zarko1983 79 Napisano April 9, 2010 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, zanima me koju kilometrazu u proseku prelaze R motori, kad pocinje potrosnja ulja....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dragan S 1 Napisano April 9, 2010 In memoriam, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od proizvodjaca,honda 1000 odmah cim je prpoizvedu ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 9, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od proizvodjaca,honda 1000 odmah cim je prpoizvedu ;D ;D ;D Prvo pa musko. Ja ipak mislim da BMW najvise ulja trosi, a i pretezak je za off-road brate. LM, zarko1983, ne treba ti nista to R u naslovu teme. Sve su to SUS motori, po istom principu i pocnu da se raspadaju kad se izakaju. Neki na 10.000, a neki na 300.000 km. Moj R ima sad 9 godina i 54.000 km, radi kao sat, dok je recimo moj GS500 u petoj godini sa 25.000 km dozivio prolupavanje i generalku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano April 9, 2010 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od proizvodjaca,honda 1000 odmah cim je prpoizvedu ;D ;D ;D Prvo pa musko. Ja ipak mislim da BMW najvise ulja trosi, a i pretezak je za off-road brate. LM, zarko1983, ne treba ti nista to R u naslovu teme. Sve su to SUS motori, po istom principu i pocnu da se raspadaju kad se izakaju. Neki na 10.000, a neki na 300.000 km. Moj R ima sad 9 godina i 54.000 km, radi kao sat, dok je recimo moj GS500 u petoj godini sa 25.000 km dozivio prolupavanje i generalku. U pravu si, ja sam vozio GS-a imao je oko 30000 nije trosio ni gram ulja, a ovo R sam stavio jel se vrte mnogo pa po nekoj logici verovatno manje traju....mada ja mog SRAD-a ne vrtim mnogo, do 8000 najvise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 9, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto nije u crvenom, ne bi trebalo da mu smeta. Samo ne cicijasiti na ulju i filteru, na vrijeme odrzavati i nista mu nece biti. 8000 na sradu je daleko ispod njegovog potencijala i namjene, tako da jedino uslovi na putu i tvoj nivo kontrole i sigurnosti, treba da te ogranicavaju. Ali to stvarno treba da te ogranici. (Znaci pazi da se ne precijenis, zbog sebe, ne zbog masine!!) Tjeranje u blokadu, pucanje, paljenje gume, tockarenje i ostale extremne radnje je vec nesto sto moze da skrati vijek, sto je i logicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano April 9, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si, ja sam vozio GS-a imao je oko 30000 nije trosio ni gram ulja, a ovo R sam stavio jel se vrte mnogo pa po nekoj logici verovatno manje traju....mada ja mog SRAD-a ne vrtim mnogo, do 8000 najvise. Pitanje je da li su ga predhodni vlasnici tako mazili, 8000 nije ništa za njega, tek tada počinje da divlja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano April 10, 2010 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si, ja sam vozio GS-a imao je oko 30000 nije trosio ni gram ulja, a ovo R sam stavio jel se vrte mnogo pa po nekoj logici verovatno manje traju....mada ja mog SRAD-a ne vrtim mnogo, do 8000 najvise. Pitanje je da li su ga predhodni vlasnici tako mazili, 8000 nije ništa za njega, tek tada počinje da divlja... da u pravu si ali ja sam pitao u principu, znaci neki prosek koji prelaze....Sto se tice mog motora kupio sam ga ovde na forumu i predhodni vlasnik mi se cini kao dobar covek i kao neko ko je dosta vodio racuna o motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cavalir 352 Napisano April 10, 2010 Never drive faster than your angel can fly, 108 postova Lokacija: Louisville KENTUCKY; EU Motocikl: Harley Davidson, cbr 1000 rr Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu pravila ili proseka koliko prelaze...Kao što su već neki napisali, zavisi kako je motor vožen i održavan od prvog kilometra. A jest tačno da se najpre "potroše" mašine koje idu u najviše obrtaje, a to su R 600 ccm. Ma da i to ne mora uvek da bude... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano April 10, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan na mon satu je oko 55000km i ne trosi ni gram e sad dal ce da pocne i kad???? u pitanju je BMW R65 79` Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 10, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan na mon satu je oko 55000km i ne trosi ni gram e sad dal ce da pocne i kad???? u pitanju je BMW R65 79` Koliko cifara ti ima sat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano April 10, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan evo sad sam tacno pogledao 57249 km sve su kilometri zadnje cifre nisu metri....posebno su one za dnevnu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 10, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na 0 ispred. Ima li je? 57000 za 30 godina je vrlo malo, pa zato. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano April 10, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na 0 ispred. Ima li je? 57000 za 30 godina je vrlo malo, pa zato. nema 0 ispred ... a jeste malo to je moj cale terao dok je radijo u sup-u i mnogo su malo vozeni....a gde i da voze po jagodini pa da prave kilometrazu....mislim da je iz "milicije" izasao sa nekih 30000.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...