GhostMile 4614 Napisano Mart 23, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mile. ebes takav zapad. Vrati se kuci i vozi sta ti volja za koje hoces pare. Moze kradeno, moze skinuto sa osiguranja, moze na lizing, moze na kredu, moze za kes, moze za kes na vontanje....ma RAJ bre Ma nije svugdje tako. Neke firme cijene svoje ljude, kao moja uskoro bivsa firma. Tamo sve moze. Ovo je neka americka firma, i furaju onu standardnu psiholosku tiraniju, tipa "sve moze, ali u stvari nista ne moze". Nesto kao: sloboda, ali ako uradis kako mi hocemo, necemo te smarati, pa ti "biraj"... Sad sam prebacio lopticu mom menadzeru, pa nek se on igra s njima. Ako uspije da ispravi ove krive drine i ja ostanem tamo, ima da im napravim revoluciju tamo.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Mart 23, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pricaju meni stariji da sa tim holandezima nije bas sve kako treba, ja kao ma pali, ljudi k`o ljudi... Al` kad malo bolje pogledas: Van Gog, Aparthajd 30 godina, Tenerife `77-me, Srebrenica `95-te, GhostMile `09-e(odrase mu kozu s`ledja zbog "sitnog" prekoracenja), zloupotrebljivaci puteva sa mongoloidnim rts voditeljom... Da, prve Miletove komsije i netrpeljivost prema motoru... > > Mile, aj` ti stvarno nazad, preveliki je stres ta Pays-Bas, nisu bre u vinklu... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 23, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pricaju meni stariji da sa tim holandezima nije bas sve kako treba, ja kao ma pali, ljudi k`o ljudi... Al` kad malo bolje pogledas: Van Gog, Aparthajd 30 godina, Tenerife `77-me, Srebrenica `95-te, GhostMile `09-e(odrase mu kozu s`ledja zbog "sitnog" prekoracenja), zloupotrebljivaci puteva sa mongoloidnim rts voditeljom... Da, prve Miletove komsije i netrpeljivost prema motoru... > > Mile, aj` ti stvarno nazad, preveliki je stres ta Pays-Bas, nisu bre u vinklu... ;D ;D ;D Pogotovo ova '09-a je bila katastrofa.... ;D Nesto se ne sjecam na sta mislis sa "prvim komsijama"? LM, dosao bih ja, ali nisam se jos obogatio, pa me selo ne bi prihvatilo. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Mart 23, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Gde ces bolje!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Mart 23, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 'VAMO se ti Mile vrati, za 10000 evropskih maraka mozes kupiti 2 duluma zemlje, traktor sa svim prikljuccima i zivjeti ko covjek. Ako hoces da zivis kulturno, onda bi te d'izvines svi je***i, ne samo sef u firmi nego i cistacica i sekretarica i direktorov sin i licni sofer... Zaradio bi 300km a potrosio 500. Nego da ne ispadnem namcor, zna nekad u prolece i jagorcevina procvjetati, tikve dobro uspjevaju... P.S. Uzmes nesto sto puno trosi, ionako firma placa, pa i ako odvadis 2-3 litre svaki dan, nece se primjetiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Mart 24, 2010 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Na Burgmanu se na dugme zatvaraju i otvaraju retrovizori. Mada kada bolje razmislim, sve mu je na dugme, cak i menjanje brzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Mart 24, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Mile u vezi komsija: Nesto mi se mota po glavi, kad si hteo da drzis tocak u ulazu od zgrade, da je bilo zracenja od strane komsija... :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 24, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Mile u vezi komsija: Nesto mi se mota po glavi, kad si hteo da drzis tocak u ulazu od zgrade, da je bilo zracenja od strane komsija... :'( Nisam to bio ja, vec jedan drugi nesretnik, ako mislis na onog sto su mu motor "ofarbali bez nadoknade".... :-X LM, dobio sam ponudu. Zbog velike kilometraze perioda je 3 godine, km 105.000: - Burgman 456,50 - Silverwing 479,00 - Deauville 557,00 Po isteku ugovora mogu da otkupim motor za 1800 eura. Jos da ih nazovem da pitam sta ako me otpuste na pola puta, tj. koliki su onda troskovi, pa onda opet u boj sa menadzerima.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7348 Napisano Mart 24, 2010 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan @Panda Hvala na impresiji. Nesto oko retrovizora...ima neko dugme da ih sklopis i otklopis? Koliko brzo se sklope? Odlican detalj!!! Bas su me oni malo odbijali od Burgmana...mnogo strce Retrovizori se sklapaju i otvaraju u "realnom vremenu", za ne više od jedne sekunde. Veoma praktično. Ne podižes ruku sa volana, prstom se stisne dugme. Uz to, ostavlja utisak i na vozače pored kojih prolazis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 9, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo konacni epilog... Situacija je krajnje bizarno zavrsena. Ukratko cu vam "preslikati" situaciju pa vi pokusajte da shvatite, iako ni meni to nije sasvim uspjelo. par cinjenica: - U Holandiji svaki poslodavac ima pravo da isplacuje putne troskove (neoporezovano) 19 centi po kilometru. Znaci takav zakon. - Moj menadzer se dogovorio sa mnom "da nece biti problema" (posto sam ja to stavio kao vaznu stavku) jer necu autom da idem na posao. - Potpisali smo ugovor i prvog dana ja od "administratora plate" cujem "da ce ipak biti problema" Firma standardno nudi 2 opcije: auto sa svim troskovima ili nadoknadu za sopstveni prevoz. Fora je u tome sto je ta nadoknada oporezovana (dakle pola meni, pola drzavi). Kada se primjeni pravo o "netto kilometrima" u mom slucaju to ispadne da ja dobijem sve, a drzava nista od te nadoknade. Firmu kosta isto kako god okrenes. Medjutim, firma je "donijela odluku" da se to ne radi. Ne zele da objasne zasto, jednostavno iako imaju pravo, oni su odlucili da nece da ga koriste. E sad, posto sam ja imao dogovor, na kojem insistiram, moj menadzer se nasao u skripcu izmedju mene i njegovog shefa, tj. pravilnika. Nakon, rekao bih ocajnickog, "A sto ti nebi uzeo auto, pa da svima lakne?" i mog odgovora "da sa autom 10-ak sati nedeljno manje vidim svoju familiju" i "da sam predlozio da uzmem motor (kao najidealnije rjesenje), ali ni to ne moze" i "da mi je i skroz neoporezovana nadoknada nedovoljna da pokrijem troskove, sto iskljucuje finansijski poriv/interes", na kraju pronalazi "rijesenje" da pamet stane. Uzmimo sledece cifre za primjer: - Godisnja nadoknada je nekih 9000 eura - od toga oko 4500 hiljade ide drzavi (porez na prihod) - Moj gubitak je dakle 4500 (zbog njihovog odstupanja od dogovora) - Posto ne moze da promjeni pravilnik firme, menadzer ce mi pokriti taj gubitak tako sto ce mi dati extra platu (bonus) - Na taj bonus mora da se plati porez, znaci mora da iznosi 9000, da bi ja dobio 4500 i kompenzirao gubitak. Dakle umjesto da iskoriste svoje pravo i zavrse sve sa 9000 ukupnih troskova, firma ce dati i meni i drzavi po 9000. Naravno da se covjek odmah upita, zasto se on tako dogovorio sa mnom, ako je takav pravilnik? Nemam pojma. Pitao sam ga zasto baciti 9000? On kaze "da se i drugi ne pobune". Pitao sam ga zasto ne da svima te pare (umjesto drzavi)? E, tu onda dodje ono misteriozno "takva je odluka"..... Licno mislim da na taj nacin hoce da sprijece zaposlene da dodju s nekim krshem kod klijenta i time urushe imidz/ugled firme. Posto to zakonski ne smiju, onda su smislili "pravilnik" koji te izokola ipak natjera da uzmes auto. Znaci da nisam prije potpisivanja ugovora stavio to kao uslov, napushio bi se dobro, a kad malo razmislim, to sam sasvim slucajno spomenuo, jer covjek polazi od toga da je to najnormalnija stvar. :-X Ali eto, nikad ne znas sta marketingu moze da padne na pamet....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano April 9, 2010 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jel se to zove truli zapad?! ;D ;D ;D Sva sreca pa si resio u svoju korist, a njima kad se malo manje budu bacale pare...ko zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 9, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bojim se da ce biti tu jos cimanja, posto se menadzer malo "pravi blesav". Ono, upitna faca i kao "zar ti nije dosta 4500?". Gleda u plafon i nesto kao racuna..... A za te pare se danas pokrije samo benzin, a sutra ni to. (cca 45.000 km) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 9, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan bedak, nadam se da će se završiti na tvoju korist a što se tiče motora moj glas za BMW 1200 ADV (zaštita od vetra je takva, da moš da zapališ pljugu na do 150kmh (ribarske priče vlasnika BMWa ;D ;D ;D ), vrednost im ne pada, tj. vrlo malo u odnosu na ostale motore i iako nebitna stavka potrošnja mu je relativno smešna (5-6l)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano April 9, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan ipak Deauville Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano April 10, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Od svi htih motora mi se Deauville najvise svidja da ima priliku uzeo bi njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 543 Napisano April 12, 2010 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan e brate pozajmi od nekog yuga na dva dana i sve ce biti u redu koliko sam razumeo , nece se vise protiviti nicemu samo da ga im sklonis sa ociju . a mozes i onaj kamion sto su paja i jare prepravili da ide na drva . ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano April 12, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Zamisli, nekom raspalim jugom dodjes kod musterije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 13, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi pao neki razgovor... ;D Mada mi je potajna zelja bila da imam jednog (onako iz fore), ali nemoguca misija.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano April 13, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo, ja cu da ti dodjem u goste raspalim jugom, pa ga drzi u garazi... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 13, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ee, ne bih ja raspali...znaci kilometraza do nekih 2000 km... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano April 13, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da moze da se nadje odlican za 500-600e... Mozda i gresim... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...