popaj 483 Napisano Mart 27, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ne znam kakav je sa vama slucaj, al ja ne mogu da podnesem zimu. Radnim danima jos i nekako funkcionisem al kad dodje nedelja padnem u bedak ako sam zarobljen u kuci zbog loseg vremena. Zbog toga zimi moram da pronadjem neku zanimaciju u garazi. Ove zime kao antidepresiv terapiju sebi sam odredio pravljenje crash barova. Prvi korak – kupovina cevi i obrada krajeva. Kad je s tim gotovo cevi se postave u konacnu formu i tackasto zapeckaju. Oblik i kacenje je isto kao na starim barovima, osim sto sam dodao jos po jedno vertikalno ukrucenje i (od nesto tanje cevi) sacrificial bar na donju horizontalu. Svrha istoga je da u slucaju eventualnog ostecenja (ako ne moze da se izvuce poliranjem) ne moram da pravim ceo bar, vec cviknem samo taj deo i navarim drugi. Ujedno sa ta dva dodatka bar moze da posluzi kao nosac za platnene bisage ili tanji kanister na nekoj adv turi. Slaba tacka kod ovih barova je prednje donje kacenje za ram. Veza ide preko tankog lima koji je zavaren na ram. U slucaju jaceg udara lim moze da se otkine od rama Na gornjoj fotografiji mozete videti da sam izmedju te dve tacke ubacio jos jedan flah kako bi se eventualna sila prenela na dve tacke. Kako se zima nije predavala uzeo sam da poliram bash plate i kumplung dekl - razliku mozete videti kad pogledate gornje dve fotografije Dakle i to sam zavrsio a us#%$o vreme nikako da prodje. Onda, u trenutku rastrojstva pocinih neoprostiv greh – poceo sam da farbam delove motora i da gulim nalepnice sa oklopa. Prvo sam hteo da kao kontrast tom sjaju dole dodam jos malo crne boje gore. Porucio sam Acerbis stitnike za ruke, na crni vizir sam nalepio mat crni Dakar logo i deo oklopa oko farova sam ofarbao u mat crno. Zatim vise nisam mogao da gledam ni prednji blatobran u beloj boji. Kao prvo – delovao mi je isuvise „plasticno“, a hteo sam malo i da uravnotezim boje pa sam ga ofarbao u plavo. Ovako mi nekako vise lezi – da spreda krece sa plavom a da se na repu zavrsava sa belom. E, onda sam ogulio crveno-bele nalepnice koje su se nalazile na gornjem delu oklopa pored farova jer su mi tu delovale nekako suvisno . Sada, gledano spreda imam samo plavo-crnu kombinaciju. Dobio je malo na agresivnosti, a uz agresivniji izgled ide i odgovarajuci zvuk te sam posetio Roberta u Adi I evo sta je na kraju ispalo I to bi bilo to. Sreca pa je stiglo lepo vreme, inace ko zna na sta bi to izaslo da je zima jos malo potrajala. Sledece zime cu morati da osmislim neku novu zanimaciju a motor cu da stavim negde daleko pod kljuc, da ne bi napravio neki veci belaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Mart 27, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan jako lepo izgleda sve pohvale za majstoriju ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Mart 27, 2010 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno izgleda! Od kog su materijala cevi i sta si koristio za poliranje ako nije tajna? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Mart 27, 2010 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan hhehe..materijal videh sad u naslovu teme...ostaje drugi deo pitanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Mart 27, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Mart 28, 2010 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Al si ga opravio, svaka ti cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 483 Napisano Mart 28, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi Odlicno izgleda! Od kog su materijala cevi i sta si koristio za poliranje ako nije tajna? ;D Vidi - cevi sam uzeo polirane, tako da sam na crash barovima polirao samo varove, al generalno i za prohrom i za Al isao sam istom procedurom : Prvo sam povrsinu presao smirglom. Ukoliko je deo povrsine bez vecih ogrebotina idem odmah sa finim - vodena 600, pa 1 000. Ukoliko ima dubljih riseva idem predhodno sa nesto vecom gradacijom (u zavisnosti od dubine riseva) Nakon toga filc i pasta. Za vece povrsine (bash plate i onaj krug na kumplung deklu) koristio sam disk na busilici, a za varove - rucno. I za prohrom i za Al sam koristio Purol Univerzal pastu Treci korak je glancanje krpom (opet rucno ili na disku) Sad sam video da je Robert dao jedan interesantan link u vezi poliranja : http://www.poliranje.rs/ Ima dosta dobrih saveta a covek i prodaje vise vrsta pasti i pribor za poliranje pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirno600 92 Napisano Mart 28, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: b.n.s. Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno uradjeno, a gde je sediste radjeno, posto ovo moje k..cu ne valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Mart 28, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast... jedna od najlepsih, ako ne i najlepsa Africa koju sam ikada video! PS. Skini one crvene nalepnice Honda sa stapova napred. Nekako se ne uklapaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan080 22 Napisano Mart 28, 2010 Svrati ponekad, 349 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Da slozio bi se sa Milosem,jedna od najlepsih afrika!!!!Prelepa je!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 483 Napisano Mart 28, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno uradjeno, a gde je sediste radjeno, posto ovo moje k..cu ne valja. mirno, sediste sam kupio proslog leta u grckoj www.tonympatzio.com . Piso sam ranije nesto na tu temu na forumu : http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=14140.msg576644#msg576644 Kasnije su mi Dejan i Boban odradili dodatak za isto : http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=22015.msg671190#msg671190 pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 483 Napisano Mart 28, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast... jedna od najlepsih, ako ne i najlepsa Africa koju sam ikada video! PS. Skini one crvene nalepnice Honda sa stapova napred. Nekako se ne uklapaju. Ijaooo Milose de me nadje Vidi, kad sam farbao blatobran dosao sam na ideju da tu postavim natpis Honda. Od kako sam zamenio sediste "Honda" se sa strane nigde ne vidi, a cinilo mi se da ce da se uklopi da kazem kao zacetak onog crvenog plamena na oklopu ako bude u istoj nijansi ( cak sam i pomisljao da iznad slova H nalepim crveni plamicak) E, kad je farbanje bilo gotovo ja ti ovo nalepim i namontiram na motor i u startu mi nekako nije leglo, al sam ga ostavio da se malo slegne utisak pa cu da vidim dal cu da ga skinem U svakom slucaju hvala na savetu pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janko.BG 5 Napisano Mart 28, 2010 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Samo da kazem da na crash baru gornja veza sto ide na inbus ili vec koju varijantu imas drzanja za ram je losha prica jer nije neka sigurnost pri padu motora jer se lako pokrivi . Bolja varijanta je isto flahom da se spoji malo ispod tog na ram motora gde vec imaju srafovi mislim za hladnjak ako negresim. . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 483 Napisano Mart 28, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Samo da kazem da na crash baru gornja veza sto ide na inbus ili vec koju varijantu imas drzanja za ram je losha prica jer nije neka sigurnost pri padu motora jer se lako pokrivi . Bolja varijanta je isto flahom da se spoji malo ispod tog na ram motora gde vec imaju srafovi mislim za hladnjak ako negresim. . Janko ovo gore boldovano je upravo slucaj kod mene. Takvo je bilo vesanje i sa predhodnim barovima pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janko.BG 5 Napisano Mart 28, 2010 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Skiperu a reci mi izduv jel marka neka ili homemade? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 483 Napisano Mart 28, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Skiperu a reci mi izduv jel marka neka ili homemade? Izduv je Race exhaust: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=31010.0;topicseen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Mart 28, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast... jedna od najlepsih, ako ne i najlepsa Africa koju sam ikada video! PS. Skini one crvene nalepnice Honda sa stapova napred. Nekako se ne uklapaju. Ijaooo Milose de me nadje Vidi, kad sam farbao blatobran dosao sam na ideju da tu postavim natpis Honda. Od kako sam zamenio sediste "Honda" se sa strane nigde ne vidi, a cinilo mi se da ce da se uklopi da kazem kao zacetak onog crvenog plamena na oklopu ako bude u istoj nijansi ( cak sam i pomisljao da iznad slova H nalepim crveni plamicak) E, kad je farbanje bilo gotovo ja ti ovo nalepim i namontiram na motor i u startu mi nekako nije leglo, al sam ga ostavio da se malo slegne utisak pa cu da vidim dal cu da ga skinem U svakom slucaju hvala na savetu pozz Koliko se meni cini, ta crvena uopste ne ide na tu plavu kojom si ofarbao prednji deo, ukoliko nema belih detalja... Ne znam, ne pada mi trenutno nista na pamet, ali probaj da smislis neku kombinaciju, ako ne , bolje skidaj skroz, deluje super i bez tog Honda, a iovako svi znaju da je Honda :) Pozdrav, i jos jednom, svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...