el classico 6089 Napisano Octobar 30, 2020 Drug član, 4162 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Dođe red i na tebe kolega, baš se veselim.Guštaj na maxGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Octobar 30, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nema dana da nismo na drumu, svi završili sezonu, ja tek otvorio 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Octobar 30, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja se vrtim po gradu kao mlad majmun, ne mogu od posla nigde da mrdnem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Octobar 30, 2020 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Ja se vrtim po gradu kao mlad majmun, ne mogu od posla nigde da mrdnem.Radi, radi, trebace nam pareSent from my LG-K420 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7797 Napisano Octobar 31, 2020 Drug član, 2971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Odem sada da se malo provozam i vidim ne radi mi kilometar sat, kod kuce da provjerim i polomim sajlu koja je izgleda zablokirala od hrdje iznutra. Sta pametno raditi, gdje da nadjem sajlu i pravi li ih ko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 1, 2020 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan @Bigor. Pa trebalo bi ovi sto rade sajle, tahografe... da mogu da naprave i te sajle sa tim kvadraticima sto ulaze u cajgere. Ima stevčević servis na početku visnjičke na karaburmi, ja mislim da nema sta ne mogu da urade a da je vezano za sajle i km satove.0113291626 eto ti tel pa proveri, ali tek sutra Imas i jednog taximerdziju (oni obicno rade i sajle) u mz Kozara u 61.bloku,to ti je na pljucomet od tebe pa pogledaj i tamoPoslato sa SuperTénéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Novembar 1, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Curka ulje na nekom faking šarafu... i na alnaseru se isto malo nakuplja. Da paničim il' da ne paničim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 1, 2020 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan @ - Bigor Imaš " Boban sajle " na Dušanovcu, meni je pravio sajle za obrtomer još pre 30 godina. @ - Novola , za početak bez panike. Izbriši tu što se zauljilo, pa prati, pokušaj prvo da utvrdiš odakle ulje curi, kaplje, flisuje . . . . Takođe kontroliši i količinu ulja u mašini i potrošnju ( gubitak ) istog. Kad to budemo znali - viećemo šta će mo sa panikom . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6089 Napisano Novembar 1, 2020 Drug član, 4162 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ja znam da semering anlasera voli pustit koju kapGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 1, 2020 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan @ - Bigor Imaš " Boban sajle " na Dušanovcu, meni je pravio sajle za obrtomer još pre 30 godina. @ - Novola , za početak bez panike. Izbriši tu što se zauljilo, pa prati, pokušaj prvo da utvrdiš odakle ulje curi, kaplje, flisuje . . . . Takođe kontroliši i količinu ulja u mašini i potrošnju ( gubitak ) istog. Kad to budemo znali - viećemo šta će mo sa panikom . @Novola Ja nisam paničio ni kad nismo mogli da nadjemo gde nam je anlaser od masti odozdo a ti tu zbog po koje kapi odma se brines. Dok curi znači da ga ima a to je dobroSent from my LG-K420 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Novembar 1, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Briskao sam 2-3 puta već, na istom mestu se nakuplja. Na alnaser se sliva od nekud, ne vidim odakle, baš je nepristupačno, a onaj šaraf ću probati da malo dotegnem, za početak. Pričao sam i sa Saletom što je radio mašinu, kaže da probam nekako da nađemgde curi pa ćemo videti za rešavanje dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7797 Napisano Novembar 1, 2020 Drug član, 2971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima, odnijece je drugar tu u Visnjicku i on kaze da su najbolji i poznaje radnike. Ne bi bio problem ni novu naruciti, 10€ ali ne mogu ja cekati kod kuce kada ce je oni dostaviti.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Novembar 1, 2020 Fat and furios, 597 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, kymco agility 200, bev 500cruiser Prijavi odgovor kao problematičan Semering ( ili o ring, ne znam sta je na ST ) najprije, kao sto rece el classico. Dosta motora ima tu boljku, strada guma vremenom od vruceg ulja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Novembar 1, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Gastrorider je napisao: Semering ( ili o ring, ne znam sta je na ST ) najprije, kao sto rece el classico. Dosta motora ima tu boljku, strada guma vremenom od vruceg ulja Na STenere, barem onoj proizvedenoj 1991. je O ring gumica. Ja sam je menjao prošle zime jer je balavila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6089 Napisano Novembar 2, 2020 Drug član, 4162 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Takoje ArsoGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Novembar 2, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kad kažete O ring gumica, mislite na ovu gumicu što se vidi na slici? Pošto tu deluje da je natopljeno uljem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 2, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ne. O-ring gumica je na delu anlasera koji ulazi u kućište, tj. u blok motora, i ona se može videti i skinuti tek kad skineš anlaser. Ovo sa slike što curi, 99% nije zbog tog o-ringa. Ovde je nešto drugo u problemu. To se sliva odozgo i kaplje na anlaser. Treba ispratiti odakle se sliva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Novembar 2, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Novola je napisao: Kad kažete O ring gumica, mislite na ovu gumicu što se vidi na slici? Pošto tu deluje da je natopljeno uljem O ring gumica koja dihtuje na spoju anlasera i bloka motora gde osovina anlasera ulazi u blok i spaja se sa bendiksom (frajlaufom) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Novembar 2, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Živ bio Painkiller, Arso. To je sve jako nepristupačno, mater mu, ne mogu uzrok da mu nađem.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6089 Napisano Novembar 2, 2020 Drug član, 4162 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Odi do bokijaGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Novembar 2, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, el classico je napisao: Odi do bokija Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Poslušaj Eliasa idi kad stigneš kod Bokilića jer treba biti oprezan kada se vraća anlaser u ležište, a neophodno je da bude malo i sile, da se gumica ne pocepa ili zarože i onda jebo ćar vajdu, Jovo nanovo. Uostalom meni je tu balavilo ulje ali se uopšte nije odražavalo drastičnim padom nivoa. Tu i tamo kapne poneka kap kada je na ćopavoj i ništa više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Novembar 2, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Arso said: Tu i tamo kapne poneka kap kada je na ćopavoj i ništa više. Pa i meni tako, samo kad je na ćopavoj, al vidi se i da malo iznad alnasera, na tom šarafu curka (a možda i iznad negde, al ne verujem). Videću da se provozam malo, da se to proveri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 2, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi akru za pranje motora, naprskaj ceo agregat od dole i dobro ga operi (najbolje na onim uslužnim autopraonicama). Posle toga se provozaj par km i onda gledaj odakle curi. Ovako dok je sve masno ništa nećeš moći da vidiš odakle curi i gde se sliva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Novembar 2, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, ThePainkiller je napisao: Uzmi akru za pranje motora, naprskaj ceo agregat od dole i dobro ga operi (najbolje na onim uslužnim autopraonicama). Posle toga se provozaj par km i onda gledaj odakle curi. Ovako dok je sve masno ništa nećeš moći da vidiš odakle curi i gde se sliva. Samo izbegavaj pušku sa jakim pritiskom jer se u XY slučajeva pokazalo da je veća šteta od koristi. Najbolje običnim crevom kao kad zalivaš baštu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 2, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sve svoje motore prao i perem na tim perionicama. Nikad nikakav problem nisam imao. Naravno, ne treba jako približiti mlaz, nego sa nekih 30 cm razdaljine. Obično crevo neće moći skinuti ako negde ima skorenog blata ili masti... P.S. na kućnim crevima imamo užasno "tvrdu" vodu, tj. puna je hlora i kamenca, koji pogubno deluju na kontakte i elektrospojeve. Na praonicama imaju omekšanu vodu i to je još jedan razlog što motore perem tamo, a ne kući. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...