Jump to content

Moto Zajednica

VT 500 - curka na vodenoj pumpi

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Kolege, na drugarovom motoru curi sa vodene pumpe antifriz kada postigne radnu temperaturu. Tacno po sredini, na da kazem rasklopu pumpe.

Koje sredstvo mi preporucujete? Neki silikon mozda? Onaj Wurth? Loctite?

Hvala unapred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Sam si odgovorio... Ako nece, remont pumpe... :'(

• Svrati ponekad, 433 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god.

Ja sam na kolima resio tako sto sam uzeo u prodavnici auto delova bocicu sa opiljcima metala i to je sredstvo za zapusavanje hladnjaka,uspelo je sa tim,probaj nista te ne kosta....

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ja sam radio sebi jednu deklu silikonom, jednu onom crvenom kao pastom u tubi, silikon kad smo poslje skidali se samo odvojio a s pastom smo se namučili. Mada ljepio sam i onu gumu na poklopcu glave sa drugom markom silikona, usrali smo se dok smo ga skinuli. Ako ćeš da ljepiš pumpu ipak bih ti preporučio silikon, lakše popunjava veće rupe, samo mora da bude suvo 100% jer neće uopšte uhvatit. One magije što se sipaju u hladnjak pomažu samo kod najsitnijih rupica, tako da ti od toga nema ljeba

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

da mu nije naprsla negde,,moguce je i to,verovatno na sklopu ima gumicu,rastavite je na pola,silikon ili dihtung i resena stvarali proverite proverite da se nisu malo iskrivilie te nalegne povrsine,ako jesu smirgla 120 pa 220 pa 400,na ravno staklo i trljate kolko da se ispravi... :)

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

"Honda VT 500 - curka na vodenoj pumpi"    ....cuti nije to strasno ,sta mislis da ti je CURAN na vodenoj pumpi ili ne daj boze guska ili fazan ;D

• Svrati ponekad, 469 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125

Sad na sajmu nadjem coveka sto nudi lepkove... Ali to nisu lepkovi.... To je cudo....

Lepi sve zivo ... I drvo i gumu i plastiku i zapusava rupe u metalu preko 2 mm u precniku.

Neki remen je zalepio predamnom i nas dvojca nismo mogli da ga odlepimo.

Dok nadjem vizitku pa cu ti poslati tel.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Sad na sajmu nadjem coveka sto nudi lepkove... Ali to nisu lepkovi.... To je cudo....

Lepi sve zivo ... I drvo i gumu i plastiku i zapusava rupe u metalu preko 2 mm u precniku.

Neki remen je zalepio predamnom i nas dvojca nismo mogli da ga odlepimo.

Dok nadjem vizitku pa cu ti poslati tel.

+1 i ja sam video i  set je 1500 din može da se koristi i za dalno lemljenje ima veliku temperaturnu toleranciju.. ne mogu da nađem vizitkartu... lik prodaje na bubanj potoku te lepkove...

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Ako je pumpa losa i ne pomogne zapusavanje, remont pumpe ne bi trebalo mnogo da kosta. Narocito ako uspete sami da je skinete...

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Nije stvar u pumpi,pumpa je u redu nego ti nabija veliki pritisak kadpostigne radnu temperaturu...proveri ti dal' ne meša vodu i ulje?Obavezno vidi dal' je odzračen sistem kako treba?Pumpa verovatno isteruje vodu kroz sigurnosnu rupicu a tebi se čini da je na sastavku!

Uh, pa nije dosla kazaljka za  temperaturu ni do pola, a vec je poceo da curi na pumpi.. U nedelju cu da vidim detaljnije sta je pa javljam...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja