Jump to content

Moto Zajednica

Kilometraza

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Zavisi od proizvodjaca,honda 1000 odmah cim je prpoizvedu ;D ;D ;D

Prvo pa musko.

Ja ipak mislim da BMW najvise ulja trosi, a i pretezak je za off-road brate.  8)

LM, zarko1983, ne treba ti nista to R u naslovu teme. Sve su to SUS motori, po istom principu i pocnu da se raspadaju kad

se izakaju. Neki na 10.000, a neki na 300.000 km.

Moj R ima sad 9 godina i 54.000 km, radi kao sat, dok je recimo moj GS500 u petoj godini sa 25.000 km dozivio prolupavanje i generalku.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

Zavisi od proizvodjaca,honda 1000 odmah cim je prpoizvedu ;D ;D ;D

Prvo pa musko.

Ja ipak mislim da BMW najvise ulja trosi, a i pretezak je za off-road brate.  8)

LM, zarko1983, ne treba ti nista to R u naslovu teme. Sve su to SUS motori, po istom principu i pocnu da se raspadaju kad

se izakaju. Neki na 10.000, a neki na 300.000 km.

Moj R ima sad 9 godina i 54.000 km, radi kao sat, dok je recimo moj GS500 u petoj godini sa 25.000 km dozivio prolupavanje i generalku.

U pravu si, ja sam vozio GS-a imao je oko 30000 nije trosio ni gram ulja, a ovo R sam stavio jel se vrte mnogo pa po nekoj logici verovatno manje traju....mada ja mog SRAD-a ne vrtim mnogo, do 8000 najvise.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Sto nije u crvenom, ne bi trebalo da mu smeta. Samo ne cicijasiti na ulju i filteru, na vrijeme odrzavati i nista mu nece biti.

8000 na sradu je daleko ispod njegovog potencijala i namjene, tako da jedino uslovi na putu i tvoj nivo kontrole i sigurnosti,

treba da te ogranicavaju. Ali to stvarno treba da te ogranici.  ;) (Znaci pazi da se ne precijenis, zbog sebe, ne zbog masine!!)

Tjeranje u blokadu, pucanje, paljenje gume, tockarenje i ostale extremne radnje je vec nesto sto moze da skrati vijek, sto je i logicno.

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

U pravu si, ja sam vozio GS-a imao je oko 30000 nije trosio ni gram ulja, a ovo R sam stavio jel se vrte mnogo pa po nekoj logici verovatno manje traju....mada ja mog SRAD-a ne vrtim mnogo, do 8000 najvise.

Pitanje je da li su ga predhodni vlasnici tako mazili, 8000 nije ništa za njega, tek tada počinje da divlja...

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

Pitanje je da li su ga predhodni vlasnici tako mazili, 8000 nije ništa za njega, tek tada počinje da divlja...

da u pravu si ali ja sam pitao u principu, znaci neki prosek koji prelaze....Sto se tice mog motora kupio sam ga ovde na forumu i predhodni vlasnik mi se cini kao dobar covek i kao neko ko je dosta vodio racuna o motoru.

• Never drive faster than your angel can fly, 108 postova
  • Motocikl: Harley Davidson, cbr 1000 rr

Nema tu pravila ili proseka koliko prelaze...Kao što su već neki napisali, zavisi kako je motor vožen i održavan od prvog kilometra.

A jest tačno da se najpre "potroše" mašine koje idu u najviše obrtaje, a to su R 600 ccm. Ma da i to ne mora uvek da bude...

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

na mon satu je oko 55000km i ne trosi ni gram e sad dal ce da pocne i kad???? u pitanju je    BMW R65    79`

evo sad sam tacno pogledao 57249 km sve su kilometri zadnje cifre nisu metri....posebno su one za dnevnu...

Mislio sam na 0 ispred. Ima li je?

57000 za 30 godina je vrlo malo, pa zato.

nema 0 ispred ... a jeste malo to je moj cale terao dok je radijo u sup-u i mnogo su malo vozeni....a gde i da voze po jagodini pa da prave kilometrazu....mislim da je iz "milicije" izasao sa nekih 30000..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja