Jump to content

Moto Zajednica

RECI SU SUVISNE......

Recommended Posts

Guest Velimlje

Kurir na 850 (sta god da je)? Ma mora biti da distribuirate suve sljive kad za to postoji ekonomsko opravdanje.

Nisam siguran sta hoces da kazes ...

Nekad je situacija bila bolja , ali i danas ima dugackih tura , pa mnogi kuriri biraju jace motore , da mogu da odrade sve sta dode . Ja sam posle sluzbenog BMW-ja presao na skuter od 125 kubika , samo po centralnom Londonu , i nije lose ni tako ..

Radim kao kontroler u kuriskoj firmi , nocu , pa nema motora , zbog bezbednosti , ali moji soferi sa venovima voze 90 posto motor poslove , obicno jedna koverta , nista vise ... Sinoc sam poslao coveka sa jednom kovertom iz Londona u Aberdeen ( pogledaj mapu ) i to placa po motorcikl rati 350 engleskih funti , a koliko moja kompanija naplacuje njima je poslovna tajna  ;D ;D

A kracih tura od 100 i nesto milji ima sigurno 50-100 svakog radnog dana ...

Moras da shvatis da su skoro sve velike bankarske firme nase musterije , i najcesce ne zale pare da posalju jednu kovertu dokumenata direkt

A ako ti je to neobicno , radimo i sa delovima prizemljenih aviona ( u kvaru ) i to su obicno poslovi za kombi , ali nije tako dobro placeno , jer su napravili takav ugovor sa nama ... Obicno u 4 nocne smene , kako radim , bude bar 5 pa do 10 poslova za Mancester , 3-7 za Edinburgh , Glasgow , a bar 2-3 puta mesecno imamo posao i u Evropu , obicno Pariz , pre neke dve nedelje u Lion , a pre dva tri meseca u Berlin

Da ti pricam miljaze koje imaju nasi Renaulti Kangoo , nebi verovao ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 227 postova

Sta sam hteo da kazem? Nisam ja tu nesto u trenutku ni mislio, mozda kao jos neka posalica (a bilo ih je). Dobro, ja omasio (ni prvi ni poslednji put), ali nije zlonamerno.

Nego nisam znao o cemu se radi, mislio sam da je to posao iskljucivo po velikom gradu i guzvi, a tada bih trazio sto uze prevozno sredstvo (zbog uvek sigurnog provlacenja). U tom smislu (da sam na takvom poslu - kako sam ga zamisljao) bi mi bilo kakav bicikl bio prijatniji i od malih bucmastih skutera (a da ne pominjem 200kg gvozdjurije). Sa pominjanjem delova za avione postaje jasno da je ukljucena i cifra za osiguranje delova u transportu i procedura koja ne prati suve sljive, pa mi sve ima smisla.

Samo sam malo radoznao u vezi kilometraza! Npr. zasto Hondu otpisujete posle najvise 150000?

(E sad jos izvoljevam, al' mislim da si na takvom mestu da si jedan od najkompetentnijih ovde za kilometraze (/miljaze), a to nas sve (manje-vise) zanima! Pa, ako imas vremena, ubaci poneki podatak, rezime itd. Jer tema je pocela od snimka kilometar sata sa 300 "kila", pa nekima tu nista nije cudno a nekima je to nekoliko zamenjenih "agregata")

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT

Ovi sliku sam već postavio u temi za vlasnike BMW-a, al' k'o velim neka se i ovde vidi. Slikano u Mužlji prošle godine BMW K 100.

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Na ovom BMW-u dok stisnes sirenu, slup`o si se 3 puta... ;D

• Drug član, 2749 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Ja ne verujem da je ovo motor....meni ovo lici na auto!  8)

Kvacilo od automobila,akumulator od automobila,anlaser,benzinska pumpa i releji od automobila...I jeste lako dostavno vozilo. ;D

Nego Velimije,

bude li tu poneka generalka? Otvaraju li se motori na tol'ke "daljine" ili samo povremene zamene osnovnih stvarcica (tipa: svecice, lanac bregaste i spaner, pogonski lanac i lancanici itd.)?

(P.S. Evo i zasto tolika radoznalost! Ovde kod nas vidim Kawasaki star npr. 20 godina sa 60000km na satu i u stanju raspadanja. A svojevremeno (mislim '85) je "Motorrad" testirao GPz900R na 100000km pa su poredjenja performansi pre i posle testa, kao i korisna merenja posle testa pokazali da posle prvih 100000 nije izgubio skoro nista od "kondicije" i da su ispred njega jos mnoge stotine hiljada kilometara. Sa danasnjim preforsiranim motorima stvari izgleda vec ne stoje tako sjajno, npr test novog CBR1000R na 50000km pokazuje da treba remontovati glavu motora: http://www.motorevija.com.hr/test/Honda_CBR_1000_RR_Test_izdrzljivosti (ali da je sa starim CBR-om sasvim drugacije). Svakako da je nacin voznje presudan, ali sam ipak radoznao sta se od danasnjih motora moze ocekivati u smislu neke maksimalne kilometraze/miljaze do pre generalne.)

• Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Al` ne, covek je kupio ovcu... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ovaj ... jeste ... al' to je uradio u drugoj temi. "Davio" bi ga ja i za to, al' meni bi rebala crna ovca, pa da bas ne preterujem.

Uz sve cestitke za ovcu (i ostatak), i uz zelje da sve to lepo radi (krzno i vuna 'oce, to je poznata prirodna carolija), nego Velimije kad ce (ako moze) neki bar sazetak razgovora sa serviserima?

Cek da sjase sa onog krzna... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Guest Velimlje

Cisto toliko da ne pomislite da vas ignorisem ,tu sam ali sam se malo povukao sa foruma . Pa nek ovo bude moje zadnje javljanje na ovu temu .

Pitao sam servisere , ko sto sam predpostavljao , generalke nikad nisu radili , ali sam se malo presao sa miljazama , izgleda da sam ja to video ''gore'' slucajeve , to jest one koje nisu mogli brzo da prodaju , bas zbog miljaza

Rekao mi je da u proseku BMW 850 izdrzao oko 150000 milja , neki vise , ali redko , ako ga je vozio jedan sofer sa mozgom , a Honde redko vise od 80000 milja . Oni jos idu posle te miljaze , ali bi jim trebao uskoro veliki rad da se odrze na putu , pa jih povlace iz opticaja i prodaju takve bez sredivanja . Znaci razlog prodaje je priblizavanje generalci ili velikom remontu , pa da to izbegnu , povlace jih . Inace rekao je da i jedan i drugi model mogu da izdrze puno vise da jih neko vozi za sebe, i rekao je da ga nebi cudilo 500000 bez generalke na BMW --u da se on vozi nacinom za koji je namenjen , na primer bez tockarenja , kojeg je bilo koliko hoces sa tim motorima ( licno video .. ) 

Inace imali su 80-tak BMW R850R , svi prodati , posle toga kupili oko 90 Hondi , a od njih je vec 30-40 otislo a zamenjene su novima

Veci posao na BMW-u je zamena kvacila , i rekao je da mozda malo vise od pola tih BMW doslo na red za novo kvacilo , redko dva u 150000 milja ( ili vise ) ali kaze da su bar 70 posto njih naplatili soferima na ime pregrube voznje i unistavanja istih 

Toliko da ne kazete da vas ignorisem .  Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja