam neko objasni neke stvari a zatim ih primeni u praksi ;)

Evo prođe desetak dana i mogu da zaključim da mnogo sigurnije upravljam skuterom, pažljivije se krećem u raskrsnicama upozoren Mišinim i Ivanovim podacima, sa obaveznim svirkanjem, ablendovanjem i vijuganjem. Vežbam kad god mogu kontra upravljanje odnosno izbegavanja "baba" i analiziram  se dal je prešlo u refleks ili ne, nije još skroz, uradim naopako kad sam umoran al sve ređe. Mnogo sam opušteniji i zadovoljniji u vožnji, odnosno uživam i imam vremena sve više da posmatram naokolo. Sve je manje luda kako reče Laza a to očigledno proizilazi iz moje povećane sposobnosti da kontrolišem motor i sitaciju, odnosno da nađem izlaz iz nje. Zanimljivo, manje psujem vozače, čak se nasmejem uz prekorno mahanje glavom i prstom. Inače, pao mi skuter malte ne u mestu  na Adi Ciganliji. Bio sa suprugom, ona se cimnula i prevagnula skuter a bili na kosini i ne mogah da zadržim i nju i skuter punog kofera. Odmah sam joj održo kratak kurs ponašanja i neophodnog zamrzavanja pozicije a radi mog kalkulisanja rasporeda masa kako sam naučio na kursu. Dobar je suvozač a od tad je mnogo bolja odnosno neosetljivija za mene.

Počeo sam lagano da instiktivno obaram motor no to je daleko od onih zagarantovanih 45°, ili Mišelinovih 51,9° i to mi fali. Čitao sam post gde je čovek izleteo u krivini uhvativši ga panika i zaleđeni pogled prema  jaraku u kome je završio, umesto da uspravi, koči i odlučno obori kanterstiringom vodivši se pogledom daleko van krivine. Uff ga je pozvao na Ada Huju da vežba obaranje. E sad, ima li mogućnosti da se opet malo sakupimo na sledećem kursu ili bar malo da provežbamo na Adi Huji, odnosno da me / nas neko poduči obaranju ili bilo gde. Išo bi ja sam tamo al koliko vidim nema fajde od uličnih trkača a i ne bi loše i pogrešno da naučim.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

ja dođem Lazi piće jel sam zahvaljujući ovom predavanju izbegao sigurno ostavljanje otiska zuba na bankini  ;)

našao sam se na pola krivine sa punom brzinom...

reakcija:  ispravljanje-kratko kočenje punom silom - obaranje i izlaz

još samo da vidim za noćno gledanje u apex krivine pošto stalno noću ulazim ranije u krivinu...

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Djunta, ako se ne nadje niko da pomogne u praksi na Adi Huji, javi da ti narezem DVD sa par filmova koje mi je dao Maki u Zrenjaninu. Jesu u pitanju tehnike koje uglavnom znamo, ali lepo je da te neko povremeno podseti da bi trebao da ih primenjujes i usavrsavas.

Sem toga, mani ti Lazu, on kad obori motor, malo izgrebe fuzastere, ti bi sjebao plastike kad bi toliko oborio :D

još samo da vidim za noćno gledanje u apex krivine pošto stalno noću ulazim ranije u krivinu...

Raniji ulazak se nesvesno radi zbog neizvesnosti i kod vožnje kolima i mnogo je nezgodnije izaći iz te trajektorije nego pri kasnijem ulasku. Samo što više spoljnoj ivici uz pravo kočenje dok se ne nazre ispravljanje i tako se dobija bolja preglednost krivine. Prekasneli ulazak kako se obično učini je obično još uvek daleko od trkaćeg ulaska odnosno od granice prekasnog. Naravno, postoje takozvane harnadle koje su preko 180° gde se ne vidi izlazak i tu se javlja mala panika naravno al obično ima još lufta a i te krivine su retke i skoro uvek prepoznatljive, na usponima gde se uglavnom vidi da put ide paralelno al po drugom nagibu. 

Djunta, ako se ne nadje niko da pomogne u praksi na Adi Huji, javi da ti narezem DVD sa par filmova koje mi je dao Maki u Zrenjaninu. Jesu u pitanju tehnike koje uglavnom znamo, ali lepo je da te neko povremeno podseti da bi trebao da ih primenjujes i usavrsavas.

Sem toga, mani ti Lazu, on kad obori motor, malo izgrebe fuzastere, ti bi sjebao plastike kad bi toliko oborio :D

Odmah sam voljan da preuzmem DVD- ije, uz piće naravno. A Lazi, prvo ne bi dao skuter, mora prvo da položi kurs, a drugo, metem konzervice sa strane pa kad zazveče ima da uspravlja skuter samo tako i da koči bezdušno. Šalu na stranu, valjalo bi neko da demnostrira, vozi ispred sa obaranjem a mi iza i da  imitiramo.  Koliko sam zaključio, većina vozi sa desetak stepeni, možda malo više pri nekom refleksnom eskiviranju, a to je daleko od potrebe radi sigurnosti. Ne mislim sad na brzu vožnju već zaista je to bezbedonosna potreba da se naglo i oštro skrene a to ne može bez dobrog nagiba.

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Odmah sam voljan da preuzmem DVD- ije, uz piće naravno.

Javicu ti na pp ako ne iskrsne nista za vikend.

• Svakom po zasluzi, 12471 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

ja dođem Lazi piće jel sam zahvaljujući ovom predavanju izbegao sigurno ostavljanje otiska zuba na bankini  ;)

našao sam se na pola krivine sa punom brzinom...

reakcija:  ispravljanje-kratko kočenje punom silom - obaranje i izlaz

Tu GPS dosta pomaže, vidiš kakva je krivina ispred tebe kao na dlanu :D

• Svrati ponekad, 330 postova
  • Motocikl: Black Adder F4isport

Ljudi jel bi hteli da okacete taj cd negde da i mi ostali mozemo da ga skinemo i pogledamo. Npr na rapidserbia ili megaupload.

• Svrati ponekad, 493 postova
  • Motocikl: strom 650 vs aprilia 650

dosao sam u posed  filma Twist of the Wrist vol.II , lično sam imao problema da ga skinem sa neta pa sam zamolio drugara tako da ako još neko iima sličnih komplikacija neka svrati pa će dobiti kopiju na cd-eu. Odlično je da se pogleda i uokviri sa lazinom pričom i tako dobije jedna celina.

• Svrati ponekad, 469 postova

Prijavljujući se za školu znao sam da će biti kvalitet al toliki, to tek sad znam.  Rekao sam Lazi na kraju:

"Prešao sam prošle sezone 4.500 km na prvom dvotočkašu u životu ( Pjađo Fri), imam gomilu drugara motordžija i nekadađšnjih ozbiljnih trkača, niko me nije naučio da vozim motor, on je VOZIO mene a ne ja njega i čisto sam ga terao po nekom svom automobilstičkom instiktu, uvek nesiguran pomalo i nervirajući se svojom nemoći. Danas sam naučio da mogu da teram motor i da vladam njime u svakom trenutku onako kako ja hoću i kako umem autom. "

Za vreme predavanja Laza nam je rekao da ako naučimo i primenimo ono što nam je on preneo, vožnja motorciklom će nam biti nadsve bezbedna i uvek sa uživanjem. Dok sam se vraćao sinoć, smejao sam se od oduševljenja kako motor zaobilazi šare po asvaltu po svakoj mojoj komandi kaunterstiringa i to je ono što sam hteo u vožnji motorcikla a nisam imao pojma da postoji i da je izvodljivo.  Kad se ovo kontra okretanje guvernala uvežba i stekne uslovni refleks, odnosno postane instiktivno normalno reagovanje u svakoj sitaciji, recimo izbegavanje babe na putu, vožnja zaista postaje bezbedna i puna uživanja i sve manje će biti "vid budale- kako reče Evil_Zo".

Urezalo mi se ovo što na sličan način autom radim " gde se pogleda tu će se i skrenuti, a ako se gleda samo u rupu, sigurno će se u nju i ugaziti ", odnosno da se dalekim pogledom odredi putanja i odabere izlazak iz sitacije. Ovo odabiranje unapred proizilazi iz što bolje moći opažanja u daljinu  i planiranja, prilagođavanja, izbora...  radnji koji vode ugledanoj ciljnoj tački. Pogled u daljinu pruža mogućnost blagovremenog predviđanja u  sitaciji i uz countersteering  je osnov dobre upravljivosti a samim tim bezbedne a i brze vožnje.

Sve vreme svoje prve sezone bavio sam se intenzivno čitanjem svega i svačega.  Drugar me naučio da obe ručice držim sa 2 prsta (na skuteru i zadnja na guvernali) i da tako uvek vozim. Instiktivno sam uvek koristio obe i zadnju uvek za nijansu pre prednje jer ona ima malu zadršku zbog otpuštanja gasa. Naravno, zadnja je na Friju neuporedivo slabija od prednje. Mnogi saveti su da se zadnja kočnica uopšte ne koristi, čak i od ozbiljnih bajkera, i ja šta ću, počeo da vežbam kočenje samo prednjom,  uh al bih pogrešio. Da ne dužim, naučio  sam da pravilno kočim sa obe i što je najbitnije, saznao sam gde mi je granica kočenja, sad mogu kontrolisano da blokiram prednji bez da se izvrnem, te  mislim da mogu da zadignem zadnji u vazduh što je veoma teško sa mojih 132 na skuteru. Nikad nisam svesno kočio, tj nisam smeo,  i sada sam se žalio da su mi kočnice loše misleći da je to odlika novog kineskog skutera.

Pored "običnog" učenja vožnje, Bane nas je upozorio na neophodnost znanja prve pomoći koju sam ja pozaboravljo a i većina nas verovatno. Mislim da svi treba to ozbiljnije da obnovimo i svremena na vreme prelistamo gradivo. Moj komšija je recimo spaso život motordžiji na Avali izvadivši mu "progutan" jezik. Mislim da bi trebalo naći neki kratak priručnik i uvek imati sa sobom, zlu ne trebalo. Čujem da ima neko disk, pa daj da ga umnožimo. Bilo je i konkretne demstracije, obavezan "koma položaj" pošle teške havarije ( u ovom slučaju-gulaš Mišin).

Pored preukusnog gulaša, bureka, kafe, soka, učionice...iskrenog gostoprimstva, Miša pored ostalog upozorio na najveći broj nesreća prema motorciklistima, izlazak auta iz bočne, sporedne ulice, i presecanje pravca dolazeći u susret. Polovinom aprila je momak smrtno nastradao u Jerkoviću kad mu je džip izašo sa parkirne ulice, a momcima na Ibarskoj, posle protesta,baba presekla put htedovši da skrene u Sremčicu. Zaključak, svako potencijalno ukrštanje sa autima je opasno.

Čovek se uči dok je živ, to sam se mnogo puta uverio pa i juče. Nadovezujući se na Mišu, Ivan je preneo interesantno zapažanje iz Engleske koje objašnjava čuven izgovor "nisam te video" koji proizilazi zbog nedovoljne percepcije okoline. Ja sam uvek na oprezu kad prilazim raskrsnicama i skoro  uvek ili sviram ili ablendujem kad vidim da mi neko ne stoji ukopan i ne vidim mu oči. Pablo je dao savet da umesto pravolinijskog kretanja, počne da se vijuga što pojačava zapažanje kod vozača, što mi nije palo na pamet. Pord niza iznetog, šokantan je podatak da u proseku svaki 3. dan u Srbiji pogine dvotočkaš što nas sve upozorava da se dobro zamislimo i skoncentrišemo pre sedanja.

Naravno, bez nesebičnog angažovanja Arakisa i Scube...ne bi sve tako bilo dobro i meni ko novajliji su posebnu pažnju imali  oni a i svi ostali. Ja sam obradovan odličnim prijemom među motorcikliste iako sam ja jedini bio sa skuterom, niko me nije ni podcenio, ismejo ili zadirkivo, naprotiv, bili su prijatno iznenađeni mojim Kinezom a valjda i sa mnom. Zbog novog motora, insistirao sam da se vozim sam jer ga razrađujem. Bilo mi toplo oko srca sinoć kad ste me prošli svi sa podignutom rukom i  sirenom.

Bilo bi nemoguće pisati o svemu, pa pun ceo dan je bio. Lično, iznenadilo me je da nije bio prisutan niko od skuteraša, niko od najmlađih već svi manje više uvozani ljudi, ko da nikom ne treba znanje, svi su Doktori (Rossi). Teška zabluda zaista. U svojim godinama i sa povećim atomobilističkim iskustvom, smatram da bezbedno vozim i motor, koristeći svoje stečeno auto iskustvo, al sam naučio ono što verovatno nikad ne bi a to je da kontrolišem i motor i sitaciju kako ja hoću. Kad bude škole ponovo bilo gde opet ću se prijavljivati, neće me biti blam, od toga se ne strada već od neukosti. Naravno, nije ovaj jedan dan od mene načinio vozača, već mi je usadio smernice koje ću ja sada na svakom metru vežbati i usavršavati dok spontano to ne pređe u stil sigurne i dobre vožnje. Izneo sam ovo svoje poduže iskustvo kao moto početnik sa preporukom da nema uopšte nedoumice, ako se ukaže neka prilika, prijavljujte se u školu. Valjda će se nekad omogućiti način da se obuka dobre vožnje pruži na adekvatan način svima.

Dan je kratak za sve, bilo bi bolje da je 2 dana ili više al to ne postoji kod nas na žalost još uvek. U nekoj budućnosti, možda bi valjalo uključiti segment sigurne vožnje u saobrćaju u smisli uočavanja potencijalnih opasnih sitacija od strane drugih učesnika u saobraćaju i predviđanja opasnih manevara koji čine automobilisti te  odbrane od njih u smislu predupređivanja.

Veliko hvala svima i na svemu, od Pabla do moje malenkosti.

Svaka cast na napisanom! Savrseno prepricano, posto nisam bio prisutan!  :'(

Kakva greota sto ranije nisam imao i sve regulisao vezano za motor. Iskreno se nadam sto pre sledecoj Akciji!

"Keith Code Twist of the Wrist vol.2 DVDRIP" sam i ja skinuo- lako, i ima 1.24 GB, pa mogu postaviti na torrent ako treba nekome- ili kakogod da se organizuje. Jos ga ne odgledah ali nabrzake sam pregledao- odlicnih stvari ima tamo.

Ako neko zna gde na Forumu mogu postaviti link ili obavestenje o raznim video sadrzajima da podelimo, kazite gde?

Svaka cast na napisanom! Savrseno prepricano, posto nisam bio prisutan!  Plačko

Kakva greota sto ranije nisam imao i sve regulisao vezano za motor. Iskreno se nadam sto pre sledecoj Akciji!

Čast  je bila da naučim od boljih uz svesdrdan prijem, a velika satisfakcija mi je ako sam doprineo afirmiaciji ovakve akcije i da time doprinesem još većem omasovljenju u cilju što bezbednije i kvalitetnije vožnje. Ja sam u već debelim godinama i nije me sramota da učim, iako moto početnik vidim da sad znam više od mnogih, kojima sujeta ne dozvoljava da se usavršavaju. Nije me bio blam da se guram sa kineskim skuterčićem među ale koje bi me pojele za užinu niti da tražim od Laze da se osvrne na specifičnosti potrebne za skuter, tako da je on i naglašavao relacije koje se odnose samo na mene. Zaista, niko nije izneo ni trun nipodaštavanja ni prema nikome pa ni prema mojoj PRC makini i rekordnoj kilaži uključujući i Makija koji mi je prepuštao  svoj red. Slobodno, bez ustezanja sledeći put se ukljućujte u školicu. Nemoj samo da bude previše skuterčića, moraću da perem kotlić onda.

Skidam upravo torent, hvala.

• Svrati ponekad, 330 postova
  • Motocikl: Black Adder F4isport

http://thepiratebay.org/torrent/5170151/Keith_Code_Twist_of_the_Wrist_vol.2_DVDRIP

ovde sam nasao torrent do tog DVDRip-a i vuce ko lud :)

Kako se ovo skida? Pratim link i onda mi da da skinem neki magnet link i tu prica staje jer moj komp nece to da prepozna, moze li pomoc?

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Kliknes download this torrent..To pored magnet..

Ne kliknes download jer ces dobiti gluposti..

A usput jeli moras da imas utorrent ili neki torent...

http://www.utorrent.com/

Ako i dalje skripi vici ;)

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Twist of the wrist II je majka-Mara sto se literature tice, mozda na prvi pogled deluje preambiciozno i trkacki orijentisano, ali verujte da nije. Takodje ako vam pod ruku dodje ''sport riding techniques'', srdacno preporucujem!

• U prolazu, 16 postova

Da i sve je to super ali nema prevoda pa se mora znati English a ogromna vecina nezna ni jednu rec , neki poneku ,  pa bi bilo lepo kad bi se nasao neko sa foruma ko ima extra znanje Englisha da to lepo prevede i okaci na film...da znam jezik ja bi se potrudio za ovu zajednicu ali jbg morace to neko drugi da odradi ako ima volje itd...  :-\

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja