Carlo Gambino 79 Napisano Mart 29, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd NBG Motocikl: Yamaha XTZ 750 ; Husqvarna TE 610e, RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Dajte neki predlog za vizir, neki veci... Ja sam brate skinu sa Piaggio lyberty onaj veliki vizir, stavio na njega moj fabricki od ST iscrtao dimenzije i slobodnom rukom iscrtao produzetak koliko sam ja mislio da mi odgovara... Preneo mere za busenje rupa za njegovo kacenje, uzeo brusilicu i milimetarski kamen izrezao, malo osmirglao, montirao i industrijskim fenom ga grejao na licu mesta i savio kako meni odgovara, zalepio posle ovaj gumeni U profil.. I evo kako je ispalo.. Posao je trajao 45 min Mozda je trebalo da bude siri, ali meni se ovako uzi vise svidjao.. Za koga je dobro je, od koga je jos bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Mart 29, 2014 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce nekom trebati 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Mart 29, 2014 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce nekom trebati Trebace hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2985 Napisano Mart 29, 2014 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako izgleda poklopac kutije za alat iz kucne radinosti (Miki Prokuplje) Pošto sam verovatno najsvežiji (tek isčitao celu temu), evo postavljam gde se o tome ćaskalo. Ovo je tekst sa 45 strane, ako neko poželi da isčita u izvornom obliku Pored Mikija iz Prokuplja čini mi se da je i Popsi nešto eksperimentisao sam. Mada pročitah negde da je imalo u Platneru da se kupi. Nadam se da je info od neke pomoći. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Mart 29, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dajte neki predlog za vizir, neki veci... Ja sam brate skinu sa Piaggio lyberty onaj veliki vizir, stavio na njega moj fabricki od ST iscrtao dimenzije i slobodnom rukom iscrtao produzetak koliko sam ja mislio da mi odgovara... Preneo mere za busenje rupa za njegovo kacenje, uzeo brusilicu i milimetarski kamen izrezao, malo osmirglao, montirao i industrijskim fenom ga grejao na licu mesta i savio kako meni odgovara, zalepio posle ovaj gumeni U profil.. I evo kako je ispalo.. Posao je trajao 45 min Mozda je trebalo da bude siri, ali meni se ovako uzi vise svidjao.. Za koga je dobro je, od koga je jos bolje Lepo je ispalo, mada sam ja vise za onaj Dakar vizir, sto se izdize ka gore... Mislim da znas na sta mislim. Video sam da Popsy ima vizir od pleksija debljine 3mm, da li je to dovoljna deblina ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlo Gambino 79 Napisano Mart 29, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd NBG Motocikl: Yamaha XTZ 750 ; Husqvarna TE 610e, RD07 Prijavi odgovor kao problematičan ihaj, dovoljno je 3mm. ovo je vizir bj Popsy :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Mart 30, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan E to je to... Mada mi 3mm deluje nekako tanko... Ja sam mislio 5-6mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2450 Napisano Mart 30, 2014 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2001 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, da li neko zna nekog ko bi mogao da nam napravi onaj poklopac od alata nazad, verujem da nisam jedini koji ga nema Ove slike sam našao na nekom stranom forumu, neko je to uradio da izgleda pristojno. Ja sam poklopac nedavno zavrsio. Za materijal sam uzeo plastiku debljine 10 mm koju sam isekao na osnovu originalnog. Zube koji fiksiraju poklopac sam napravio od aluminijuma i fiksirao ih plehsafovima za plocu sa donje strane pa se za razliku od ovog poklopca sa super-tenere net ne vide srafovi i veza sa gornje strane. Plocu sam uzeo u Beogradu u Termoplsatu doo. Bravica je za postanske sanducice koja ima da se kupi u svakoj malo bolje snabdevenoj gvozdjari. Posto je plastika bela presvukao sam je mat folijom ali mislim da prihvata i akrilnu boju u spreju. E sad, ravan poklopca nije u nuli sa delom na koji se pasuje pa je malo uzdignutija sto moze da se resi tanjenjem, ali posto preko njega dolazi kofer nisam se zajebavaio sa tih nekoliko milimetara. Donekle problem predstavlja otvor za bravu buduci da je neophodna stubna busilica, ali i nju poseduje vecina radionica pa mislim da ce vam svako izaci u susret da vam izbusi plocu. U zavisnosti od brave mora da se malo modifikujem i stranica unutrasnje kutije u delu gde jezicak brave fiksira poklopac ali za to vam je potreban samo tapetarski skalpel jer se radi o mekanoj plastici koja se lako sece. Sve u svemu zahvat je veoma jednostavan a i materijal za izradu je relativno lako dostupan buduci da Termoplast salje ploce kurirskom sluzbom. Evo i kontakta TERMOPLAST Beograd 11130, Mikenska 16 Mali mokri lug tel011-347-43-98; 011-347-06-00 Posto sam ovih dana u nekoj guzvi oko posla cim stignem uslikacu i okaciti fotke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Mart 30, 2014 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam poklopac nedavno zavrsio. Za materijal sam uzeo plastiku debljine 10 mm koju sam isekao na osnovu originalnog. Zube koji fiksiraju poklopac sam napravio od aluminijuma i fiksirao ih plehsafovima za plocu sa donje strane pa se za razliku od ovog poklopca sa super-tenere net ne vide srafovi i veza sa gornje strane. Plocu sam uzeo u Beogradu u Termoplsatu doo. Bravica je za postanske sanducice koja ima da se kupi u svakoj malo bolje snabdevenoj gvozdjari. Posto je plastika bela presvukao sam je mat folijom ali mislim da prihvata i akrilnu boju u spreju. E sad, ravan poklopca nije u nuli sa delom na koji se pasuje pa je malo uzdignutija sto moze da se resi tanjenjem, ali posto preko njega dolazi kofer nisam se zajebavaio sa tih nekoliko milimetara. Donekle problem predstavlja otvor za bravu buduci da je neophodna stubna busilica, ali i nju poseduje vecina radionica pa mislim da ce vam svako izaci u susret da vam izbusi plocu. U zavisnosti od brave mora da se malo modifikujem i stranica unutrasnje kutije u delu gde jezicak brave fiksira poklopac ali za to vam je potreban samo tapetarski skalpel jer se radi o mekanoj plastici koja se lako sece. Sve u svemu zahvat je veoma jednostavan a i materijal za izradu je relativno lako dostupan buduci da Termoplast salje ploce kurirskom sluzbom. Evo i kontakta TERMOPLAST Beograd 11130, Mikenska 16 Mali mokri lug tel011-347-43-98; 011-347-06-00 Posto sam ovih dana u nekoj guzvi oko posla cim stignem uslikacu i okaciti fotke. E ovo je odgovor koji sam tražio kaži mi samo, pošto kažeš da ti poklopac nije u ravni sa nosačem, da li bi pomoglo ako bi se uzela plastika manje debljine, recimo 9 ili 8mm? Daj slike, ništa bez njih @Bokes U platneru ima sve, samo su malo skuplji. Ja sam zimus pitao za tu plastiku, mislim da su mi rekli oko 80€ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2450 Napisano Mart 30, 2014 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2001 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam poklopac nedavno zavrsio. Za materijal sam uzeo plastiku debljine 10 mm koju sam isekao na osnovu originalnog. Zube koji fiksiraju poklopac sam napravio od aluminijuma i fiksirao ih plehsafovima za plocu sa donje strane pa se za razliku od ovog poklopca sa super-tenere net ne vide srafovi i veza sa gornje strane. Plocu sam uzeo u Beogradu u Termoplsatu doo. Bravica je za postanske sanducice koja ima da se kupi u svakoj malo bolje snabdevenoj gvozdjari. Posto je plastika bela presvukao sam je mat folijom ali mislim da prihvata i akrilnu boju u spreju. E sad, ravan poklopca nije u nuli sa delom na koji se pasuje pa je malo uzdignutija sto moze da se resi tanjenjem, ali posto preko njega dolazi kofer nisam se zajebavaio sa tih nekoliko milimetara. Donekle problem predstavlja otvor za bravu buduci da je neophodna stubna busilica, ali i nju poseduje vecina radionica pa mislim da ce vam svako izaci u susret da vam izbusi plocu. U zavisnosti od brave mora da se malo modifikujem i stranica unutrasnje kutije u delu gde jezicak brave fiksira poklopac ali za to vam je potreban samo tapetarski skalpel jer se radi o mekanoj plastici koja se lako sece. Sve u svemu zahvat je veoma jednostavan a i materijal za izradu je relativno lako dostupan buduci da Termoplast salje ploce kurirskom sluzbom. Evo i kontakta TERMOPLAST Beograd 11130, Mikenska 16 Mali mokri lug tel011-347-43-98; 011-347-06-00 Posto sam ovih dana u nekoj guzvi oko posla cim stignem uslikacu i okaciti fotke. E ovo je odgovor koji sam tražio kaži mi samo, pošto kažeš da ti poklopac nije u ravni sa nosačem, da li bi pomoglo ako bi se uzela plastika manje debljine, recimo 9 ili 8mm? Daj slike, ništa bez njih @Bokes U platneru ima sve, samo su malo skuplji. Ja sam zimus pitao za tu plastiku, mislim da su mi rekli oko 80€ Ja ih nisam pitao da li imaju tanje, ali uvek postoji mogucnost da se negde u nekoj radionici na masini, pretpostavljam glodalici, skine taj visak. Konkretno mene je ploca, ne mogu da se setim dimenzije, kostala sve sa postarinom oko soma. Bravica je 200 kinti. Ako budes radio kao ja nemoj da seces bonsekom, mada se i sa njim lako sece vec koristi ili ubodnu testeru ili negde gde postoji trakasta, jer bonsek ostavlja prilicno nepravilne ivice pa ces morati da se bespotrebno bavis turpijanjem. Sto, opet ponavljam, i nije neki problem jer se ta plastika lako obradjuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Mart 30, 2014 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Ja ih nisam pitao da li imaju tanje, ali uvek postoji mogucnost da se negde u nekoj radionici na masini, pretpostavljam glodalici, skine taj visak. Konkretno mene je ploca, ne mogu da se setim dimenzije, kostala sve sa postarinom oko soma. Bravica je 200 kinti. Ako budes radio kao ja nemoj da seces bonsekom, mada se i sa njim lako sece vec koristi ili ubodnu testeru ili negde gde postoji trakasta, jer bonsek ostavlja prilicno nepravilne ivice pa ces morati da se bespotrebno bavis turpijanjem. Sto, opet ponavljam, i nije neki problem jer se ta plastika lako obradjuje. Potrudiću se narednih dana, biće slika, a i ti okači pa da vidimo kako je kome ispalo. Mada ja i alat smo neprijatelji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Mart 31, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Imam visak kocione plocice za zadnji tocak... Nissin semi-metallic... Oznaka 2P-271... Ako nekome treba, 20evrica?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano April 1, 2014 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan kod pakni nema viska stavi to na policu sticice i na njih red Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano April 1, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Ma nece... Provereno... 100%... Sada ce Afrikanci da misle da necu vise nikada na ST, ali se selim iz zemlje pa mi stoji... A na ST bi, samo sto tamo gde idem nema... Ima samo nova... Hihi... :-P :-P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola92 32 Napisano April 3, 2014 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Kle Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari Da li neko zna nesto vise o ovoj Teneri http://www.polovniautomobili.com/oglas4614014/yamaha_super_tenere_dakar/ Unapred zahvalan!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammer 134 Napisano April 4, 2014 Svrati ponekad, 412 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Suzuki V_Strom DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari Da li neko zna nesto vise o ovoj Teneri http://www.polovniau...r_tenere_dakar/ Unapred zahvalan!!! Znam samo da je prodaje vec 3 sezone, malo prejaka cena........ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2985 Napisano April 4, 2014 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna pomoć nekoga iz Aleksinca i okoline, u vidu objašnjenja. Molim kontakt na pp, da ne opterecujemo temu. Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano April 4, 2014 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Boja kameleon...... 1997 god nije se proizvodila...... 1996 je...... pa dobro ima 3 kofera..... mozda za 1800 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Jr. 298 Napisano April 4, 2014 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Beograd , 29 novembar Motocikl: Yamaha XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan a ovo je pa realna cena ? http://www.polovniautomobili.com/oglas4561111/honda_africa_twin/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 4, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan a ovo je pa realna cena ? http://www.polovniau...da_africa_twin/ vrlo realna.... http://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/ktm-adventure-950-hemau/191345942.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=6&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=13900&makeModelVariant1.modelDescription=950&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&negativeFeatures=EXPORT http://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/ktm-950-adventure-nero-72471-monza/189562793.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=6&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=13900&makeModelVariant1.modelDescription=950&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&negativeFeatures=EXPORT 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano April 4, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan a ovo je pa realna cena ? http://www.polovniau...da_africa_twin/ vrlo realna.... http://suchen.mobile...Features=EXPORT http://suchen.mobile...Features=EXPORT Nalickana kao pasja OO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano April 5, 2014 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si Popsy upucen u te KTm-ove... Zextitis a!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammer 134 Napisano April 5, 2014 Svrati ponekad, 412 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Suzuki V_Strom DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan a ovo je pa realna cena ? http://www.polovniau...da_africa_twin/ vrlo realna.... http://suchen.mobile...Features=EXPORT http://suchen.mobile...Features=EXPORT Nalickana kao pasja OO Popsy objasnio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshaljvi 37 Napisano April 6, 2014 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima ja sam malo cackao oko motora pa da podelim iskustvo Prosle godine sam primetio da mi je lanac od bregaste istegnut do kraja pa sam resio da ga zamenim ali ne bi ja bio ja da ne rasturim jos nesto, odlucim da skinem glavu motora kada vec skoro sve skidam i ostaje mi jos 6 srafova da skinem glavu. Prosta provera ventila je da se sipa preko ventila benzin i saceka neko vreme, ako iscuri pored ventila onda ventili ne zatvaraju dobro. Mene je mrzelo da cekam pa sam sipao benzin i duvao vazduh kompresorom u usis pa u izduv i zakljucak je bio da mi ni jedan ventil ne zatvara dobro na svaki izlaze mehurici vazduha, na neki manje na neki vise ali ni jedan ne zatvara skroz. Posaljem preko komsije glavu na obradu i oni mi poravnjaju glavu, izbruse i uslajfuju ventilie i zamene gumice ventila pri tom mi kazu da su stare gumice prsle skroz. E sada cena obrade glave je dogovorena preko telefona i lik kaze 4000din. ja mu objasnim da to ima 10 ventila i 2 bregaste on kaze to je ta cena ( bez gumica ventila, njih sam dobio ali bi trebalo da odgovaraju sa japanskih automobila) uglavnom posle je rekao da se zeznuo za cenu ali nije hteo da menja dogovoreno. Sve u svemu oni je obrade, nasteluju ventile i ostaje samo da se stavi na motor bez mnogo razmisljanja i stelovanja. Lanac sam uzeo DID preko drugara koji ima servis i kostao me 65e Stavio sam nove NGK svecice i ostaje mi da kupim ulje i filtere za vazduh. Toliko od mene za sada 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 6, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Extra... jedino sto se ne vidi najbolje na slici, proveri da majstor nije zamenio mesta ventilima (desni donji bi trebao da bude gore ako ima jednu tacku...) U svakom slučaju, dokumentuj sastavljanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...