Mind Resetting 442 Napisano Octobar 1, 2013 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na nekom forumu nasao da pasuje sa fzr1000 87-95, fzr600 89-93, svi tdm-ovi, yzf750 93-96, za njih ces lakse naci verovatno. Inace yamahin serial za taj deo je 3LN825600100, pa mozes po njemu traziti. Ima ih na ebay i sl, samo pitanje dal si spreman da das tolko para. Ljudi, ima li ko kakav link s neta da naručim termo prekidač, ako ne gdje da ga tražim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir'Tattoo 10 Napisano Octobar 1, 2013 U prolazu, 17 postova Lokacija: Nikšić, Crna Gora Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na nekom forumu nasao da pasuje sa fzr1000 87-95, fzr600 89-93, svi tdm-ovi, yzf750 93-96, za njih ces lakse naci verovatno. Inace yamahin serial za taj deo je 3LN825600100, pa mozes po njemu traziti. Ima ih na ebay i sl, samo pitanje dal si spreman da das tolko para. Ljudi, ima li ko kakav link s neta da naručim termo prekidač, ako ne gdje da ga tražim? Veliko hvala, jako korisni podaci! Vidjeh da je cijena jako zaniljiva 50-60€...ali s obzirom da ću ovu zimu komplet da sređujem motor, radiću ga onako kako ga je fabrika dala pa i nek košta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Octobar 1, 2013 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan A za šta ti je tajh termo prekidač? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Octobar 2, 2013 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan A za šta ti je tajh termo prekidač? I ja se zapitah..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir'Tattoo 10 Napisano Octobar 2, 2013 U prolazu, 17 postova Lokacija: Nikšić, Crna Gora Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Termo prekidač ili termo davač- pali i gasi automatskii ventilator na hladnjaku http://www.yamahamotorcyclespares.co.uk/product/yamaha/3LN825600100/thermo%20switch%20assy?uid=0 ova zezancija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Octobar 2, 2013 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Si ti siguran da to ne valja?? Meni ST nikad nije upalila ventilator, ni na najzahtevnijim terenima, nikad! Druga je prica sa motorom koji sad vozim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Octobar 2, 2013 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan @zextreme, slazem se sa ovom konstatacijom, Teneru naterati na pola temperature nije lako. Meni je uspelo jednom prilikom, nakon pola sata voznje po pesku, nasipu, zaglavljivanja u sumske putice kioji nikuda ne idu i sl, znaci 20-30kmh maksimalno, a sve u krug. Ako je ostavis u mestu trebace joj nekoliko minuta da dodje na tacku paljenja. @damir tattoo gledam sad po ovom sto sam skupio za ST i naidjem na ovo: "Uspeo sam da nadjem termo prekidac i radi kako treba. Samo je malo duzi i zato moraju da se stavljaju gumice i da se krace srafi. Ako nekom bude trebalo nek trazi za hondu akord od 90.-92. godista." To je ovde iz teme negde izvadjeno evo i link do posta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir'Tattoo 10 Napisano Octobar 2, 2013 U prolazu, 17 postova Lokacija: Nikšić, Crna Gora Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan @zextrime Da siguran sam... jer se ventilator pali čim dam kontakt na motoru, a predhodno nije paljen par dana. Ranije dok je sve bilo ok jako rijetko je palila ventilator i na off vožnji. Imam drugara koji dobar majstor pa smo pregledali sve i ustanovili taj kvar. @Mind Resetting Odradio sam tačno, sve ovo što je bokilić napisao, tako je sigurno termo davač. Hvala, probaću da nađem sličan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Octobar 2, 2013 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ma iščupaj te žice i miran si do avgusta napisa čovek gore da pasuju od honde acord.. pa ako ne nađeš original eto rešenja.. mada sam uvek pre za originalan deo..ili bar polovan koji radi.. A ventilator se pali jedino na offu kada se dugo vozi prvom velikom uzbrdicom.. Ovako ni po gradu neće.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammer 134 Napisano Octobar 2, 2013 Svrati ponekad, 412 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Suzuki V_Strom DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo kaze Vlajko, vadi zice i resio si problem privremeno, pa kad se snadjes ti to sredi, nece Teretnjaca nikad prokuvati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 3, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan a ako ti frka izvuci i prekidač plus... pa kad pomisliš da je vrućina pali ga na prekidač Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 3, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nije ti to afrika pa da kuva svaki cas :-P to dok upali ventilator.....imas da se nacekas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Octobar 3, 2013 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Meni je samo jednom upalila ventilator u avgustu prosle godine u gradu na + milion stepeni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Octobar 3, 2013 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Meni se jednom upalio kad sam učio da vozim po parkingu - napred, nazad, levo, desno, i tako sat vremena Danas kad sam vozio jedva da se strelica pomerila, mada bilo je hladno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 3, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se jednom upalio kad sam učio da vozim po parkingu - napred, nazad, levo, desno, i tako sat vremena Danas kad sam vozio jedva da se strelica pomerila, mada bilo je hladno za sve friške vozače da ponovimo gradivo pošto postaje lečke hladnije http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/47767-aktivni-ves-cheris-porucivanje-na-tel-060-50-40-606/page__p__820167__hl__cherish__fromsearch__1#entry820167 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Octobar 3, 2013 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Hahahaha... Car si Popsy... Hahaha... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbbenda 96 Napisano Octobar 4, 2013 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Само за браћу тенераше и супертенераше: Влажне марамице су најбоља ствар за боравак у природи,а ове су стварно одличне 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Octobar 6, 2013 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Tamo gde ona moze da te odvede trebaju ti sigurno :P :P jbg, mislilo se na sve :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Octobar 6, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Teneraši, evo da se javim malo,moj "ormarić" odradio sezonu vrhunski,prošla skoro deset hiljada bez greške. Bila svugdje i sad ide na zasluženi odmor. stavljam nove igle i tube sljedeći tjedan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 6, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan trenutno radim na DIY verziji nosača za podignuti blatobran... inače aftermarket rešenje je 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Octobar 6, 2013 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Drugari treba mi pomoć. Rešio sam da sam zamenim ulje, pa imam malu dilemu. Za ove šrafove koji su zaokruženi crvenom bojom znam da su za filter ulja, međutim čitao sam ovde da za ispuštanje ulja imaju dva šrafa. Ovaj jedan koji sam zaokružio plavom bojom i pored koga piše ulje sam siguran, međutim, za ovaj drugi ne znam koji je od ova dva. Pomagajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 6, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari treba mi pomoć. Rešio sam da sam zamenim ulje, pa imam malu dilemu. Za ove šrafove koji su zaokruženi crvenom bojom znam da su za filter ulja, međutim čitao sam ovde da za ispuštanje ulja imaju dva šrafa. Ovaj jedan koji sam zaokružio plavom bojom i pored koga piše ulje sam siguran, međutim, za ovaj drugi ne znam koji je od ova dva. Pomagajte jedan ti je onaj plavo zaokruženi (srednji tj. veći ona druga dva ne diraš) a drugi se nalazi dijagonalno od tih šrafova (kod šaltalice pa napred sa donje strane i prvo njega otvoriš, tu izadje 1,5l pa onda onaj plavo zaokruženi) evfo ti uputstvo sa slikama http://www.super-tenere.net/forum/xtz750-power/46107-oil-and-oilfilter-change-with-pics 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Octobar 7, 2013 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Fala popsi gledao sam bas taj link, taj lik sto je menjao ulje nije otvorio taj drugi sraf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 7, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan drugi sraf je na karteru ....i na ovim slikama ga nema,ima sraf napred s leve strane,za ..17 l 19 kljuc, najnizi sraf na karteru...nekako s leva ka sredini videcete...tu izadje jops 1do 1,5 litra ulja....ovo su samo srafovi za skidanje filtera i praznjenja bocnog kartera to jest tamo bocne posude gde se gleda ulje...cirka oko 2 do 2,5 litra ulja... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Octobar 7, 2013 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Bem ti motor, za koji ne nacinjes 5-i litar ulja u zameni :lol: Moja zena ima Pezo 106 od 950 cm3...staje manje ulja ... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...