Jump to content

Moto Zajednica

"Budite pametniji od motociklista"

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Kakav crni helikopter, mi smo svetlosnu godinu udaljeni od takvog sistema nadzora.

Kod nas kad cuju da motor ide brzo ni ne pokusavaju da izmere brzinu , a kamo li zaustave...

Ali lepo je nadati se ... mozda za nekih 20 godina, ali naglasavam MOZDA  ;)

Malo ti kontrole, ove zemljane, pa se nadas i vazdusnoj?  ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Kakav crni helikopter, mi smo svetlosnu godinu udaljeni od takvog sistema nadzora.

Kod nas kad cuju da motor ide brzo ni ne pokusavaju da izmere brzinu , a kamo li zaustave...

Ali lepo je nadati se ... mozda za nekih 20 godina, ali naglasavam MOZDA  ;)

Malo ti kontrole, ove zemljane, pa se nadas i vazdusnoj?  ???

Druze, ja se izvinjavam, ali koje kontrole!?  :D

Ovo ovde (ne znam kako da ga nazovem), vise lici  na "wild west" nego na bilo sta drugo...

Da li verujes da me ni jedan jedini put u poslednje 3 godine i ~50.000 km policija nije zaustavila iako sam uglavnom u prekrsaju!? (ne bahatim se, uvek je to neka normalna voznja, ali voziti 60 na otvorenom, pravom, preglednom putu!?)

Slazem se da ima ljudi koji voze po propisima, ali vecina krsi makar ogranicenje brzine... a da ne pricam o broju automobila kojima se auspuh vuce po zemlji, imaju samo retrovizor u kabini druga dva nemaju, fale im raznorazni delovi karoserije, a tek o ispravnosti svetlosnih, ili jos gore kocionih uredjaja...bahato parkiranje na sred puta u centru grada u saobracajnom spicu da se skokne do trafike da se kupe cigare, parkiranje na trotoaru, itd,itd... kad bi krenuli da pisu kazne za to, za 5 godina ne bi ispisali svima... Ali su uvek tu da naplate 83 km/h na putu gde je dozvoljeno 80.

A sto se mene tice, treba kaznjavati prekrsaje, ali ako ce da kaznjavaju, nek kaznjavaju SVE podjednako....  za sad se vozi prilicno opusteno jer se prekrsaji za koje sleduje 2 meseca bajboka, i silna novcana kazna, kod cika plavih kupuju za 20 eura...  ako je to zemljana KONTROLA... onda nam treba i vazdusna, i satelitska...

poenta je u samokontroli jedina ona pomaze,sve ostalo je improvizacija

Ali moras se sloziti da je kod nas ima u izuzetno malim kolicinama...

• Svrati ponekad, 399 postova

ja sam lepo rek'o...pitaj boga ove kamere dal su uopste prikljucene,i da jesu,kablove su sigurno vec pokrali drugovi pripadnici romske nacionalnosti...a nesto ne verujem da su wireless...a pitanje je i da li uopste i ima ikakvih kamera u onim kutijama...

inace...

@uff

po prvi put se slazemo u necemu...dirnut sam

Nismo se razumjeli. Ja sam za kontrolu, ako treba i satelitsku, ali u svrhu sigurnosti, a ne poreza.

Ali posto je to utopija, ja sam onda protiv kontrole.

Mogu ti samo reci da si sretan sto se toga tice. Mi ovdje imamo sve najmodernije sisteme, fakticki pare same cure,

tj. liju u drzavnu kasu. Kad sjednes na motor, high tech breme nadzornih sistema sjedne iza tebe, zine i vice "piju, piju"...

Sateliti nam se smjese, pa ce onda stvarno biti "sigurno", ravan put, 50 ogranicenje, 50 vozis, a ako se malo zaneses....ovi se automatski podrignu. ;)

Onda ce sigurno bar 10 godina tako sisati krv, tj. pare, dok se neko ne zapita, a zasto broj mrtvih i ranjenih ne opada??

Do tada ce izmisliti nesto novo...i tako u krug

Nismo se razumjeli. Ja sam za kontrolu, ako treba i satelitsku, ali u svrhu sigurnosti, a ne poreza.

Tu se slazemo u potpunosti.

Ali jedno povlaci drugo...kako ostvariti sigurnost, odnosno nekrsenje norme, bez sankcije!?

Naravno pod pretpostavkom da je norma stvorena sa ciljem da se obezbedi sigurnost ucesnika u saobracaju,a ne za otimacinu. I kako bi ih (norme) promenili da sluze sigurnosti, a ne punjenju dzepova...!?

• Svrati ponekad, 399 postova

da se ne lazemo...vecina nas vozi motor samo i iskljucivo samo zato sto necemo da vozimo tih 50...

u kraju mi je ogranicenje 40km/h koje se prostire ceo km...u zivotu nisam vozio ispod 70...

o cemu pricamo!?

ne kazem da nema onih koji motor voze kao kola...ima ih,doduse veoma malo...ali realno,jebesh motor ako mora da stojis u koloni!!!mkar cu da sedim ko covek i slusam muziku...koja poenta motora ako stojim iza kola dok cekam semafor!?

ko ima neki pametan argument na ovo...ajd da cujem bas

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5497 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ja sam cuo da plavci uvode vidovitu zorku i kad vas zaustave ona vas  8) i kaze koliko ste prekrsaja napravili.

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5497 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

tu je i vidovita branka simic

branka je kazu za imovinsko pravne...

Tu se slazemo u potpunosti.

Ali jedno povlaci drugo...kako ostvariti sigurnost, odnosno nekrsenje norme, bez sankcije!?

Naravno pod pretpostavkom da je norma stvorena sa ciljem da se obezbedi sigurnost ucesnika u saobracaju,a ne za otimacinu. I kako bi ih (norme) promenili da sluze sigurnosti, a ne punjenju dzepova...!?

Pa, pod 1, sankcije dokazano ne rade, tako da je pitanje samim tim paradox.

Sigurnost bi se mogla, po mom skromnom misljenju, povecati edukacijom. O tome je vec razglabano...Evo naprimjer naslov ove teme ili one naljepnice.

Tu je veliki potencijal koji se ne koristi. (znamo zasto 8) ;D)

Svake godine i vozaca na "tehnicki", a ne samo auto. Par pitanja iz teorije i mala voznjica od 10 minuta. Pa ako se ne prodje, onda na detaljan test.

Slozit ce te se da masa ljudi jednostavno ne zna (vise) da vozi, a vozacka im vrijedi.

(Moja stara majka me zimus odvezla do benzinske po cigare,

nakon pauze od nekih 20-ak godina....oznojio sam se do tamo, a nazad sam razmishljao o odlasku u crkvu.

(ima jedno 10 minuta pjeske, ali padala kisa) Non-stop sam navigirao "ajde, samo pravo, sve ok, tako, tako, samo vozi, malo brze, jos malo, e sad ces malo usporiti, jos, ajd sad skreni, nema nikog, nema nikog, slobodno, taako, ispravi, ispravi, jos ispravi, ..."  :-[

)

• Integrisan, 13073 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Moja  majka vozi neprekidno već 40 godina a kad sednem s njom u auto držim se

za sedište i vičem polako, polako, polakaaako bre!! Isti slučaj i sa taštom. Džaba iskustvo

ako ne pada na plodno tle.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja