RadicM 1076 Napisano April 11, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro se spremam da rasklapam presnju vilu radi servisa pa me zanima koje ulje bi trebao da stavim i koje gustine posto sam video da to ima neke veze sa radom amortizera i makocom. Upitanju je uljno opruzna teleskop viljuska. U katalogu pise da ima hod od 140mm a kod mene je oko 40-50mm i dali ce to biti uklonjeno kad budem zamenio onaj sraf kiju drzi donji deo koji se krece gore dole posto mi je taj sraf pukao i sad mogu da ga svucem ili su u pitanju opruge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano April 12, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan sipaj ulje ATF za automatske menjace,to ti je retko ulje,ili 10w imas u originalu al je skupo,ali nemas potrebe to kupovati slobodno sipaj atf,ja sam u gsxr-a sipo to i eno do jaja je,a pregledaj opruge obavezno i semeringe pa ces videti sto nemoze imati veci hod,pozz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neboisha 2 Napisano April 12, 2010 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Beograd-Zvezdara-Miljakovac Prijavi odgovor kao problematičan Moguce je da su ti opruge sabijene. U servisnom uputstvu postoji servisni limit (duzina koju moraju da imaju neopterecene), pa ako su krace od toga, ne mogu da ispruze amortizer do kraja. A moguce je i da ti je taj zalomljeni sraf blokirao slobodan hod, pa zbog toga ne mogu da se sabiju. Pozdrav, Nebojsa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano April 12, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Vidceu to da sredim za pvaj sledecei vikend ako ne onda posle motoskupa u smederevu ne bi da mi motor ostane rasklopnjen i da ne odem za moto skup Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano April 14, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ovako otvorio sam vile i nije bilo nikakvog polomljanog sravfa opruge su ok stim sto je jedna duza od druge a opruga je spadala jer nije bila zasraflejna sad je vilaskorz rasklopljan ado najsitnijih detalja dokraja nedelje stizu delovi pa je slapam. A za onaj kraci hod tako treba da bude stare opruge su iste ako i nove nisu sabijenije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...