Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Yamaha super tenere 750

proda zver(xtz 750) kupi mace(xrv 750) i posle 5 dana ima troska i za kanap za vesanje

pa zasto si to uradio, neki poseban razlog?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Je l' neko menjao gumice glavnog kocionog cilindra?

Ja sumnjam u njega posto imam problem sa kočenjem. Pre dašnjeg problema sam tri puta (jednom majstor)cistio klipove misleci da zbog zaprljanosti nece da vraca plocice i koci sve vreme u vožnji. Ručica kočnice je bila sve meksa i meksa.

Sada je ceo sistem put vazduha pa ne mogu da ga ozračim. Probacu sutra sa spricem ili vakum pumpom.

Šta predlažete?

hm... pošto imam neka lična iskustva sa kočnicama ajmo redom:

• da ti ne dihtuju gumice curelo bi ti kočiono po čeljustima
  • da li imaš fabričke klizače tj. nosače pločica il je neko turio šrafove... ako su šrafovi tu ti je problem... pločica se zaglavi na navoj ukosi krene da koči sve vreme vožnje usija ar ulje i ono izgubi svojstvo tj ručica postane slinava
  • koje ti je ulje u kočionom sistemu...ako ga nisi odavno promenio promeni - postoji tester za AT ulje kojim vidiš ako se skupilo vlage u njemu... nestavljaj običnno za kola nego ono što kaže fabrika

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750

Evo malopre sam zavrsio posao,ipak je bilo do vazduha u sistemu. Spricem sam ga izvlacio i dobio rucicu jacu nego ikad. A sto se tice kocenja i dalje postoji ali mislim da je zbog losih diskova,plocica ne skida ravnomerno i jedan deo diska nije skinut uopste pa je plocica stalno u kontaktu sa njim.

Najverovatnije disk nije original ili kocione celjusti. evo slika pa vidite, mozda bi bilo dobro da odem kod strugara da mi skine taj sloj sto kaci.

post-16052-0-50336800-1372667526_thumb.jpg

Evo malopre sam zavrsio posao,ipak je bilo do vazduha u sistemu. Spricem sam ga izvlacio i dobio rucicu jacu nego ikad. A sto se tice kocenja i dalje postoji ali mislim da je zbog losih diskova,plocica ne skida ravnomerno i jedan deo diska nije skinut uopste pa je plocica stalno u kontaktu sa njim.

Najverovatnije disk nije original ili kocione celjusti. evo slika pa vidite, mozda bi bilo dobro da odem kod strugara da mi skine taj sloj sto kaci.

ako je do vazduha ok, ako opet smekša pogledaj da li ti dobro leži guma kočione posude... sto se diska tiče ne bi savetovao obrađivanje već malo strpljenja da pločice "nalegnu" tj dobiju oblik diska.. onda će bolje kočiti... i gledaj da ti disk ne bude tanji nego što fabrika propisuje kao minimum :takoje:

ps. za prvu sliku sam teo da ti napisem - cek da se odmaknem jedno 10m da bi video :lol: :lol: :lol:

Popsi koja guma kocione posude? Idem malo da ga provozam valjda ce da legnu bolje.

tamo gde sipas ulje... ono kockasto sa staklenim okcem :D kada skines poklopac (2 srafa) ispod je gumena mrmbtana, ako ona nije dobro stavljena, ustinuta tu moye da ti udje vlaga ;)

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Ako neko naleti na dobre prednje diskove, neka mi javi...postaje vec ozbiljno :staa2: ...

...poceo sam zadnju da trosim... ko moja zena pare :lol:

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750

Ako neko naleti na dobre prednje diskove, neka mi javi...postaje vec ozbiljno :staa2: ...

1lol.gif I meni je kriticno,mislim da mi je ispod 2mm debljina diska na najtanjem delu tako da nema zezanja. Zadnji put kad sam zvao gevaru bili su 7hiljada komad. Ne znam od kog materijala prave diskove za motore ali stvarno je skupo,uzimao za fiata i 1500 din.po komadu disk koji je 5 puta veci i tezi.

Ako je neko pronasao nesto jeftinije neka javi..

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Yamaha super tenere 750

1lol.gif I meni je kriticno,mislim da mi je ispod 2mm debljina diska na najtanjem delu tako da nema zezanja. Zadnji put kad sam zvao gevaru bili su 7hiljada komad. Ne znam od kog materijala prave diskove za motore ali stvarno je skupo,uzimao za fiata i 1500 din.po komadu disk koji je 5 puta veci i tezi.

Ako je neko pronasao nesto jeftinije neka javi..

i meni treba :jee:. P.S. Negde na forumu, a mozda bas na ovom ali sad ne mogu da nadjem sam procitao da pase od nekog skutera koji je oko 20eura...ako neko mozda zna o cemu pticam neka ostavi link, broj stranice ili ako zna gde moze da se naruci neka kaze...

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

A misliš li da materijal predviđen za težinu skutera može izdržati naše natovarene bedevije?

tako su stavljali i pločice od skutera..pa su trajale vrlo kratko..

Plašim se da kvalitet onoga što se sad može nabaviti uopšteno od svih delova..pogotovu za Japance nije ni blizu onoga što je izašlo iz fabrike.. a kao predviđeno je za naše motore..

Onda od kineskog diska od skutera mogu samo da očekujem pucanje u nezgodnom momentu..

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Ako je 7000 rsd/kd...to i nije losa cena...u Louisu , sa akcijom su 69 eura/kd...100 eura par polovnih u Madjarskoj :lud:

• Svrati ponekad, 457 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE

ima na kupujem prodajem..... za 30 po disku ako volite polovne..... ja sam stavio nove iz gevare i nemam nikakvih problema

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Meni je zadnji disk popucao između rupica.. tražio mi za polovne 40, ali nema trenutno dobre..

Znači novo će morati.. glupo je davati više od pola.. i opet nemaš valjane diskove..

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750

A tek pukotine na kramponima 1hmm.gif

Moraće i set guma da padne.. turio bi anake da probam.. al bre mnogo 3 glave nova trojka..

ondak opet ajdesada..

Kupio danas Anakee III za Capo, par 206 eura :moto3:

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Gde? :)

p.s.

Ja se jezim od stavljanja polovnih delova na motor, bilo kojih. Znam da je sve skupo i da je para malo, ali kad bih stavio polovan deo stalno bih se nervirao ocekujuci da ce nesto da otkaze u voznji.

evo ko je pitao za plocice. http://www.kupindo.c...k-plocice-1-par

ovo tretirajte kao privremenu rešenje... meni su potrajale 3 dana na Kepijadi... ne kazem da ce tako trajati u normalnoj voznji ali mislim da je mesec dana maximum za njih ... proveravajte ih redovno ako ih stavite ...

Da se nadovezem....... ova plocica je tezak krs, imao sam ih na motoru, kad padne kisa ili prodjete kroz baru zaboravite na kocenje....... jednostavno ne hvata za disk vise, dok se ne osusi. Moj savet je Nissin (zna se ko pravi plocice) a vi kako god ko hoce

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Jeste da je kriza i da je i kupovina cigareta postala kapitalno ulaganje, ali Shumy je 1000% u pravu. Na stvarima kao sto su kocnice se ne stedi jer obicno dara ispadne skuplja od mere. Zato bolje stiskavac pa kupovati ono sto vredi nego se kasnije udarati u glavu i presabirati uz klasicno pitanje: e da nisam stedeo ne bi mi se dogodilo ovo ili ono!!!0stabre.gif

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Ako se sa čim nije igrati na motoru to su onda kočnice i gume... ja sam naprijed stavio brembo sinter, a na zadnji točak brembo karbon. Odlično rade posao i ne troše se.

Ja sam samo reko moje iskustvo....... svako radi kako misli da treba........ Slazem se sa tim da se sa kocnicama i gumama nije igrati...... ako hoces prvenstveno lepo da se vozis i sigurno, da ne razmisljas o vodi na putu i tim glupostima..... da mozes da zaustavis motor u svakom trenutku........ mora da se da malko vise para....... sve ostalo je improvizacija i nije sigurna

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja