el classico 6059 Napisano Februar 6, 2021 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Meni osobno taj tip sjedala ne paše.Poznato je da nije baš oličenje komfora za dvoje.Za solo vožnje mi smeta stepenica kad želim promijeniti položaj klizanjem prema kraju sjedala.Logo na novoj presvlaki će ti napravit svaki ozbiljniji meštar.Gesendet von iPad mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TENERAS 17 Napisano Februar 6, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Foca, Republika Srpska Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ima smisla to što kažete, ali isto tako vožnja u dvoje na formacijskom sedištu je patnja pogotovo nizbrdo najviše bih to i stavio zbog saputnice Promenio Februar 6, 2021 član TENERAS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2420 Napisano Februar 6, 2021 Andragog, 4992 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam najviše prodao Stenere zbog kratkog sedišta. Sve ostalo, odličan motor. Čak sam hteo da skinem onaj zadnji deo sa kasetom i da napravim duže sedište.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7677 Napisano Februar 6, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Novola ima dobro sjediste, Srdjan radio, ima na intagramu. Nije previse izdignuto, pa cijenjenu pozadinu mozes pomjeriti i unazad, dok suvozac nece klizati naprijed. Jedino sto je kratko kao i sva standarna ali mislim da se moze produziti u nazad nekoliko cm prilikom presvlacenja.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Februar 6, 2021 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan @TENERAS Srdjan iz Surcina- +381 61 6589020.Čovek je i ovde na forumu, jako dobro radi...Naglasi da si sa foruma, obično da manji popust :-)Sent from my motorola edge using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 7, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pomenuto sedište. Mada ipak bih se složio sa ElClassicom, nije baš savršeno ergonomski. Udobnost odlična, kao i sam kvalitet izrade, ali meni bi više pasovalo da nema tog prelaza, pogotovo za solo vožnju, većinom sam nabijen uz rezervoar.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Februar 7, 2021 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan @Novola Sta bi sa tenerom do kraja? Jel se javio majstor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Februar 7, 2021 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se svi slažemo za to za sedište ali nažalost malo šta tu može da se uradi, Srdjan kad mi je radio sedište je rekao da će ga produžiti par cm koliko ima prostora da bude koliko toliko udobno za oboje.Nažalost moj motor još nije gotov pa nisam imao prilike da probam kako to stvarmo izgleda... Nadam se da ću u narednih 10-15 dana konačno sesti na motor pa javljam utiske. Sent from my motorola edge using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 7, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Gvozden said: @Novola Sta bi sa tenerom do kraja? Jel se javio majstor? Kod Bokilića je motor. Toliko sam raznih dijagnoza čuo da sam sad samo u fazonu "zovi me kad bude gotovo" Trenutno sumnjamo na pumpu za gorivo, da ne radi kako treba, struja, karburatori... Ja ne znam jel me sećanje vara, il sam ja to sve već "popravio". Novi kablovi, svećice, kapice, pumpa za gorivo, karburatori.. heh generalna čak šta više.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Februar 7, 2021 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni tvoje sređivanje motora nažalost zvuči kao ova pandemija... Dve nedelje "posla/mirovanja" i to je to... Godinu kasnije sedmi pik osmog talasa četvrte mutacije...Bas mi je zao i prosto neverovatno koliko se sve komplikuje, čovek bi rekao da nakon svega urađenog nema šanse ništa više da zeza... Sent from my motorola edge using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 7, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Brate, hvala ti na lepim rečima, stvarno postaje test za živce. Činjenica je da je motor bio u oooočajnom stanju, i da ga je prethodni vlasnik s razlogom prodao, ali samo mi ide na živce što ne može jednom da se uradi pa da sam miran, već, jbt, jel pumpa loša? Zamenio sam pumpu. Pa još jednu. Pa još jednu. Pa da mu nanu naninu i pumpi... Jbt, tenera, kvantna fizika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Februar 7, 2021 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Prosto za ne verovati... Covek bi rekao jednostavna tehnologija, mehanika bez kompjutera i gluposti....Svakako ti želim brzu i bezbolnu popravku pa da onda vreme bez kvarova malo potraje :-)Sent from my motorola edge using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 7, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Živ bio prika. Biće to sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7677 Napisano Februar 7, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako sam ja testirao pumpu. Baca iz minusa u plus nekih 60-tak cm, valjda je to dovoljno i karburatore nesmetano da poji. Jedino sto vraca gorivo unazad, mozda je to i normalno, ne znam.