Jump to content

Moto Zajednica

Gde naći šrafove?!

Recommended Posts

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650n

Juče izađem da operem motor i kad sam stigao do lanca skontam da mi na zadnjem lančaniku fali dva šrafa od 5 ?! Tj. nije da fale nego su im otpale glave, a ostala tri se klimaju. Radi se o Sachs X-Road-u.

Izvadim ja jedan ceo šraf i krenem po gvožđarama ali mi svi kažu da je to specifičan navoj koji oni nemaju. Meni se doima kao najobičniji šraf... 

Tako da, zna li neko gde se kupuju šrafovi za motor? :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8823 postova

Probaj u Merkuru - imaju dosta dobar izbor srafova. Ponesi original i pitaj...

PS: Ja sam pre 2 nedelje nasao bas u Merkuru dosta specifican sraf-nosac tega na kormanu (dosta specifican navoj). Sraf je skoro 100% klon originalnog Suzuki dela :D, a kostao me oko 10din  ;)

• U prolazu, 39 postova

a gde si inace?

pito ja nešto.

Pa nisam baš razumeo pitanje - gde sam inače nalazio šrafove? ili gde živim or what? :)  pa zato nisam odgovorio...

p.s. ako je ovo drugo - ja sam kod Arene

• Architect, 341 postova
  • Motocikl: Tracer 7GT

Pogledaj u ulici iza Narodnog pozorista u Zemunu, srafko se zove radnja, ja sam tamo nalazio sa nestandardnim navojem za motor (sa kineza otpadaju srafovi ko blesavi, pa sam vecinu promenio).

• Svrati ponekad, 322 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Ako si u prolazu kroz Vracar svrati do prodavnice u Njegosevoj ulici, prekoputa opstine Vracar koja ne znam kako se zove ili u Sarajevskoj mislim da je ferum preko puta Americke ambasade ispod arkada. Ako nista drugo ne pomogne, samo strugar.

• U prolazu, 39 postova

Obišao sam 5-6 radnji sa šrafovima i niko nema - kažu da je navoj sitniji od standardnog za taj promer.

Između ostalih i tu na vračaru, ali nisam tu u zemunu - tamo bi mogao da pogledam.

I na kraju pretruam po magacinu u firmi i skontam da su šrafovi od nekih magneta za zaključavanje vrata identični, samo što imaju kosu glavu. Tako da sam namontirao te kao privremeno rešenje da mogu da se kotrljam.

Idem još do te radnje u zemuni pa ako ni tamo ne bude, cimam guju011 da sastružemo odgovarajuće!

Hvala svima na pomoći! ;)

• Drug član, 1847 postova

ne mora da bude navoj "sitniji od standardnog", dovoljno je da je colovnjak tj americanski (UNF).

ajd ti lepo ufotkaj komad pa okaci ovde da vidimo nasta lici, mozda ce se naci bas takvi u mojoj furdi pa da se krate na meru.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja