Bigor 7791 Napisano Jul 6, 2020 Drug član, 2964 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Odoh provozati da vidim sta se desava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bezec 15 Napisano Jul 6, 2020 U prolazu, 86 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Yamaha xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jbg,ti sam rasturis,skines ,stelujes...ja to ne umem...nije da sam totalni laik u mehanici,al oko karburatora znam da ne znam. Zimus nakon sto sam kupio motor,promenio ulje i svecice, i one stare jesu bile bas cadjave...sad ove vise nisam skidao...ali i meni se cini da ima viska goriva jer kad vozim po ataru 5-10 min lagane voznje ,posle toga kad turiram izbaci malo crnog dima , kao da se nakupilo viska... Kad ga vozim malo agresivnije,nema crnog dima... inace trosio mi je oko 11,12l...sad manje oko 8l a vise od 160km/h nece (dobro,jbg,imam 190cm i 115 kg)...ali ovde ljudi pisu da im trosi 6 a ide 190km/h. Ne znam dal ima veze sa hladnocom ali zimus je motor isao bez greske , kako je pocelo da otopljava tako su pocela i trzanja... Cak sam i ja sumnjao na struju i onaj prvi majstor mi je pregledao kontakte i zice koje imaju veze sa varnicom...nije nasao nista sumnjivo ,cak ni oksidaciju. Jbg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15073 Napisano Jul 6, 2020 moto merkat °°, 4948 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan bezec na kom podeoku su ti iglice, za prvu ruku bi ih valjalo spustiti (iglice tj osigurac za podeok gore), nije zahtevna radnja i nema stelovanja posle pa bi mozda mogao i sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bezec 15 Napisano Jul 6, 2020 U prolazu, 86 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Yamaha xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam,druze...nisam ja otvarao karburatore...dvaput bio kod majstora a jbg nisam pitao na kom su podeoku. Videcu sta cu,mozda se i nakanim da otvorim da vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jul 6, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Novola u tom kompletu gumica se nalaze obe gumice, okrugla i ovalna za obe plastike ispod sedista? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 6, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo baci pogled, nije mi motor pri ruci da proverim koja gde ide. Meni fali ona na rezervoaru sa leve strane, za prednji deo bočne plastike, one ispod sedišta, okrugla, povelika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Jul 7, 2020 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan @marko07 Sta tebi sve treba da sklopis sokocalo? Ozbiljno te to pitam!Fali mi samo da se drygar/majstor dokopa vremena... Manje vise sve što je trebalo je urađeno, kupljeno... Sad jos treba da ofarba tank i plastike i da sve to sastavi... U međuvremenu ja nosim felne da se srede i ti je ti.Ja se nadam 10ak dana još maks I da cu konačno sesti na motor posle duže vremena. Sent from my LM-V405 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Jul 7, 2020 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo policijski čas, jeeej!!!Nek se taguje ko se prepoznaJa igram crnogorsko kolo Poslato sa SuperTénéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 7, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, deki295 je napisao: Ponovo policijski čas, jeeej!!! Nek se taguje ko se prepozna Ja igram crnogorsko kolo Poslato sa SuperTénéré Ostrvica Deki i ja u poslednjem redu!!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 7, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako vidite neke razbacane kosti u prasini, to sam ja! @marko07 pitao sam te, jer i ako nisam vican ni plastike da skinem, mozda bi mogao pomoci, bilo kako, da se stvar ubrza! Vidite i sami da sve teze vreme dolazi...vec planiram djirove od srede do petka! @Novola u tom setu gumica imas bas pasent za prednje rupe bocnih plastika (okrugle). Ejjj, ja sam, sam zamenio! @bezec da li si iz vojvodjanske Kovacice? Selo slikarstva 'naive' ili kako bi neko pogresno izgovorio, naivnog slikarstva! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 7, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Panta Zemunac said: @Novola u tom setu gumica imas bas pasent za prednje rupe bocnih plastika (okrugle). Ejjj, ja sam, sam zamenio! E ako si ti sam zamenio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bezec 15 Napisano Jul 7, 2020 U prolazu, 86 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Yamaha xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Panto,jeste to je ta Kovacica ...ali ja sam na 10 km severnije , selo Uzdin , Kovacica mi je opstina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 7, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan SAVET za sve koji zele da ubace LED sijalice u farove! I na autima su zabranjivali xenone, sada i LED jer samo farovi u koje se montira jedna sijalica sa kratkim i dugim, imaju stakla koja su iznutra tako ''izrezbarena''. Nama, na ST se nalaze dva razlicita stakla, jedno za kratko i jedno za dugo. Kada se stave LED, dolazi do rasipanja svetlosti i to toliko da sam imao ozbiljnih problema sa ostalim vozacima, nocu, na lokalnom putu kroz suma, u okolini Cuprije! Izgledalo je ovako..ubaceni su LED obe i kratko i dugo. Na kratkom, ono staklo za dugo svetlo je toliko rasipalo da je bilo isto kao da sam ukljucio dugo. Kada ukljucim dugo, normalno sija dugo. Arakis mi je juce izvadio klemu i sada kroz osvetljene, gradske ulice, a i po dnevnom svetlu, nikome ne smeta oba fara ali, nocu na neosvetljenom putu, moracu gasiti dugi far i voziti jednim kratkim, dok ne ostanem sam na putu! Cak kada sam imao xenone nisu se bunili ali LED ubija! Ostaje mi samo da sa neba padne jos jedno staklo H4, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 7, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @bezec Zuzana HalupovA je proslavila Kovacicu po celom svetu. Nema muzeja bez njene slike! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Jul 7, 2020 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Panto puno, što na brizi što na ponudi za pomoc- danas sam doneo felne da se rade, sve ostalo je na majstoru da se nakani da završi... Ja se iskreno nadam uskoro.I ostao sam dužan odgovor od pre par dana- da, jeste brodic na slici, uzeh pre neki dan... Taman za ovo vreme bez motora i izolacije da imam da pobegnem od svega :-)Sent from my LM-V405 using Tapatalk 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6085 Napisano Jul 7, 2020 Drug član, 4160 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan SAVET za sve koji zele da ubace LED sijalice u farove! I na autima su zabranjivali xenone, sada i LED jer samo farovi u koje se montira jedna sijalica sa kratkim i dugim, imaju stakla koja su iznutra tako ''izrezbarena''. Nama, na ST se nalaze dva razlicita stakla, jedno za kratko i jedno za dugo. Kada se stave LED, dolazi do rasipanja svetlosti i to toliko da sam imao ozbiljnih problema sa ostalim vozacima, nocu, na lokalnom putu kroz suma, u okolini Cuprije! Izgledalo je ovako..ubaceni su LED obe i kratko i dugo. Na kratkom, ono staklo za dugo svetlo je toliko rasipalo da je bilo isto kao da sam ukljucio dugo. Kada ukljucim dugo, normalno sija dugo. Arakis mi je juce izvadio klemu i sada kroz osvetljene, gradske ulice, a i po dnevnom svetlu, nikome ne smeta oba fara ali, nocu na neosvetljenom putu, moracu gasiti dugi far i voziti jednim kratkim, dok ne ostanem sam na putu! Cak kada sam imao xenone nisu se bunili ali LED ubija! Ostaje mi samo da sa neba padne jos jedno staklo H4, Traži farove od yamahe tdr125 druga generacija.Oni su 2xH4, pašu na šaraf na Super Tenere.I trebaš dovesti plus sa baterije ali kablom od dva i pol mm kvadratna, farove spojit na relej i vidićeš do Bagdada.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6085 Napisano Jul 7, 2020 Drug član, 4160 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Maksimum se može izvući kad se ugrade novi clear glas farovi u nosače originala. Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 7, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @el classico Hvala na savetu jer, nas ovde, ima nekoliko sa tzv. 'kokosijem slepilu', sto bi se prevelo...danju vidimo isto ali sumrak i noc, drasticno se vid napreze! Da li znas, moze li se razdvojiti staklo fara od samog kucista ili je slepljeno? Gledam u oglasima ''çlear glas'ima ih dosta, oko 15tak jevropinih. Naletih na stopaljku, kao da je za Teneru! Stop WWW.HALOOGLASI.COM Moto Duta - Raznovrsna moto oprema. Pozovite za više informacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jul 7, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan meni se ne menjaju farovi a hteo bi oba kratka, jel postoji neki adapter ili sl? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6085 Napisano Jul 8, 2020 Drug član, 4160 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan njemac meho razbije oriđiđi lampu i na njeno misto zalipi nove Imaju negdi slike, moraću potražitVozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 8, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @sasha Da li mislis na LED, oba kratka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 8, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li dobrovoljaca za danasnji djir a moze i produzeni...sutra ujutro krenemo a u petak do 18h se vratimo! Bice 30-33'Ç....NE MORAMO NA JUZNI POL! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 8, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Panta Zemunac je napisao: Ima li dobrovoljaca za danasnji djir a moze i produzeni...sutra ujutro krenemo a u petak do 18h se vratimo! Bice 30-33'Ç....NE MORAMO NA JUZNI POL! Nije vreme za đirove, ja sam rešio da se vozim ulicama u vreme policijskog časa, ukoliko ga uvedu u celoj zemlji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jul 8, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Panta Zemunac said: @sasha Da li mislis na LED, oba kratka? ne, u h1 far obicnu h4 ..mada bezveze pitam ovde, bolje da pitam elektricara koji bi to namestao ako uopste moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7791 Napisano Jul 8, 2020 Drug član, 2964 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo konacno se duhovi neba smilovali i uspio sam od kako sam kupio motor srediti karburatore.U pitanju je bila tuba i to toliko malo odstupanje da je smijesno. Sto je jos gore i original tube kada sam vracao pogodila se losa na isti cilindar, pa sam ih zbog toga bio eliminisao. Sad sam napravio siber i polako sve mijenjao dok sam dosao opet do njih, premjerio dvije iste i vratio na motor.Ide malo reci odlicno i ubrzava linearno, nema nikakvih cimanja osim kada je hladan. Tada moram sacekati minut dva na leru ili malo pod cokom voziti dok se ne zagreje.Da ga ne ureknem ekstra sam zadovoljan, sad prelazim na estetiku Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...