Jump to content

Moto Zajednica

Poblem u prvoj brzini?!

Recommended Posts

• V-Twin torque, 877 postova
  • Motocikl: BMW S1000R

Nadam se da ce se naci neko ko moze da mi pomogne;

U pitanju je yamaha tzr 125 r, kad krenem, u prvu brzinu, na manji broj obrtaja preslabo vuce, gotovo da se gusi, i tako sve do 6000 obrtaja i odjednom potegne, dok, u svim ostalim brzinama nema nikakvih problema, probao sam da spustim u drugu brzinu i na 4000 obrtaja i kad dodam gas nema gusenja niti bilo cega drugog, znaci sve ostale brzine rade i potezu kako treba na svakom broju obrtaja,

E sad, danas sam primetio, jer mi je ponestajalo goriva, kad sam bas bio na minimalcu, nisam imao taj problem gusenja, potezalo je u prvu od 3000 pa do 10000 sasvim ok, cak sto vise odlicno, i tako uvek, cim ostanem na minimalcu sto se goriva tice, tad sve radi ok, stvarno ne znam sta je problem, kako sam "nacuo" ili je filter za vazduh, ili karburator prljav,

Zamolio bih sve koji bi mogli da mi pomognu da odgovore, hvala :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

znaci da imas visak goriva cim ti dobro ide kad ti je gorivo na izmaku.......a kazi sta se desava kad das sauh ?  moguce da je filter vazduha mngo prljav pa nema vazduha a ima goriva....to kako pricas mirise na bogatu smesu...

Sauh kad dam naravno dimi dosta, ali neko mi rece isto tako da mi i ovako dosta dimi i da izgleda previse ulja mi pusta pumpa za ulje, kao da mi i filter za vazduh vuce "falsh" vazduh, ali kazem opet, neverovatno je kako dobro ide kad mi ostane stvarno nekih litar litar ipo mozda i manje.

• Zainteresovan, 582 postova

Mozda ti naliva karb? Proveri karburator da nije negde slinav. Mozda je neka gumica dotrajala.

Ako nije, vidi kod nekog ko se razume da ti proveri dotok ulja, tj mixetu, koliko pusta ulja.Svo manje daje mixeta bolje ce da ide, ali opet losije podmazivanje. Znaci, neko ko se razume, i stelovanje na "zlatnu sredinu". Mada ako na malo goriva radi, ne bi trebalo da je do mixete.

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Prijatelju ja mislim da ti to normalno radi,odnosno na malom gasu nije otvoren ventil snage,a kasnije kad se otvori tek onda poteze kako treba.

A to ti je najizrazenije u prvoj brzini,ali mozda je stvarno i neki problem ali tesko je pricati ovako na nevidjeno.

Sredjeno, prelivao je karburator i nije bio nastelovan, filter za vazduh je bio ok kao i sve ostalo, hvala svima, sad radi sve super pozz :)

• Zainteresovan, 582 postova

Sredjeno, prelivao je karburator i nije bio nastelovan, filter za vazduh je bio ok kao i sve ostalo, hvala svima, sad radi sve super pozz :)

Jojjj sto volim cvaju... :)

Drago nam je da si resio muke. :)

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Cagiva Mito 125

CVAJA je zakon :)

zna li nekoi koju da stavim svjecicu na polini kit 165ccm? Ova sto je sad sve mi se cini da nije za 165... ili je losa mngoo!

trazio sam u NGK katalogu ima za 125ccm i  175ccm... pa koju da kupim :)

Zelim da se zahvalim clanu foruma koji je registrovan pod imenom Mr.Racer jer mi je pomogao da sredim sve sto je mucilo mog ljubimca i preporucio bi svima koji imaju problema oko motora da se obrate njemu i ako su u mogucnosti da uzivo odu do njega jer ce garantujem srediti sve, a ujedno hvala i bjbikers zajednici jer da nije bilo vas ne bi nista ni znao :)

Sve najbolje, pozdrav. :)

• U prolazu, 9 postova

Pozdrav i od mene.Druze, vidim da si tu pa da te i ja upitam jedno pitanje....Ja imam problem sa yamahom tzr 2004, a desava se sledece,sad trenutno nece da upali, samo vergla, akumulator pun, sve dobro povezano, bio mi je neki relej 12v 40/50 A,iskreno ne razumem se nista oko toga,ali video sam da se grejao, i kad verglam i kad motor radi, i stavio sam sad novi,opet vergla al nece da upali, na guranje hoce....A kada ga vozim, i ono kad usporavam i kad padne na mali broj obrtaja i malu brzinu,ugasi se sam...Ne mogu da skontam sta je u pitanju, ako ko zna, molim vas pomozite??...I kao da imam osecaj da mi je preveliki razmak izmedju prve i druge brzine, pa onda nekada nece da ubaci u ler recimo dok stoji u mestu, ko da ima viska prostora,dal nije nesto do nekih zupcanika,da se nisu izlizali ili nesto nije dobro dotegnuto??

• Svrati ponekad, 432 postova

Vidi , druze , po ovom tvom opisu moze biti svasta , nije bas jednostavno dati tacnu dijagnozu ovako , na nevidjeno . Ja bih prvo proverio kompresiju,

sto se tice loseg ili nikakvog paljenja i toga da ti se gasi na malim obrtajima , a sto se tice toga da nece da u ler na mestu problem je do kvacila , ili nije nastelovano ili nesto nije u redu .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja