perisicboro 262 Napisano April 2, 2010 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedno u nizu mesta, pored kojeg ste svi verovatno mnogo puta prosli, a niste znali ili obratili paznju na njega. Crkva Svetog Save nalazi se u Ovcar Banji, tacnije na planini Kablar. Kolega sa foruma i ja cemo vas malo bolje upoznati sa njom, pa drugi put kad prodjete kroz Ovcar Banju vi svratite. Motore parkiramo kod Restorana "Dom", koji nudi izvrsnu kuhinju i prenociste po povoljnim cenama. Crkva Svetog Save je uokvirena crvenim krugom i vidljiva je sa obale Morave i baste restorana. Odmah pored restorana videcete malu tablu sa oznakama za put ka vrhu Kablara i Savinim Vodama. I tu pocinje putic, i nekih 20 minuta hoda, do savinih Voda, naravno uzbrdo ;D . Ja... I neki sto je dosao, a nije ni morao (Mangulice) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano April 2, 2010 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Mnostvom prelepih vidikovaca, put vodi dalje uz malo nepristupacniji teren. Ne mozete se izgubiti nikako, samo pratite table i ove znakove, a i staza je dobro obelezena. Pogled na Moravu i magistralu kroz Ovcarsko - Kablarsku klisuru. Teren vec postaje drugaciji, pravi planinski... I kada pocne da vam se crveni zemlja pod nogama, znajte da ste stigli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano April 2, 2010 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Crkva Svetog Save Nalazi se na stenama Kablara. Po predanju, tu je Sveti Sava imao isposnicu u pećini. U pećini nije bilo vode za piće, pa se Sveti Sava pomolio Bogu da poteče voda. I voda je potekla iz kamena, a narod danas ovu vodu zove “vodica Svetog Save” i veruje da je lekovita. Kod izvora je 1939. godine započeta izgradnja crkve, koja zbog rata nije završena i osvećena je 1960. godine. Prema predanju je tu vodu osveštao Sveti Sava lično, i nije klasičan izvor vode. Nekada je ima, a nekada ne. Kažu da,ako je čovek koji dolazi ka izvoru grešan, vode neće biti!Pa proverite... U crkvu se ne moze uci, jer je zakljucana, ali se moze proviriti, bar malo.... I naravno izvor.... Pogled na klisuru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano April 2, 2010 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan I krecemo polako na dole..... i kuci.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranzr68 4 Napisano April 2, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kawasaki el-250 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si toliko puta sam prolazio tim putem a da mi nikad nije zapalo za oko a cini mi se dosta zanimljivo jos kad bi crkvica bila otvorena.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IrwinF 6 Napisano April 2, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: Rodom i srcem u Brčkom-BiH, a na privremenom radu u Zagrebu-CRO Prijavi odgovor kao problematičan Pomoz Bog braćo, ...i.....jel bilo vode? Mora da jest, jer Bog daje da Sunce greje i dobre i loše, a isto tako i vode da piju (osobito lekovite-jer ne trebaju zdravi doktora). Amin. +PAX Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano April 2, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Bravo zorane.....da nije ovakvih putopisa ne bih znao da ima ovako lepih mesta kod nas.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano April 3, 2010 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Pomoz Bog braćo, ...i.....jel bilo vode? Mora da jest, jer Bog daje da Sunce greje i dobre i loše, a isto tako i vode da piju (osobito lekovite-jer ne trebaju zdravi doktora). Amin. +PAX Bilo vode, nego sta! ;D ;D ;D Koliko je kisa palo, ima da tece jos duuugo i dugo.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano April 3, 2010 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan Milion puta sam bio,a iprolazio i pojma nisam imao da ovo postoji ,kao i Kadjenica sto si pre pokazao.Cim uzmem motor sa servisa krecem u obilazak,a nadam se dotad da ces jos nesto pripremiti.Pozz iz Prislonice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ruža-Bandit 397 Napisano April 3, 2010 Mangulica, 321 postova Lokacija: BGD Motocikl: SUZUKI BANDIT 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo izgleda fenomenalno! Svaka cast! Dopada mi se i varijanta za prenociste! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano April 3, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno! Hvala za info i slike! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano April 4, 2010 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Prosao sam ovuda bezbroj puta...primljeno k znanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano April 8, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Divno ! Hvala ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dallape 220 Napisano Jul 5, 2010 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: HONDA VARADERO XL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno interesantno, hvala na ovom putopisu!! Gresan sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KEZA 33 Napisano Jul 6, 2010 U prolazu, 75 postova Lokacija: Sokolac Motocikl: SUZUKI RM 250, CAGIVA 125 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put kad naidjem svracam obavezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...