Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Početnik, 593 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere

Te gumene buhse su glavni krivac za neodređeni i labavi osjećaj na upravljaču.

To se otkloni stavljanjem plastičnih ili ukrućivanjem postojećih pomoću metalnih pidloški odgovarajuće veličine, koje kad se šarafi dovoljno zategnu, neutraliziraju taj ljuljajući osjećaj na upravljaču.

Jesi ti to sredjivao na svojoj teneri tako ili si video od nekog ko je tako sa podloskama resio problem na duze staze.

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 59 postova
  • Motocikl: KtM 640

Šljaka bez problema. Podloške funkcioniraju 100%

Meni iskreno uopste nije jasno kako to moze da se resi sa podloskama ...plastika da se obradi to je ok i da se ubaci bice kruce ali se resi problem ako mozes da mi pojasnis kako to da resim sa podloskama moze pp ili ovde 

hvala

• Andragog, 5028 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Mozda stimuje selen (silence) blok od nekog auta. Koji je precnik spolja?

Mozda od neke viljuske od prednjeg trapa....

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

stavis podloske dovoljno velikog precnika da se naslanjaju na trougao, na metal, i onda kad stegnes sraf odole maticom prakticno stezes sve te podloske za metal, i tako izolujes gumu skroz. Mozda da neko od kolega uslika bice lakse :) 

Meni iskreno uopste nije jasno kako to moze da se resi sa podloskama ...plastika da se obradi to je ok i da se ubaci bice kruce ali se resi problem ako mozes da mi pojasnis kako to da resim sa podloskama moze pp ili ovde 

hvala

• Andragog, 5028 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Tako ce da vibira,  trese korman. Možda da izmedju šajbi i metala stavi gumene šajbe tako da guma leži na trougao  !

• Početnik, 593 postova

Ajoooj sto je lepooo, sad jos samo da oblepis felnu silikonskom trakom i napravis da mozes tubeles gumu da montiras.....

sa mobilnog iz tapatoka

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750

Gde mogu da kupim shiroku traku za felne i da li neko zna koliko kostaju? Bolje da kupim traku i stavim tubeles nego da kupujem unutrasnje gume.

• Početnik, 593 postova

Ja nemam pojma al sam cuo da su ljudi to radili i cini mi se da nije losa ideja. Naravno lakse je cepovati tubeles gumu nego rasturati tocak i lepiti unutrasnju. Mislim da ima na you tubeu nekih klipova o toj temi. A pretpostavljam da i ovde na forumu postoji neko ko se vise razume a mozda je i uradio vec tako nesto pa javite se ljudi koji nesto znate da posavetujete nas koji nista neznamo

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

• Podržavam 1

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Gde mogu da kupim shiroku traku za felne i da li neko zna koliko kostaju? Bolje da kupim traku i stavim tubeles nego da kupujem unutrasnje gume.

Zavisi zasta ces da koristis motor, ako ces ga terati po offroudu, sa njegovom tezinom i tvojom, na njegove felne koje nisu predvidjene za tubeles... ja ne bi :)

Ima tema na forumu sa videom, potrazi.

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Zavisi zasta ces da koristis motor, ako ces ga terati po offroudu, sa njegovom tezinom i tvojom, na njegove felne koje nisu predvidjene za tubeles... ja ne bi :)

Ima tema na forumu sa videom, potrazi.

Istog sam mišljenja.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

stavis podloske dovoljno velikog precnika da se naslanjaju na trougao, na metal, i onda kad stegnes sraf odole maticom prakticno stezes sve te podloske za metal, i tako izolujes gumu skroz. Mozda da neko od kolega uslika bice lakse :)

hvala

Jedno od mogućih rešenja. Takođe moze kod strugara da sse uzmu dimenzije da se naprave ulosci od metala... nesto tipa

http://www.off-the-road.de/en/XT-660R-X/handlebars-more/Triple-clamp-bushings-for-handlebar.html

ili na kedo.de

Item 40701: KEDO Top Yoke Bushings (Massive) for Handlebar Clamp, Black Plastic, Set of 4

Application: XT550, XT600/Z/E+K, XTZ660, XTZ750, TDM850-'95

Tako ce da vibira,  trese korman. Možda da izmedju šajbi i metala stavi gumene šajbe tako da guma leži na trougao  !

i ovo je tačno i ja sam pre za gumene silen blokove jel čuvaju korman da se ne iskrivi prilikom pada ...

http://www.off-the-road.de/en/XT-660R-X/handlebars-more/Rubber-metal-bushings-upper-triple-clamp.html

mada treba uzeti dimenzije i videti od čega odgovara jel umesto 30€ moze da kosta sumanutih 200dinara :D

https://www.kupindo.com/Automehanika/16166457_silen-blok-mercedes-MB190-124

• Početnik, 593 postova

Bilo bi lepo baš, ja sam zainteresovan. Sve tenere i male i velike i stare i nove, imalo bi sta da se vidi.

sa mobilnog iz tapatoka

• Početnik, 593 postova

Kako pali vama motor posle deset dana stajanja na ovoj hladnoci? Podrazumeva se da je dobar akomulator i da su karboni sredjeni ( moj slucaj). Putam zato sto pred put na ostrvicu malo falilo da ne krenem zato sto je bajk jedva upalio tj ni sa saugom ni bez ni da cuje i vec kad sam pomislio da ce akomulator da rikne onda je nekako bojazljivo sastavio.

Pitam ovo zato sto znam da je drugaru xj600 posle zimskog sna na drugo kratko verglanje motor upalio a nije bio paljen cele zime?????. Inace kad saug povucem i upalim posle par dana stajanja upali i eadi na 3-3.5 hiljade dok mu malo nespustim saug.

sa mobilnog iz tapatoka

• Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova
  • Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići)

Akumulator oce da se isprazni, jer utičnica od 12 volti minimalno vuce struju, moje iskustvo. Moj ti je predlog ako ne planiras da vozis neko vreme skini kleme sa akumulatora, a jos bolje ako imas punjac da ga nakacis.

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Kako pali vama motor posle deset dana stajanja na ovoj hladnoci? Podrazumeva se da je dobar akomulator i da su karboni sredjeni ( moj slucaj). Putam zato sto pred put na ostrvicu malo falilo da ne krenem zato sto je bajk jedva upalio tj ni sa saugom ni bez ni da cuje i vec kad sam pomislio da ce akomulator da rikne onda je nekako bojazljivo sastavio.

Pitam ovo zato sto znam da je drugaru xj600 posle zimskog sna na drugo kratko verglanje motor upalio a nije bio paljen cele zime?????. Inace kad saug povucem i upalim posle par dana stajanja upali i eadi na 3-3.5 hiljade dok mu malo nespustim saug.

sa mobilnog iz tapatoka

Pošto su nam vrlo slične mašine, evo da ja podelim iskustvo od prošle zime i od ove ( za sada)...

Kada sam kupovao TDM-a od Janka, to je bilo 5. decembra. Bilo je oko 5 stepeni napolju, motor je stajao u garaži oko mesec dana i nije bio paljen. Aku je ima struje i motor je lepo verglao, ali ni pod sauhom nije hteo da sastavi nikako... Zamalo da odustanem od kupovine, ali je motor posle dooosta verglanja, najzad upalio. Janko mi je rekao da je to (kao) normalno da motor posle stajanja teže pali... Ja sam tu priču progutao i tu sam pazario motor. Posle izvesnog vremena, kada sam rasturao motor zbog raznoraznih popravki, primeto sam da, posle raskačivanja dovodnog sistema goriva do karburatora, pumpi treba mnogo vremena (verglanja) da povuče gorivo iz rezervoara do karbova. Iz čiste radoznalosti i predostrožnosti sam kupio drugu vakuum pumpu za gorivo i sada bukvalno zavergla dva puta (posle raskačivanja sistema goriva) i motor upali. Neki dan sam, posle nedelju dana stajanja, isterao motor, ubacio ključ u bravu, povukao dve crte sauha (od 5 koliko ima sauh) i motor je upalio kao od šale...

Znači, kod mene je definitivno oslabila stara pumpa goriva (verovatno je oslabila membrana u vakuum pumpi) pa je zbog toga motor teže palio jer je staroj pumpi trebalo više vremena da povuče gorivo (koje od stajanja neminovno ispari iz karbova)...

Uglavnom, pišem ti ovo jer je i kod tebe možda isti problem...

• Početnik, 593 postova

Akumulator oce da se isprazni, jer utičnica od 12 volti minimalno vuce struju, moje iskustvo. Moj ti je predlog ako ne planiras da vozis neko vreme skini kleme sa akumulatora, a jos bolje ako imas punjac da ga nakacis.

Jesam ja od tebe kupio teneru jeeee.???

sa mobilnog iz tapatoka

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja