nica 6 Napisano Jun 8, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: zaječar Motocikl: YAMAHA XTZ-750; YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan ...ja za sebe naručujem iz Louisa castrol pover 1 racing i menjam ga na dve godine i ne troši ga uopšte. NA DVE GODINE?? Pa jel' pređeš OBE hiljade kilometara godišnje, majke ti? A i ako ti prezimi ulje u agregatu, ne bi ga bilo loše zameniti... Pređem godišnje nešto više od 5000 km. Temperaturne razlike i godišnja doba ne utiču na sintetičko ulje kako na kolima tako i na motorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Jun 8, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Pa reko' da probam. Oću leba preko pogače Prodaj ti to pa lepo kod Mazaka ili u Kosjeric po ST..... ovde ne verujem da bi je neko menjao za skuter Sto se tice ove polemike oko ulja da pojasnim malo a to sta ces da sipas je tvoja stvar. Ako mozes da sipas Motul, sipaj slobodno. ST je masina iz 89 god koja je predvidjena za mineralno ulje, sto znaci da joj amam bas nista nece faliti sa polusintetikom ili sintetikom (samo moze biti "cistiji" motor iznutra) Sintetika i polusintetika su redja ulja od mineralnog pa je podmazivanje bolje, imaju neko cudo u sebi (od kojeg se prave) pa bolje skidaju gares i prljavstinu sa motora. Moguce je da ce ti trositi vise ako je motor pohaban (mislim na sintetiku i polusintetiku) Moj ti je savet sipaj polusintetiku, ja sam je imao u ST i troskala oko 0,5l na 6000km. POZZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Jun 8, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan EEEEEEEEEEEEE nasao sam diskoveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pazario sam sva 3 komada....... 24000 din jbg jest malo mlogo ali ne volem da cekam :P :P ima jos dva zadnja na stanju ako nekom treba cena je 9020 din u Gevari :P :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 8, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan u čemu se razlikuju prednji od zadnjih diskova? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mazak 274 Napisano Jun 8, 2011 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipo ful bardhal sintetiku i džabe kontrolišem ulje. Čantra puna, pa puna, čak razmišljam da malo odlijem kako ne bi ovima pravio zazubice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1555 Napisano Jun 8, 2011 Drug član, 2036 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da se gore prica o motulu 5100. Motul 5100 je polusintetika a ne mineral. Mineralno ima oznaku 3000. Fabrika za ST preporucuje polusintetiku a ne mineral. Bar je tako u manualu koji ja imam. PS: Ja sipam mineralno kao i vecina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Jun 9, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan u čemu se razlikuju prednji od zadnjih diskova? Razlika je u debljini, zadnji disk je deblji za milimetar od prednjih..... Prednji disk je 4mm - zadnji 5mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Jun 9, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Na Popsyjevom motoru su svi diskovi 2mm, zato i nije primetio razliku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1320 Napisano Jun 10, 2011 UruK Hai, 2092 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Koje kacige upotrebljavate na ST? Sam moram sebi nešto da kupim, pa me zanima šta je dobro i za pametnu cenu? Uvex Enduro! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jun 10, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba ti takva kaciga ako ne silazis van ceste.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Jun 11, 2011 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan Prijavi odgovor kao problematičan u čemu se razlikuju prednji od zadnjih diskova? nalaze se na prednjem tocku za razliku od zadnjeg diska koji je na zadnjem tocku 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Jun 11, 2011 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan opet sam popravljao motor ... i zagubio ovaj pilot screw. ima li ga neko u rezervi da mi proda? a izgleda ovako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Jun 11, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan kako si to zagubio......... probaj kod Marka iz Visnjicke.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Jun 11, 2011 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan izgubio sam ga tako shto sam magarac.... da neki kontakt od marka... i hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 12, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ako nigde ne slini na agregati vrlo verovatno da je sa lanca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Jun 12, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: 1090R, XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo nam prenesi od koje vrste tečnosti je fleka, pa da većamo. P.S. Nadam se da mi braća Teneraši ne zameraju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 12, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ni najmanje... nego ako si vozio po kiši ili barama, moguće je da si negde uterao vodu koja se posle ocedila.. takođe proveri nivo tečnosti u akumulatoru (ako ti regler prepunjava onda ključa voda u akumulatoru a izlazi kroz izdusno crevo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 12, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan zavisi gde masti, ako masti sa desne strane (gde je fuzaster sa zadnjom kočnicom) tu ti se nalazi filter za gorivo pa moguće da je popustila neka od Oring gumica... ako nije to možda neki dihtung je popustio... operi motor pa vidi gde slini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Jun 13, 2011 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da i ja pitam nesto, kupio Givi kofer pa mi je sad potreban nosac kofera , ili bar neka sema kako se pravi, savet nekog ko je vec to pravio ili ko moze da napravi naravno sa cenom koliko bi to zadovoljstvo izaslo. Bilo sta sto bi pomoglo jer ne bi hteo da plocu direktno srafim na rep motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Jun 13, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti da nisi dobro stegao filter ulja a ne goriva kako kaze Popsy (on se nalazi sa desne strane odozdo na motoru) ako si ga menjao. Ako si sipao full sintetiku a bila je neka polu sintetika ili mineralno.... mora da propisa negde...... sintetika ti ocisti ceo motor iznutra od garezi i masti koja zadihtuje rupice..... poeri motor pa ga pusti da radi na leru da vidis gde ce da kapne Za nosac kofera idi u Laboratoriju ili kod Mojse ili trazi Givi-jev nosac (sto je malo teze).A ima i slika u temi pa vidi kako izgledaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1320 Napisano Jun 13, 2011 UruK Hai, 2092 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da i ja pitam nesto, kupio Givi kofer pa mi je sad potreban nosac kofera , ili bar neka sema kako se pravi, savet nekog ko je vec to pravio ili ko moze da napravi naravno sa cenom koliko bi to zadovoljstvo izaslo. Bilo sta sto bi pomoglo jer ne bi hteo da plocu direktno srafim na rep motora. Moze se poruci Givi nosac kofera preko Aunera, kosta verovao ili ne 54 eu!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Jun 13, 2011 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam se to pitao dok nisam ukuca Auner u pretrazivac i izbaci mi sajt ove firme nesto kao Louis. Stvarno nosac 54 eura.( ovo je kataloski broj 170/316F ) samo sto nema slika ali u svakom slucaju hvala. Jer donosi neko ako budem resio da ga kupim u Srbiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jun 13, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Sekula donosi bez provizije.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Jun 13, 2011 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Javi da znaju i ostali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 13, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan proveri, ali mislim da Givijev nosač za zadnji kofer odgovara i sa TDMa (ali moraš da proveriš). Vlajko i ja imamo hepco&becker nosač zadnjeg kofera a bočne smo radili u Labaratoriji.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...