Jump to content

Moto Zajednica

Ebay kupovina, problem sa nasom carinom, potrebna pomoc

Recommended Posts

• Drug član, 1620 postova
  • Motocikl: V-STROM

Ova posiljka po tracking broju je otisla u Brazil

Al će neko tamo da se obraduje  :)

imaš zakonskih (ustvari pravila ebaya) 45 dana da otvoriš tzv "slučaj" u vezi problema sa narudžbom ... nakon tih 45 dana nemaš pravo ništa.. ;) 

a ja bih rekao da je od 09.01. do danas prošlo više od 45 dana ili krivo brojim ?!?  ... tako da piši propalo ...

Nije baš tako.Poslao sam poruku prodavcu da roba nije još uvek stigla i ponudio mi je pun povraćaj novca ili ponovno slanje maglenki bez naknade.Žao mu je što je tako ispalo ali nije u pitanju njegova greška.Jedino je zamolio da mu ne dajem neutralnu ili negativnu ocenu zbog poslovanja.

potpuno normalna i uobičajena zavlakuša.... ;)

u narednih nekoliko dana (neznam točno koliko) više mu nećeš uopće moći dati "feedback" jer i za to postoji vremenski rok ... nakon tog roka njemu neće biti naznačena nikakva ocjena (pa ni negativna) i njemu više nije važno poslovati s tobom ... novce ne možeš tražiti nazad, a njega više ništa ne obavezuje na slanje robe... 

ako ti je ponudio pun povraćaj novca, prihvati prije nego se predomislio ... i onda jednostavno naruči ponovno ... tako ti se opet otvara novih 45dana za bilo šta.. ;)

pa kad (ako) ti uplati full refound, daj mu pozitivnu ocjenu .. ;)

Moguće da je tako.Ja sam tražio povraćaj para i vidim na pay pal nalogu da su refundirane na moj račun ali para tamo nema još uvek.Čini mi se da sam negde pročitao da je rok 4 dana da se pojave na računu.Zna li neko nešto više oko ovoga?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 728 postova

Tesko da moze da se desi takav kiks posti, verovatno je pogresio kada ti je dao broj ili je pokusao prevaru.

Ako ti je PP refundirao pare leci ce verovatno za 5-7 dana

@Mrva

Evo sa pay pal-a screen.Koliko vidim da je vraćeno 4 marta na moj račun.Ispravi me ako grešim,jer nisam imao do sada ovakav slučaj.Inače prodavac više nije registrovan na ebay,tako da pretpostavljam da nije greška u adresi.

sli.png

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

pay pal isplaćuje novce na račun jednom mjesečno bez naknade .... ako želiš isplatu odmah, onda ti uzmu proviziju (10% mislim) .... 

ali ... ti možeš iskoristiti novce koji ti stoje na pay pal acc za plaćanje ... ;) 

Tako je,nema para na pp računu,nego vrate na karticu sa koje je plaćena roba.

Danas su legle pare,treba nekih 5-6 dana da se proknjiži uplata.

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: zrx1200

Upravo sam i ja tako prošao par puta prilikom nedostavljanja pošiljke...ne stigne paket na vreme ili pošalju drugi ili vrate parice, nikad me do sada nije "prevario" sa Ebay-a  :takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja