gorzy 174 Napisano Januar 4, 2017 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan jos razmisljam sta da radim, da li plastificiram ili potrazim neku vrstu laka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano Januar 4, 2017 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan jos razmisljam sta da radim, da li plastificiram ili potrazim neku vrstu laka Jesi li razmišljao o ovoj varijanti: http://www.pulena.net/filestore/png/pulena_text.png Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano Januar 4, 2017 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan jos razmisljam sta da radim, da li plastificiram ili potrazim neku vrstu laka Jesi li razmišljao o ovoj varijanti: http://www.pulena.net/filestore/png/pulena_text.png Nešto sam zajebao: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bgvozdic 49 Napisano Januar 5, 2017 U prolazu, 58 postova Lokacija: KM - PA Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ljudi. Interesuje me da li neko zna nesto o ovoj Teneri? U kakvom je stanju i sl.? https://www.polovniautomobili.com/motori/9026368/yamaha-supertenere Vidim da je nema u prodaji na forumu, pa verovatno nije neko od clanova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 5, 2017 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan mozda i jeste clan al se ne javlja... lagano precenjen motor koji ne moze da bude 98 zato sto su se pravile do 96 a po kolornoj šari njegova je 91vo http://www.purs.gov.rs/sw4i/download/files/cms/attach?id=750 bez opreme je ako se ne računa nosač kofera i mali kofer... jeste lepa (zdrave grane) ... ali nedovoljno za tu cenu... naravno ovo je lično mišljenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Januar 5, 2017 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Cime si ovo farbao, pa je ispalo ovago lepo mat? Priprema neka posebna? nista posebno, klasicna priprema za farbanje, samo malo detaljnija, ovo je drugi sloj koji sam naneo malo deblje, trenutno mi se lagano pece u kotlarnici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Januar 5, 2017 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan evo je farba(molim pomoc oko rotacije slike) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano Januar 5, 2017 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan mozda i jeste clan al se ne javlja... lagano precenjen motor koji ne moze da bude 98 zato sto su se pravile do 96 a po kolornoj šari njegova je 91vo http://www.purs.gov.rs/sw4i/download/files/cms/attach?id=750 bez opreme je ako se ne računa nosač kofera i mali kofer... jeste lepa (zdrave grane) ... ali nedovoljno za tu cenu... naravno ovo je lično mišljenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Januar 5, 2017 Početnik, 592 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se da se neko potrudio oko sredjivanja a mozda i malo pretero sa lickanjem (sa onako namazinm gumama proklizao bi u drugoj krivini ha ha ha) ali iz mog iskustva,dok nevidis uzivo motor nista ne uzimaj zdravo za gotovo. Na slikama obicno izgledaju mnoooogo bolje. Sve sto je nabrojano da je uradjeno vredi oko 200 evrica. I to nije opravdanjanje za tako visoku cenu. Narocito stim laganjem za godiste i upitnom kolornom shemom,ja nebi gubio vreme na put. s mobilnog telefona Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bgvozdic 49 Napisano Januar 5, 2017 U prolazu, 58 postova Lokacija: KM - PA Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na misljenjima. Kao i uvek, strucno i iskusno od vas. Cutim, ucim i upijam... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 5992 Napisano Januar 12, 2017 Drug član, 4115 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan One gume na airboxu što idu na karbove... Kad su ostarile koliko ih triba kuhati u juhi? Kolega ima poteškoća sa montažom. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Januar 13, 2017 drrmrr, 759 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Desetak- petnaes minuta, a kuvas ih u vodi u kojoj dodas malo borovog ulja. Ja sam npr dodao celu bocicu na pola litre. Inace to pomaze kad se nisu bas mnogo povukle, a teze da se povuku u neki excentar. Kuvanjem odmeknu i ako su tek pocele da se povlace , pomaze.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 5992 Napisano Januar 13, 2017 Drug član, 4115 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Gvozden Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salesvaba 19 Napisano Januar 13, 2017 U prolazu, 59 postova Lokacija: BGD Motocikl: KtM 640 Prijavi odgovor kao problematičan Gumene selene iz trokuta eliminiraj. Napravi od krute plastike zamjenske. Con Cinčanje pa plastificiranje je ispravni redoslijed. Ali, zar te gume ne bi trebalo da sluze za ublaživanje vibracija na kormanu i povećanje udobnosti vožnje, pa ako stavis tvrdu plastiku, volan ce biti direktniji i motor upravljiviji sto bi verovatno na nekom r-u značilo ali za nase brzine i način voznje, koliko to ima smisla.??? S mobilnog Istina, ali na dosta sajtova ima i metalne caure za zamenu, tako da... treba probati kolika je zaista razlika u tresenju volana. I mene je to isto mucilo ali sam opalio metalne pa kako mu bude, meni je to imalo smisla da se stave gume(da ublazi vibracije)kao fabricki ali niko nece da lije te gume itd...a nove su jako skupe tako da metalne ili plasticne i pun gas pa kako nam bude Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 14, 2017 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Gumene selene iz trokuta eliminiraj. Napravi od krute plastike zamjenske. Con Cinčanje pa plastificiranje je ispravni redoslijed. Ali, zar te gume ne bi trebalo da sluze za ublaživanje vibracija na kormanu i povećanje udobnosti vožnje, pa ako stavis tvrdu plastiku, volan ce biti direktniji i motor upravljiviji sto bi verovatno na nekom r-u značilo ali za nase brzine i način voznje, koliko to ima smisla.??? S mobilnog Istina, ali na dosta sajtova ima i metalne caure za zamenu, tako da... treba probati kolika je zaista razlika u tresenju volana. I mene je to isto mucilo ali sam opalio metalne pa kako mu bude, meni je to imalo smisla da se stave gume(da ublazi vibracije)kao fabricki ali niko nece da lije te gume itd...a nove su jako skupe tako da metalne ili plasticne i pun gas pa kako nam bude Kako ja gledam na to, ko je vozio R ili F motore, Heblovi direktno na trouglovima ili vilama, nema dumpera bilo koje vrste a vesanje sgurno mnogo tvrdje nego na ST. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 5992 Napisano Januar 14, 2017 Drug član, 4115 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan To i ja kažem. Koji qurci palci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Januar 14, 2017 Početnik, 592 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Naletim na interesantan podatak pre neki dan, moze da se montira na STeneru neki mikuni karb. B111 koji uzgred kosta skoro tri puta manje od modela koji je predvidjen za xtz a i navodno sa tim karburatorom ona trosi i dosta manje goriva. Mislim da je to karb. za kadjivu elefant ili tako nesto. E sad pitanja ze samo redjaju, sto bi neko kupovao komplete za reparaciju koji kostaju par desetina evara manje kad moze sve novo da dobije, sta sve jos mora da se zameni da bi se karburatori prilagodili ili nemora nista da se menja, jel to neko kod nas vec uradio.... S mobilnog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2351 Napisano Januar 14, 2017 Andragog, 4916 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da se stave karbovi od FZR 600R, oni su 32 mm ( ima i od 34mm) i imaju isti polozaj kao na ST. Smanjuje potrosnju sigurno, smanjuje i snagu. Ko voli nek izvoli... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 14, 2017 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gumene selene iz trokuta eliminiraj. Napravi od krute plastike zamjenske. Con Cinčanje pa plastificiranje je ispravni redoslijed. Ali, zar te gume ne bi trebalo da sluze za ublaživanje vibracija na kormanu i povećanje udobnosti vožnje, pa ako stavis tvrdu plastiku, volan ce biti direktniji i motor upravljiviji sto bi verovatno na nekom r-u značilo ali za nase brzine i način voznje, koliko to ima smisla.??? S mobilnog Istina, ali na dosta sajtova ima i metalne caure za zamenu, tako da... treba probati kolika je zaista razlika u tresenju volana. I mene je to isto mucilo ali sam opalio metalne pa kako mu bude, meni je to imalo smisla da se stave gume(da ublazi vibracije)kao fabricki ali niko nece da lije te gume itd...a nove su jako skupe tako da metalne ili plasticne i pun gas pa kako nam bude Kako ja gledam na to, ko je vozio R ili F motore, Heblovi direktno na trouglovima ili vilama, nema dumpera bilo koje vrste a vesanje sgurno mnogo tvrdje nego na ST. nije samo poenta u voznji nego u padovima na offroadu, koji koliko kod da se trudis se desavajau... sa gumenim damperima, korman se ne iskrivi vec guma upije udar... i onda samo vratis korman u normalan polozaj (kao na bicikli... tocak naslonis na stub banderu i gurnes korman).... kada je fixno vezan za trougao, korman ce se iskriviti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 14, 2017 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan nije samo poenta u voznji nego u padovima na offroadu, koji koliko kod da se trudis se desavajau... sa gumenim damperima, korman se ne iskrivi vec guma upije udar... i onda samo vratis korman u normalan polozaj (kao na bicikli... tocak naslonis na stub banderu i gurnes korman).... kada je fixno vezan za trougao, korman ce se iskriviti Slazem se sa ovim, ali ne voze svi off sa ST, ja inace predlazem onu verziju sa podloskama, gde ti ostaje uvek ovo o cemu ti pricas, osto ce podloska samo skliznuti pri tolikoj bocnoj sili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2351 Napisano Januar 14, 2017 Andragog, 4916 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Motor sa dva cilindra ima vibracija, vrv to sluzi za tako nesto. Kada si na dugim turama, onda sve ima veze..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 14, 2017 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Niko ne spori da sigurno pomaze kada postoje i u dobrom su stanju, pa i na duzim turama Rasprava krenula kako zamenuti dotrajale, kako ne potrositi pare, te moze ovako plastika, te moze ovako ovo, kako se na dosta mesta nude komplet metalne namenski napravljene i tako dalje... Motor sa dva cilindra ima vibracija, vrv to sluzi za tako nesto. Kada si na dugim turama, onda sve ima veze..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Januar 14, 2017 drrmrr, 759 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sto tolika drama oko tih dampera. Ok, hoces krucu vezu, ostruzes plasticne, hoces fiksnu, metalne i kraj. Inace trazio sam bas da vidim koliko su nove , posto i moje poprilicno rade. U MPC holandija su oko 27 evra komad, preko ebay ili amazona od 9,5$ do 15$ komad. Da sam znao ranije , porucio bih preko drugara koji je za novu dosao nazad... Mada sigurno to moze neko nas da namesti, liju gume i silen blokove na vise mesta u Srbiji. . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 14, 2017 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Za $20 bolje da nismo nista ni pisali . Ja nisam primetio karatkeristicno setanje, sutra skidam korman i nosace za peskiranje i plastifikaciju pa cu bas da vidim u kakvom su stanju izbliza. Jedino sto sam primetio je jako neprijatno uvijanje na plitkim kolotrazima koji su svuda po putevima po Vojvodini. Recimo Novi Sad - Beocin je toliko neprijatan za voznju posto celim putem imas 2 kolotraga koji nisu toliko izrazeni ali postoje i osetis ih u stomaku kad motor krene da se uvija. Imao sam pauzu par meseci u voznji motora i nemogu sad da se setim dal je isti osecaj bio sa prethodnim motorima ili je ovaj ST negde u luftu. Svi lezajevi prekontrolisani dvaput i podmazani sve stegnuto ne meru kljucem, al vidicemo. Sutra ide na stalak i cerupanje moze da pocne Ne znam sto tolika drama oko tih dampera. Ok, hoces krucu vezu, ostruzes plasticne, hoces fiksnu, metalne i kraj. Inace trazio sam bas da vidim koliko su nove , posto i moje poprilicno rade. U MPC holandija su oko 27 evra komad, preko ebay ili amazona od 9,5$ do 15$ komad. Da sam znao ranije , porucio bih preko drugara koji je za novu dosao nazad... Mada sigurno to moze neko nas da namesti, liju gume i silen blokove na vise mesta u Srbiji. . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlo Gambino 79 Napisano Januar 14, 2017 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd NBG Motocikl: Yamaha XTZ 750 ; Husqvarna TE 610e, RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Naletim na interesantan podatak pre neki dan, moze da se montira na STeneru neki mikuni karb. B111 koji uzgred kosta skoro tri puta manje od modela koji je predvidjen za xtz a i navodno sa tim karburatorom ona trosi i dosta manje goriva. Mislim da je to karb. za kadjivu elefant ili tako nesto. E sad pitanja ze samo redjaju, sto bi neko kupovao komplete za reparaciju koji kostaju par desetina evara manje kad moze sve novo da dobije, sta sve jos mora da se zameni da bi se karburatori prilagodili ili nemora nista da se menja, jel to neko kod nas vec uradio.... S mobilnog Pisali smo skoro o tome, ovi novi karbovi izadju 342 evra + carina ili sta vec... set za reparaciju izadje 100 evra sa KEDO (a imali smo letos problem sa tim setom, nikako da se nasteluje motor da radi kako treba) .. Isto tako na KEDO ima da se uzmu samo emulzione tube i igle koje izadju 80 Evra (original Mikuni). (to cekam da mi stigne) tako da sam ja vise za varijantu zameniti tube i igle, oprati dizne potopiti karbove u UZ kadu i cepaj dalje... ako cemo realno kukati na potrosnju i na to sta raditi sa karbovima, naj jeftinije je ugraditi plin na ST i udri bato.. to je moje misljenje Popsy nastavi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...