Novola 2118 Napisano Januar 30, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan @bdada prvom prilikom! Pa moram isprobati da li sam ga uštelio kako treba ja, majstorčina! Eto me za koji dan haha 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Januar 30, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nikako da stignem napisati sta Ja pustim da se zagreje motor, potom zavrnem jednu diznu i vidi se da taj cilindar vise ne radi. Zatim drugu i ako se ugasi to mi daje znak da nigdje sa strane ne dolazi visak goriva. Zatim okrenem jednu 2 kruga, upalim, pa drugu. Onda dostelujem jos na uho na najljepsi rad.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 31, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja malopre skinuo filter goriva i stavio nova providna (ali čvrsta, deblja) creva, i radi bolje nego sa filterom, majku joj. Ostaje ovako do daljnjeg. S druge strane, jel moguće da levi cilindar radi lepo ujednačeno, u ritmu, a desni da ne radi u harmoniji sa njim? Kad se radi sinhronizacija karburatora, jel to utiče na mirnoću rada motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Januar 31, 2021 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan A da ja okacim ovde jedan manual o servisiranju karburatora za XTZ. Jes da je na italijanskom, ali je u wordu i moze se prevesti. Da stavimo tacku na famu o karburator prici. Ko se ne snadje, pravac servis kod majstora. Za KEDO, treba bar 4,1 do 4,5 kruga. Dizne su drugacije, iglica je drugacija. Ako ih kombinujes onda tek treba dobro uvo ili vakumetar. Mozes i na list papira da ih sinhronizujes, ali to su sve matori delovi. npr dovoljno je da vuce fals vazduh na jednu od onih cevcica na prirubnici karba (gde inace kacis crevo za pumpu) i da brlja. Skupio sam dokumentaciju sa neta o tenerama, cekajuci nasu drzavu da se dogovori sama sa sobom oko pravilnika o reg motora. Red je da podelim, bar da se vozimo ovo leto carburatore_xtz_750.pdf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Januar 31, 2021 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan I evo za KEDO kit , uput. Slika, deo i koraci. Ovo sam nasao tek kad sam sredio svoj motor. Sati i sati surfa i pretrazivanja , znao sam da je neko slikao postupak i nasao Nadam se da ce pomoci. montaggio_kit_kedo_seconda_parte.pdf montaggio_kit_kedo_prima_parte.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Januar 31, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Manje vise sve sam odradio kako treba na karbu jedino jos 3 stvari bi sredio.Prvo ovaj djelic na iglici ja nemam ali se to caskom da napraviti. Ne znam jel dolazi fabricki, pa je neko pogubio ili nisu ni bili?Onda skidanje filtera pod obavezno da vidim kako se ponasa i vidim na ovim slikama cijevi od kanalizacije koje vode u kuciste filtera za vazduh. Moje gime koje su na kucistu su se pokupile i jedna jedva hvata, pa mozda i tu dolazi do malo oscilacija u radu. Moracu i ja to da odradim.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 31, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bolje da ne gledam, ispašće da mi fali 50% delova 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14465 Napisano Januar 31, 2021 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Bigor dolazi fabricki, sluzi da iglica stoji ravno kada je pritiska opruga, izvuces siber i pritisni oprugu pa ces videti, sa tom podloskom stoji ravno pa manje haba emulzionu tubu, ali ti to caskom istokaris. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Januar 31, 2021 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan @Bigor, e to sam i ja mislio. Cevi od kanalizacije, ali sad vec zaboravio mere. Kod nas nisam nasao cev tih dimenzija ( da je od vodovoda), pa sam ostrugao metalne caure. Koje nailaze na karb pasent i gore na box. Pa sam se patio da kuvam gumene delove u posebnom ulju( neki hemijski postupak gde vracas gumu u prvobitno stanje) I to nije bas kako kazu, mnogo posla rezultati osrednji. Na kraju sacekam popust kod holandjana i narucim nove gume. Rekao sam ranije, preko 200e sam dao na delove za karburatore i to je onda restaurirano i skoro kao novo. Nema tu racunice, to se slazem. Cist inat da sredim motor i da ga na rasturim ponovo u gajbice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Januar 31, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 400 strana u temi, nije lose. Lose je sto se najmanje pisalo o druzenju Mnogo vise bi mogli ispricati nego ovako iskuckati da se malo vise vozimo @bdada pretpostavio sam da je to u pitanju, na nekim videima sam gledao da su postojecu plastiku narezali s jedne strane ali sam mislio da su to radili kako bi spustili iglicu. Kada iduci put bidem rastavljao karb pravim tu podlosku obavezno. @Gvozden Cini mi se da su otvori 60mm, mjerio sam jer sam imao ideju da uzmem KN filter, e sad se ne razumijem u te kanalizacione cijevi puno ali vjerujem da je isti standard kod nas i u Italiji. Razmisljao sam i o tim metalnim da pravim ali bi one morale imati nekakav konus ili utor za o ring na dijelu koji ide na karb kako ne bi primao fals vazduh. Cini mi se da ih je nekopravio ovde na forumu ali je na nu samo rasjekao caure i dotegao selnama, ne znam koliko to dihtuje, mada naizgled dobro je odradjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano Januar 31, 2021 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, Bigor said: 400 strana u temi, nije lose. Lose je sto se najmanje pisalo o druzenju Mnogo vise bi mogli ispricati nego ovako iskuckati da se malo vise vozimo @bdada pretpostavio sam da je to u pitanju, na nekim videima sam gledao da su postojecu plastiku narezali s jedne strane ali sam mislio da su to radili kako bi spustili iglicu. Kada iduci put bidem rastavljao karb pravim tu podlosku obavezno. @Gvozden Cini mi se da su otvori 60mm, mjerio sam jer sam imao ideju da uzmem KN filter, e sad se ne razumijem u te kanalizacione cijevi puno ali vjerujem da je isti standard kod nas i u Italiji. Razmisljao sam i o tim metalnim da pravim ali bi one morale imati nekakav konus ili utor za o ring na dijelu koji ide na karb kako ne bi primao fals vazduh. Cini mi se da ih je nekopravio ovde na forumu ali je na nu samo rasjekao caure i dotegao selnama, ne znam koliko to dihtuje, mada naizgled dobro je odradjeno. Sta je 400 strana za ST Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14465 Napisano Januar 31, 2021 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sam nasao na nekom TDM forumu (isti karbovi jedino airbox drugaciji), napravljeno od silicijumskog creva, mozda pomogne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano Januar 31, 2021 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan On 10/6/2019 at 10:51 PM, el classico said: Donio poštar neki dan. Vozim motor, nisam bajker. Auhh,gdje se moze ovo nabaviti i koja je cijena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 31, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 44 minutes ago, montenegrovision365.com said: Donio poštar neki dan. Ovo se zove vrhunska investicija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Februar 1, 2021 Drug član, 4146 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Auhh,gdje se moze ovo nabaviti i koja je cijena? Heavy Duties, rumunija, odi na Homepage i pošalji upit na e-mail, da znaš hoćeli ti poslati u Montenegro. Košta meščini 79€ plus dostava. Poslato priko Ténéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Februar 1, 2021 Drug član, 4146 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Te gumene prirubnice sam kupovao u yamaha online shop u Njemačkoj.Ima ih i kedo deOne se jako skupe od starosti, okrate se oko 1cm i nemoguće ih je namontirati.Onu pločicu ispod igle sam nabavio kod kolege Austrijanca na njemačkom tenere forumu.Kod sređivanja karburatora jako lako se priskoči zamjena igle i tube kroz koju ona prolazi, jerbo se sa vremenom potroše i postaju ovalne što se pokaže velikom potrošnjom.Životni vijek im je oko 30 tisuća km.Karburatore treba revidirati samo sa oriđiđi mikuni dijelovima.Totalna revizija kod topham de dođe oko 300-350€, što zvuči puno, ali nije. Skuplje dođe krpljenja kojekakvim dijelovima sumnjive kvalitete i preciznosti.Imam na lageru karbove koje želim poslat na reviziju, trenutno ne mogu u Njemačku zbog glupih covid mjera.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goki89 0 Napisano Februar 1, 2021 U prolazu, 7 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav,gde mogu da nadjem iglice sauha za teneru 750?Elvis nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Februar 1, 2021 Drug član, 4146 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan EBay ili topham.deGesendet von iPad mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 3, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jel beše pilot dizna do 3000rpm, onda glavna preuzima, tako beše? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Februar 3, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam do 2000Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14465 Napisano Februar 3, 2021 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano Februar 3, 2021 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Stigle svecice,pa me zanima da li mogu ove da namontiram na ST i kakva su vam iskustva,mogu li proci dobio sam ih na poklon pa da sjutra skidam i mijenjam Album — Postimages POSTIMG.CC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Februar 3, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Samo mijenjaj i pokazi nam sliku starih kada ih skines 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano Februar 3, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Bigor said: Samo mijenjaj i pokazi nam sliku starih kada ih skines Hocu naravno i mene zanima nzm ni koliko je sa njima predjeno....:/ Bitno je da ove nove budu odgovarale,mislim na ove moje stare sve je u redu samo kad sam ga kupio nzm koliko je predhodnik vozio a i ja sam presao sa njima nekih 3000km Promenio Februar 3, 2021 član montenegrovision365.com I remember photos :/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 726 Napisano Februar 4, 2021 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan gde kupiti zglobni T kljuc za svecice 18mm? na internetu sam pronasao samo ovaj, pored toga sto je cena jedno tri puta 'jaca' nisam siguran ni da odgovara za stveca fotka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...