aca-pn 6582 Napisano April 25, 2010 Enduraš, 6460 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A kad to ode skroz, kad se odvoji klipnjaca od cilindra i pokrsi sve u masini ? Posle toga moze samo da je baci ili nabavi drugu, popravka se ne isplati. @mickomm Sta je kod tebe slucaj se ne zna dok se ne otvori masina, ovo je samo pretpostavka. Vozi motor, ako se zvuk vremenom pojaca, otvaraj masinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano April 25, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nema ti druge nego otvaraj redom, prvo gornju deklu pa proveri ventile i lanac, pa ako nije to, otvaraj cilindar i vidi klip i klipnjacu Mada mislim da motor nebi tako dobro vukao da je prolupao i da ima tolko lufta u maloj i vel. pesnici jer mu onda GMT nebi bila tamo gde treba i nebi bacao varnicu u pravom trenutku Na ovom snimku se nevidi kako je motor isao sa tolkim zazorom ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 25, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Meni motor ide bas dobro, sto se vuce tice tu mu ne manjka.. pali na prvu, i nedimi kad upali... Ima bjelog dima samo u nekim trenutcima vecih obrtaja... Danas ga upalim i cuje se kuckanje... izgasim i upalim opet malo dam gas i prestane, tako radi 5 minuta i nista se necuje... ugasim opet i upalim on opet kucka... Nije toliko izrazeno kao na onoj masini i kada ga ugasim ako ste primjetili na prvom snimku cuje se kako motor nastavlja da kucka dok se ne zaustavi.. Toga kod mene nema nego normalno samo stane... zvuk se cuje na stangasu i polako kako povecavam ortaje negdje do 2000 sve se smanjuje dok odatle prestaje skroz... Poludicu 100%, nisam se posteno ni navozo a ono odmah problem... Opet da se zahvalim svima na pomoci i odgovorima meni to puno znaci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 29, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Dilema kuckanja u vecem djelu rjesena... Jaran i ja (vise on ) zamjenili juce ulje, i filter...zvuk se smanjio poprilicno a ispustili smo samo litar ulja pri zameni, nasuli smo 2 litra sto znaci da mu je i ulja manjkalo... sada je zvuk podnosljiv... Jos uvjek je ostao onaj bjeli dim ali sta je tu je... Meni su rekli a i u manuelu pise da se sipa 2 litra pri zamjeni filtera i ulja... ako neko ima druge informacije neka objavi da uporedimo jer mi i dalje na sipci ne pokazuje nista... Hvala svima pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6582 Napisano April 29, 2010 Enduraš, 6460 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A kako meris ulje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 30, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan pa ovako... vozim se pola sata pa izgasim, sacekam 10 sekundi i izmjerim... Tako treba? Kuckanje je prestalo al zato kad kocim motorom nizbrdo ili uopste, cujem neko burljanje u auspuhu i pocinje da izbacuje bjeli dim.. Smrdi kao da nema dobro sagorjevanje al to je moje laicko misljenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6582 Napisano April 30, 2010 Enduraš, 6460 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tako treba, ali tu ima neki problem kad sipka ne dohvata ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano Maj 1, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Inace mnogi kazu da sa ovim modelom nije lako izmjeriti ulje... cudna mu je malo ova boca a i Zavisi i koliko ulja pumpa povuce u motor a koliko vrati...sad sam sludjen ??? ??? ??? I molim ako moze neki majstor koji je rjesio slican problem da mi kaze sta znaci ovaj bjeli dim... Znaci mogu da navrnem pun gas i nista ali kad ga pustim izbacuje bjeli dim, isto tako kad nizbrdo kocim motorom pucketa (burlja) ... i auspuh je masan na izlaznoj rupi ali bas, neznam trosi li ulje od skoro je kod mene... :-\ help pls Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Maj 1, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Izduvni ventili... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Maj 2, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan beli dim valjda znaci potrosnju antifriza? da li taj motor ima vodeno hladjenje, vidi kolicinu antifriza (ode dihtung glave) inace caktanje jace na hladno normalno dok ulje se ne iscirkulise, onda ga malo kamuflira novo ulje je sigurno malo gusce od koriscenog pa bolje kamuflira zvuk problem ostaje samo ga manje primecujes (sipaj ultra gusto ulje pa se skoro nece ni cuti, ovo redovno rade pred prodaju motora, tj drzi vodu dok majstori odu) dimni signali = (valjda) beli = antifriz plavo beli = ulje sivi = losa smesa (slaba) crni = losa smesa (bogata) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano Maj 2, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Motor mi je vazdusar, nema vodeno hladjenje... Ima samo hladnjak ulja i to je to Yamaha XT 600z Tenere 89 godina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Maj 2, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Tacnije, ako ima ulja u izduvu, a karike su u redu, onda valjda ostaju samo ventili... Mislim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano Maj 2, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako motor dobro ide i nepusi kad ga upalim mislim da nebi trebale biti karike ali ko zna... Ovih dana servis, nema mi druge... :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...