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kova45 297 Napisano Februar 8, 2021 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki - ZZR500 Prijavi odgovor kao problematičan Cao kolege, U subotu videh u gradu jedan prelep primerak Tenere 750, upoznam vozaca, ujedno i umetnika koji je napravio prepravku ali zaboravih da pitam za ime ili radionicu.Podignuta je 14cm, promenjene maske, stavljene led sijalice. Sve u smemu izgleda fantasticno (naravno ne mora svima da se svidi)Ako neko zna vise o modelu i majstoru nek podeli.Sent from my iPhone using Tapatalk 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7677 Napisano Februar 8, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se vizir ne svidja, previse robusno izgleda, ne volim da gledam kroz njega, nekako mi ne prija i ne dozvoljava kormanu do kraja da se namota prilikom okretanja u mjestu. Vidim da je barove Seba radio. Bilo bi interesantno da nam se pridruzi i isprica sta je sve mijenjao.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 8, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ima neki survival fazon, izgleda kao da možeš u rat sa njom. Nije loša, šta ja znam, ne bih moju tako uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kova45 297 Napisano Februar 8, 2021 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki - ZZR500 Prijavi odgovor kao problematičan Svako ima neke preference, meni nije najlepsa boja rezervoara, ali sam motor je umetnost za sebe, to sto je stvorio zaista izgleda fantasticno i sigurno je njegovom ukusu odgovaralo.Rekao mi je da prepravlja i nekog sportaka starijeg, pa sam se jako zainteresovao, zao mi je sto ne uhvatih ime ili radionicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2420 Napisano Februar 8, 2021 Andragog, 4992 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Izgeda mi super. Očigledno da je vlasnik dvometraš i on ipak gleda preki vizira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2994 Napisano Februar 8, 2021 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Zamisao i sama koncepcija prerade mi se dopada, mada mi izgleda da je žurio da je završi pa ima nekih detalja koji mi baaaš bodu oko, npr: - kablovi pokazivača pravca i dodatnih led svetala, previše štrče, mogao ih je sakriti na više načina (zbog estetike i funkcionalnosti, da ih ne pokida negde), - preterao je sa kačenjem vizira na levoj i desnoj strani prednje maske, -. uz ovu koncepciju (mislim na podizanje i akcenat na robusnosti) bolje bi išla neka guma koja nije orijentisana pretežno na asfalt (npr Haidenau Scout)... I deluje mi nekako kao da mu fali pažnje (izduvne grane, točkovi, harmonike na prednjoj viljušci...) I tako...Ne kudim, volim te vaše kangrbe, BAŠ, ali volim i da vidim kad je neko posvećen detaljima.Послато са Mi 9T помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7677 Napisano Februar 8, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da znaci da je zurio, mozda nije zavrsio. Ja toliko toga pocnem ali zbog nekih drugih ideja ne zavrsim jer cu onda morati ponovo raditi, a prosto nemam vremena da se posvetim koliko zelim da bih od jednom odradio sve.Siguran sam da vizir odlicno stiti i za duzi put je ok ali ga nikada ne bi stavio da ga vozam po lokalu.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano Februar 8, 2021 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/5/2021 at 10:55 PM, drumskalisica said: Kupiš u apoteci najveći špric koji imaju i veću iglu. Napuniš špric sa benzinom, pa nekoliko puta kroz tu rupicu ušpricaš dok ne proleti na drugu stranu i da se lepo ispere. Posle nađeš neku jaku tanku žicu koja prolazi kroz tu rupicu, pa kad pereš motor il si išao po nekom blatu - malo pročačkaš. Špric isto možeš koristiti za razne stvari oko motora . Ocistio sam nekom sipkicom i ugurao tamo sve i plus stavio zrak od kompresora i sve je otislo unutra strah me da u klip to nije uslo pa da nesto zezne ili sl Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano Februar 8, 2021 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam uspio da napravim i drzac za navigaciju i za telefon sve rucno,mislim da moze da posluzi viber image 2021 02 08 20 44 10 — Postimages POSTIMG.CC 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7677 Napisano Februar 8, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gdje i kako si zasrafio taj nosac, za plastiku? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano Februar 8, 2021 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Bigor said: Meni se vizir ne svidja, previse robusno izgleda, ne volim da gledam kroz njega, nekako mi ne prija i ne dozvoljava kormanu do kraja da se namota prilikom okretanja u mjestu. Vidim da je barove Seba radio. Bilo bi interesantno da nam se pridruzi i isprica sta je sve mijenjao. Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Ni meni se ne svidja,jeste je lijepo preuradio ali fabrika je fabrika i pravi izgled Yamahin ne treba cackati,ipak u to Japanci sklopili lijepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...