Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Početnik, 593 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere

pazario retrovizore koji mi se svidjaju ali tu nastaje problem gde ga nikad ne bih pretpostavio da ga ima.naravno za desnu stranu treba sa levim navojem a moj retrovizor je sa desnim. razmisljam aj stavicemo redukciju sa levog na desni ali prc. nema nigde. covek u motolendu izvrnu punu kesu al ta bas sto meni treba nema. Ok, racunam nema veze otici cu do strugara da mi napravi al jedan nema ureznicu levu drugi ima tu levu al nema taj korak od 1,25....i tako da vas ne davim vise ali ja vozim bez desnog retrovizora vec neko vreme. dali neko mozda ima ilizna de moze da se nabavi taj famozni adapter. ali onda ce mi trebati i jedan sa desnog na desni cisto da budu iste visine.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4152 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Ima li tko mail od njega??

Probacu nabaviti br. tel.

I jesi uspio doći do njegovog broja?

Pozz

• Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

@MIlos St

Imam montiran na mojoj teneri.Najduzu verziju u crnoj varijanti.

Saug sam okacio na al lim koji sam na brzinu isekao, dok mi drugar ne uradi neki nosac na cnc-u. Mada i ovo moze da traje godinama.

Slikacu ti to sutra da vidis, nikakva nauka.

Evo najednostavnije kako sam montirao.

IMG_20160904_164831.jpg

Motor je prasnjav, jer ga ne vozim i stoji mi vec tri meseca ...(cekam famozni coc sertifikat)

I imali tog certifikata više?

Javi jesi ga dobio i gdje.

• moto merkat °°, 4911 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Ugleda juce na moto skupu u Banja Luci Steneru sa tdm 900 masinom, vjerovatno neko zna o kome je rijec, covjek je iz Sremske Mitrovice, stariji lik, kaze da je on budzio, svaka mu cast  :sampion:  :takoje:

Malo kasnim,evo kontakt tel.    Bode   0621069153

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750

Ljudi, pre svega postovanje. Ja sam nov na ovom forumu i ovo je moj prvi post. Kupio sam Super Teneru pre 3 god, vozio je, na prolece je rasturio i sada je zavrsavam. Uradio sam sve sto je moguce, Peskario i plastificirao ram, cinkovao pa plastificirao zadnju viljusku, tockove raspleo, glavcine farbam, zbice cinkovao, zamenio lezajeve svuda, zamenio semeringe, uradio semeringe u prednjoj viljusci, zamenio gumice na kocionim klestima, nove plocice treba da stignu sada, kupio nove gume, cekam da se ofarbaju plastike i rezervoar,nov Afam lanac i novi lancanici, sve iz pocetka sam radio. Imam jedan problem koj ne mogu da resim, a to je slajder za lanac na zadnjoj viljusci. Moje se bukvalno raspao. Jel ima neko slajder na prodaju, da ne bih narucivao iz inostranstva, mnogo ce dugo da putuje do ovamo? I kako se stavljaju slike ovde jbt?  :)

• Podržavam 1

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Ljudi, pre svega postovanje. Ja sam nov na ovom forumu i ovo je moj prvi post. Kupio sam Super Teneru pre 3 god, vozio je, na prolece je rasturio i sada je zavrsavam. Uradio sam sve sto je moguce, Peskario i plastificirao ram, cinkovao pa plastificirao zadnju viljusku, tockove raspleo, glavcine farbam, zbice cinkovao, zamenio lezajeve svuda, zamenio semeringe, uradio semeringe u prednjoj viljusci, zamenio gumice na kocionim klestima, nove plocice treba da stignu sada, kupio nove gume, cekam da se ofarbaju plastike i rezervoar,nov Afam lanac i novi lancanici, sve iz pocetka sam radio. Imam jedan problem koj ne mogu da resim, a to je slajder za lanac na zadnjoj viljusci. Moje se bukvalno raspao. Jel ima neko slajder na prodaju, da ne bih narucivao iz inostranstva, mnogo ce dugo da putuje do ovamo? I kako se stavljaju slike ovde jbt?  :)

Probaj kod Elvisa 0641522492 mislim da je iz Zaječara.

• Podržavam 1

• Početnik, 593 postova

Ljudi, pre svega postovanje. Ja sam nov na ovom forumu i ovo je moj prvi post. Kupio sam Super Teneru pre 3 god, vozio je, na prolece je rasturio i sada je zavrsavam. Uradio sam sve sto je moguce, Peskario i plastificirao ram, cinkovao pa plastificirao zadnju viljusku, tockove raspleo, glavcine farbam, zbice cinkovao, zamenio lezajeve svuda, zamenio semeringe, uradio semeringe u prednjoj viljusci, zamenio gumice na kocionim klestima, nove plocice treba da stignu sada, kupio nove gume, cekam da se ofarbaju plastike i rezervoar,nov Afam lanac i novi lancanici, sve iz pocetka sam radio. Imam jedan problem koj ne mogu da resim, a to je slajder za lanac na zadnjoj viljusci. Moje se bukvalno raspao. Jel ima neko slajder na prodaju, da ne bih narucivao iz inostranstva, mnogo ce dugo da putuje do ovamo? I kako se stavljaju slike ovde jbt? :)

I, kad je prodajes i posto ce da kosta ta tvoja ljubimica.

Sent from my HTC Desire 310 dual sim using Tapatalk

• U prolazu, 63 postova

Hvala za Elvisov broj!  :) Ne prodajem je, za sebe sam pakovao sve i mnogo je veliki posao. To mi cini zadovoljstvo, sta cu, negde moraju da se potrose pare, a nisam jos poceo da se drogiram, a nemam ni  decu jos uvek.  :) Nego gde se kace slike, da mozete da vidite i procenite?

• Podržavam 1

Jbg, ja tipam sa smartfona, slike su mi u njemu, ništa jednostavnije. Tapatalk

• U prolazu, 63 postova

Chekam da farbar ofarba glavcine i bandase pa da pakujem tockove. SVe je uradjeno s paznjom, sve cinkovano iz pocetka, bukvallno svaki detalj. Na lezajevima, semerinzima...nisam stedeo, bukvalno svuda su novi. Kad sve ofarbam i spakujem, ostaje samo da promenim emulzione tube i to je to. Auspuh sam kupio Leo Vince,ratak lonac, da napravim malo da bude Dakar stil i vrv cu masku sa visokim zatvorenim vizirom,kao na Dakru.

• Podržavam 3

• moto merkat °°, 4911 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

@Gimba sve je perfektno samo stavi nove harmonika gume na prednju viljusku pa da bude fabrika! Kada vidim kako radis ovo formulisi kao molbu a ne savet. 

:care:  :takoje:

• Početnik, 593 postova

Ja sam skoro menjao tube stigle mi iz australije za 13 dana komplet sa svim gumicama oprugicama šajbnicama i ostalim diznama i iglicama za 80€ za oba karbona. Sajt motowerhouse. Cisto kao predlog moze da koristi. Pozdrav i jos jednom svaka cast na detaljisanju

Sent from my HTC Desire 310 dual sim using Tapatalk

E tako se to radi.

Sve ostalo je fuš.

Gdje si radio cinčanje ovih sitnih dijelova?

Stalno se mislim štaje bolje kod restauracije felgi farbanje ili plastificiranje.

Vidim odlučio si farbanje.

Pozz

• U prolazu, 63 postova

Danas sam bio malo dokon pa sam poceo da radim prvi kalup za Dakar masku. Uradio sam negativ kalupa na grubo, da bih dobio prvi grubi pozitiv od gipsa koji cu kasnije da obradjujem da bih dobio konacan oblik. Zelim da napravim lepu neprovidnu dakar masku, sa plexiglasom preko farova. Ako  ispadne kako treba, a nadam se da hoce, mogu da uradim posle ako neko bude zeleo jos komada od poliestera! 

Hvala na podrsci i lepim komentarima ljudi!!!

Cinkovanje sam radio u jednoj maloj firmici u Kragujevcu koja se zove "Galva". Nalazi se u Kamenickoj ulici, ne znam koj je broj tacno. Cinkovanje je dzabe bukvalno. Cinkovao sam sve shrafove bukvalno, cinkovao sam i one ogromne srafove tockova, zadnje viljuske, cinkovao sam i celu zadnju viljusku pre plastificiranja, Svo to cinkovanje je mozda izaslo 1500 din do sada. Uglavnom sam radio zuti cink jer su mi rekli da je malo kvalitetniji, samo su zbice beli cink i jos neki detalji kao sto su nozice, nozica zadnje kocnice... Zao mi sto ceo ram nisam mogao da pocinkujem jer nisu umali toliku kadu.

Evo slika prvog kalupa. Izbacicu i slike pozitiva od gipsa kad budem izlio i obradio.

post-40574-0-43937200-1474986453.jpg

post-40574-0-83833100-1474986494.jpg

post-40574-0-85291600-1474986536.jpg

post-40574-0-68112800-1474986578.jpg

post-40574-0-81633500-1474986621.jpg

post-40574-0-65453900-1474986670.jpg

post-40574-0-64691300-1474986702.jpg

post-40574-0-61246800-1474986735.jpg

• U prolazu, 63 postova

Hvala za info o emulzionim tubama. Cekam da mi legne jos para pa cu da kupim tube i moram da nadjem negde prednje diskove. Vidim po ebay-u da ima nekih kineskih ali ne bih to, pokusacu da nadjem neke polovne original diskove u dobrom stanju. Ako ima neko moze da ostavi koment pa kad legnu pare uzimam. Sto se farbanja tice, glavcine i bandase sam vec odneo. Glavcine idu u plavu metalik sa sitnom perlom, kao na WR-u sa Dakra, a bandasi idu u crnu metalik sa plavom perlom. Vec sam kupio boje i tockovi su kod farbara, samo me malo zeza i odlaze ali ne mogu nista da mu kazem,drugar mi je.  :)

Plastike i rezervoar farbam u plavu Yamahinu metalik, a nalepnice cu da uradim preko, kasnije. Hteli smo se i share da farbamo ali mi frka da ne ujebemo to pa sam se odlucio za nalepnice, a i taman ce stiti malo boju i uvek mogu da se zamene.

Sediste je odneto na presvlacenje, sa strane plavo, odozgore crno, kao na dakru. Pokusavam malo da osvezim sve i da mu dam atraktivniji izgled koliko je to moguce. Planiram i preko zime ako budem imao dovoljno novca da kupim prednje stapove od WR-a i prednji tocak od WR-a i da nampontiram novu viljusku sa jednim diskom ali o tom potom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja