Cedo11 2460 Napisano Jun 14, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi pomagajte! Imam problem sa mojom ST. Upalim motor lepo pod saug, radi 15-20 sec, vratim saug i nastavi da radi tako normalno u leru. e sad, problem je kada naglo dam gas, motor pocne da se gusi i trese se nesto oko masine(traje 1-2.sekunde), a nekad hoce i da se ugasi. zatim kad hocu ponovo da ga upalim on malo duze vergla i upali. Kada mu dajem gas postepeno nemam taj problem.isti slucaj je i kada je masina zagrejana. Takodje sam primetio kada radi pod pun gas hoce da izbacuje crni dim na auspuh. Dajte molim vas pomagajete ili ako ima neki link o tome znacilo bi mi. Jesi li sinhronizovao karbove skoro? Ako nisi, moguće da je to problem, meni se tako gušio na malim obrtajima, dok nisam sinhronizovao i posle toga nije bilo ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djidja1987 0 Napisano Jun 14, 2013 U prolazu, 37 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Yamaha super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nista dirao oko motora, ni oko karburatora. Novi sam vlasnik tek 2 nedelje i nemam pojma oko toga. Do sada sam tek vozio dvotaktne od 125cm. A jel moguce da se tako malo protrese isto zbog karburatora. kazem, po nekad se i ugasi kada mu dam naglo gas na leru. to me brine, Cak tokom voznje ne radi ravnomerno, t.j. ne mogu da odrzim konstantnu brzinu. p.s. I potrosnja me neprijatno iznenadjuje (citao sam da se to resava emulzionim tubama). Po svemu sudeci je karburator problem. E jos ako je neko skoro radio (stelovanje i ciscenje karburatora) jel zna koliko to naplacuje mastor, cisto da ima predstavu da me ne ODERE?! I jel moguce to sto se protrese da su u pitanju ventili, pa da i oni mozda trebaju da se presteluju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 14, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Potrosnja karbovi i tube... ventili ne verujem da su, Ne znam ko vas je ucio da uvek poteyete saug, kada je toplo nema potrebe a i kad je hladno upalite na saug odmah ga vratite i drzite gas na 2k obrtaja dok se ne zagreje agregat (ne treba puno vremena). time sprecavate da vam saug prelije svecice - od toga najvise crkavaju (meni do sada nije crkla nijedna svecica, vec sam ih menjao kad se setim da bi valjalo). od majstora preporuka za Revolujicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djidja1987 0 Napisano Jun 14, 2013 U prolazu, 37 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Yamaha super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Potrosnja karbovi i tube... ventili ne verujem da su, Ne znam ko vas je ucio da uvek poteyete saug, kada je toplo nema potrebe a i kad je hladno upalite na saug odmah ga vratite i drzite gas na 2k obrtaja dok se ne zagreje agregat (ne treba puno vremena). time sprecavate da vam saug prelije svecice - od toga najvise crkavaju (meni do sada nije crkla nijedna svecica, vec sam ih menjao kad se setim da bi valjalo). od majstora preporuka za Revolujicu Hvala popsy, imacu to na umu za saug, mada ga povlacim samo pri prvom paljenju u toku dana, a ne uvek kad ga palim. Samo koliko kosta stelovanje, ciscenje i sinhronizacija karburatora kod majstora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 726 Napisano Jun 14, 2013 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan mislio sam na stelovanje sajle sauga - ako se vec cacka karburator treba da se proveri i saug Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Jun 15, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja da prenesem moje utiske nakon ugradnje seta za smanjenje potrosnje goriva. Za vikend sam isao do Ulcinja i presao oko 900-1000km, islo je nas 10 pa je voznja po kisi bila od 70 do 130 km/h da kazemo u proseku oko 100 km/h. Potrosnja mi je bila 4,5l na 100km Snaga je dosta smanjena, do 120km/h nije drasticna ali preko toga je dosta ustrojena, mislim da ne moze da predje 150km/h. Stavio sam igle na pola i sada sam mislio da ih malo dignem i ako budem mogao da namestim potrosnju na nekih realnih 5-5,5l na 100km. Ako nekoga bilo sta interesuje ja cu rado da odgovorim, sve sam sam radio sem sinhronizacije karburatora. Pozdrav! Obavezno podigni potrosnju na fabričkih 5-5,5l na 100km (do 120kmh brzine). Zašto? Ljudi ne znaju ali benzin zapravo hladi motor (čelo klipa) a kadda je smeša siromašna raste temperatura agregata.to ćeš primetiti da ti se pali često ventilator po gradskoj vožnji (a inače se retko pali), to nije toliki problem za agregat ali jeste za vođice ventila (gumice) koje se ukrte i popucaju i tada motor počinje da troši ulje... takođe može doći do još komplikacija oko ventila i početka izduvne grane idem na avanturu od 2000 km,ali me moja tenerkica malo začuđuje s potrošnjom, 10 litara napravim 130 km,znači bez ikakvog forsiranja gasa vrti mi se 100kmh na 4000 ok. jel ima neko brzo rješenje za poštelat potrošnju. radi ravnomjerno kad drzim gas na 2000 ok.ne varira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Jun 15, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan da i jel normalno da temperatura teško dođe do sredine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 15, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan idem na avanturu od 2000 km,ali me moja tenerkica malo začuđuje s potrošnjom, 10 litara napravim 130 km,znači bez ikakvog forsiranja gasa vrti mi se 100kmh na 4000 ok. jel ima neko brzo rješenje za poštelat potrošnju. radi ravnomjerno kad drzim gas na 2000 ok.ne varira to ti je potrosnja od 7.6 l na 100km... meni toliko trosi po gradu a i to je mnogo... rešenje promeni tube (cimni Shum@ra) posto su se verovatno tube potrosile a ne i igle... eventualno bi mogao da "ustines" potrosnju tako sto bi "spustio" igle (igle imaju 5 zareza i stoje uglavnom na 2 ili 3... kada se tuba potrosi mozes da je spustis na 5 i onda igla dublje ulazi konusom i smanjujes potrosnju stim sto ti je to privremeno resenje da i jel normalno da temperatura teško dođe do sredine da normalno je, to su ti stari "hladni" motori pravljeni za avanturu, put oko sveta po gudurama i nedođijama... retko kada ceš čuti ventilator... tek kada je velika vrucina i kreni stani po gradu ili na offu kada si zaglavnjen u blatu i imas dosta turiranja u mestu :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Jun 15, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan hvala ti popsy kao i uvijek, jel bi znao ja to kao podesit,jel komplicirano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Jun 15, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan eh još nešto, zašto teže ide u niže brzine,moram sa apgasom mjenjat da bi bilo ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 15, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan hvala ti popsy kao i uvijek, jel bi znao ja to kao podesit,jel komplicirano hm... verovatno bi ako si pedantan i smiren konsultuj manual i slikaj pre nego rasturis da ne bude gde je ovo islo :D eh još nešto, zašto teže ide u niže brzine,moram sa apgasom mjenjat da bi bilo ok proveri da li ti je sajla kvacila podesena kako treba (mozda ne odvaja dovoljno) ... imas kod rucice navoje za podesavanje a i dole gde sajla zavrsava dve 13ice takođe za podesavanje... ne preteruj sa podesavanjima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Jun 15, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan u bem mu sve, ma idem u petak sljedeći na put i mislim da neću stići srediti karbove do tada. a i poslje morati ću to dati nekom majstoru da napravi,jer gledao sam ovaj video kako se štela i mislim da je to za mene prezapetljano. da naručim nove tube? to je to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 15, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan jok izgleda ovako imas na www.kedo.com promena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Jun 16, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Sta preporucas, da narucim cijeli set za 100eura Ili samo tube Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshaljvi 37 Napisano Jun 16, 2013 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Ceo set je prava stvar ali je dovoljno samo igle i tube http://www.kedo.de/com/ssl/php/art_detail.php?f_page=ArtDetail&f_param=28768&f_sub=8&PHPSESSID=c0aed69372e7863e01eb0159ab36aeb0 http://www.kedo.de/com/ssl/php/art_detail.php?f_page=ArtDetail&f_param=28092&f_sub=9&PHPSESSID=c0aed69372e7863e01eb0159ab36aeb0 ja bi zamenio i igle jer moguce da su se i one malo ostetile mada ne moras i njih da menjas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Jun 16, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam i mislio.jel moram karbove sihronizirat poslje ili je dovoljno promjeniti igle i tube Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshaljvi 37 Napisano Jun 16, 2013 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi trebalo da utice na leptire pogotovo ako se ne skidaju i ciste karburatori, mada ne bi bilo lose da se proveri ako nisu u skorije vreme sinhronizovani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Jun 16, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno.sljedeci tjedan narucim iz keda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Jun 17, 2013 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Naruci slobodno i tube i igle...... lako ces prodati igle ako ti ne trebaju......... ali ako su tvoje lose ima da popizdis sto nisi narucio sve..... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Jun 17, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Naruci slobodno i tube i igle...... lako ces prodati igle ako ti ne trebaju......... ali ako su tvoje lose ima da popizdis sto nisi narucio sve..... :) Mislis cjeli set od 50EUR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Jun 17, 2013 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan ne razumem sta ti je ceo set...... ceo set za oba karba podrazumeva sve dihtunge sve o ringove....... membrane sibera....... sve igle...... tj vazduha, smese, sibera, tube........ itd..... nem pojma sta sve vec...... i kosta ja mislim oko 100 i nesto e.......... a ti kupujes samo igle sibera i tube za njih........ tj na sajtu needle jet i jet needle za Super tenere........ bilo koje god, sve su iste. Mislim da ces sa time resiti problem............. o stelovanju cem ti pricam tek kad dobijes to :P :P 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Jun 18, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Neka bude tako.narucit cu samo igle i tube pa cemo vidjet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Jun 18, 2013 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima taj komplet negde blize...kod nas ili neko od nasih? Takodje sam negde procitao u ovoj temi, da ima i razlicitih materijala-kvaliteta tih tuba...mislim da ima nekih kvalitetnijih iz USA, ispravite me ako gresim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
letoni 7 Napisano Jun 18, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima taj komplet negde blize...kod nas ili neko od nasih? Takodje sam negde procitao u ovoj temi, da ima i razlicitih materijala-kvaliteta tih tuba...mislim da ima nekih kvalitetnijih iz USA, ispravite me ako gresim? Kod nas u hr nema.jedino kedo.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Jun 18, 2013 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan nema ni kod nas u Sr.... da ima iz USA kvalitetnije ali kostaju 60 dolara samo tube koliko ja znam..... i ako su ti igle lose opet popusis k..... tako da mislim da je kedo za 50e skroz ok varijanta koja ce da radi sig 50000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...