Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko prednje vile!!!

Recommended Posts

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Uskoro se spremam da rasklapam presnju vilu radi servisa pa me zanima koje ulje bi trebao da stavim i koje gustine posto sam video da to ima neke veze sa radom amortizera i makocom.

Upitanju je uljno opruzna teleskop viljuska.

U katalogu pise da ima hod od 140mm a kod mene je oko 40-50mm i dali ce to biti uklonjeno kad budem zamenio onaj sraf kiju drzi donji deo koji se krece gore dole posto mi je taj sraf pukao i sad mogu da ga svucem ili su u pitanju opruge.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 563 postova
  • Motocikl: ktm 990

sipaj ulje ATF za automatske menjace,to ti je retko ulje,ili 10w imas u originalu al je skupo,ali nemas potrebe to kupovati slobodno sipaj atf,ja sam u gsxr-a sipo to i eno do jaja je,a pregledaj opruge obavezno i semeringe pa ces videti sto nemoze imati veci hod,pozz!

• Svrati ponekad, 225 postova

Moguce je da su ti opruge sabijene. U servisnom uputstvu postoji servisni limit (duzina koju moraju da imaju neopterecene), pa ako su krace od toga, ne mogu da ispruze amortizer do kraja. A moguce je i da ti je taj zalomljeni sraf blokirao slobodan hod, pa zbog toga ne mogu da se sabiju.

Pozdrav, Nebojsa

• Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Vidceu to da sredim za pvaj sledecei vikend ako ne onda posle motoskupa u smederevu ne bi da mi motor ostane rasklopnjen i da ne odem za moto skup :P

Ovako otvorio sam vile i nije bilo nikakvog polomljanog sravfa opruge su ok stim sto je jedna duza od druge a opruga je spadala jer nije bila zasraflejna sad je vilaskorz rasklopljan ado najsitnijih detalja dokraja nedelje stizu delovi pa je slapam.

A za onaj kraci hod tako treba da bude stare opruge su iste ako i nove nisu sabijenije.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja