spdzlla 0 Napisano Mart 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha je objavila slike i podatke o FZ8 2010 modelu. Izvor informacija i slika Visordown i MCN. 2010 Yamaha FZ8 specs Engine Engine type: Liquid cooled 4-stroke, DOHC Forward-inclined parallel 4-cylinder Displacement: 779 cc Bore x stroke: 68.0 × 53.6mm Compression ratio: 12.0: 1 Maximum power: 106bhp / 10000 rpm Maximum torque: 61ft-lbs / 8000 rpm Lubrication system: Wet sump Carburettor: Electronic Fuel Injection Clutch type: Wet, multiple-disc coil spring Ignition system: Transistorised coil ignition Starter system: Electric Transmission system: Constant mesh, 6-speed Final transmission: Chain Fuel tank capacity: 17 L Oil tank capacity: 3.8 L Chassis Chassis: Diamond Front suspension system: Telescopic fork, 43mm inner tube Front travel: 130 mm Rear suspension system: Swingarm, linked monoshock with spring preload adjustment Rear travel: 130 mm Caster angle 25º Trail 109 mm Front brake: Hydraulic dual disc brake, Ø 310 mm Rear brake: Hydraulic single disc brake, Ø 267 mm Front tyre: 120/70 ZR17 M/C(58W) Rear tyre: 180/55 ZR17 M/C(73W) Dimensions Length (mm): 2,140 mm Width (mm): 770 mm Height (mm): 1,065 mm Seat height (mm): 815 mm Wheel base (mm): 1,460 mm Minimum ground clearance (mm): 140 mm Service weight (kg) 211 kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4761 Napisano Mart 12, 2010 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo lep motor, taman!!! Al' sto mu je čunak ruzan, pa to boli, prosto mora odmah neki aftermarket! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Mart 12, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Lep i zgodan, al mi je za tu kategoriju mnogo tezak 211 Kg :o. Moje magare ima 210 sa svim tecnostima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 17, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Evo još malo slika: Kontrolna tabla je praktično ista kao na FZ1 i FZ6 S2, osim što desna strana ima belu podlogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Mart 17, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ne svidja mi se konceptualno... kad bih vec morao da placam registraciju za 750+ uzeo bih odmah FZ1 Fazer... Ne vidim neke prednosti FZ8 naspram njega Kompletan motor je isti FZ1, a S varijanta ima poluoklop koji veoma lici na Fazer6... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Mart 17, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se bela podloga na kontrolnoj tabli. Naked u beloj boji mi izgleda odlicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzo 5 Napisano Mart 17, 2010 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd - B.J. Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Nije los nije los : ) dobar naslednik : ) slozio bi se da mi je naked lepsi i ova kombinacija crnim i belim mu stoji ekstraaaaa !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PERICA46 1 Napisano Mart 18, 2010 U prolazu, 32 postova Lokacija: NS Motocikl: CBR 500 F Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko nesto o ceni ovog motora? nije da imam da kupim,nego...onako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano Mart 19, 2010 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se oblik izduvnih grana ne mora da se nabavlja raonik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 19, 2010 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Kome je 600 ccm slab a 1000 ccm jak ovo je pravi izbor .Inace veoma je lepo dizajniran kao uostalom i kompletna familija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano April 7, 2010 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha ponosno predstavlja dva potpuno nova motocikla koja otvaraju novu klasu u popularnom FZ segmentu – FZ8 i Fazer8. Oba motocikla su bazirana na ideji high-performance all-rounder motocikli, sa snagom i karakterom da svaku vožnju učine nezaboravnom. Predstavljanje modela Yamaha FZ8 i Fazer8Prateći uspešno nasleđe FZ6 modela – koji su zabeležili tiraž veći od 250.000 komada od 1998 godine – oba motocikla pružaju sjajan sportski izgled, vanserijsko upravljanje i fleksibilan, snažan, i agregat pun obrtnog momenta koji izaziva vozača da istraži njegove krajnje granice. Predstavljanje modela Yamaha FZ8 i Fazer8Novi dinamični sportski motocikli bazirani su na agregatu zapremine 779 ccm, na aluminijumskom okviru, a isporučuju 106,2 KS (78.1kW) @ 10,000 obr/min i 82.0 Nm obrtnog momenta @ 8,000 obr/min. Zadovoljava EU3 norme o emisiji štetnih materija, a sam izduvni sistem urađen je u varijanti 4-u-2-u-1. Prednje viljuske su upside-down precnika 43mm. Prednje kočnice čine dvostruka, 4-oro klipna monoblock, klešta koja deluju na plivajuće diskove prečnika 310 mm. Modeli FZ8 i Fazer8 su dostupni i sa ABS-om. Točkovi su sa 5 paoka, aluminijumski sa gumama 120/70 ZR17 napred i 180/55 ZR17 nazad. Predstavljanje modela Yamaha FZ8 i Fazer8Vozačka pozicija je sportska ali istovremena i vrlo udobna sa visinom sedišta od 815mm i uskim rezervoarom goriva koji vozaču daje osećaj dodatne sigurnosti. Kao ovlašćeni diler i serviser za teritoriju republike Srbije, YAMAHA PLATTNER BEOGRAD će trzistu naše zemlje FZ8 i Fazer8 ponuditi sa sledećom dinamikom: FZ8 - maj 2010 - 8332 e Fazer 8 - jun 2010 - 8822 e Fazer 8 ABS - jul 2010 - 9472 e FZ8 ABS - avgust 2010 - 8982 e Za više informacija www.yamaha-motor-srbija.rs Izvor: moto-berza.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano April 7, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan cifre su krajnje simpaticne... ali fazer 600 ima skoro 100ks...a fz 1 (koji je fenomenalan) ima 150... moglo je na ovom 800 da bude makar 130ks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano April 7, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan cifre su krajnje simpaticne... ali fazer 600 ima skoro 100ks...a fz 1 (koji je fenomenalan) ima 150... moglo je na ovom 800 da bude makar 130ks upravo tako bar 120 i meni je fazer 600 bio mnogo lepsi i od njega i od xj6 koji je sad nasledio klasu 600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano April 7, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan cifre su krajnje simpaticne... ali fazer 600 ima skoro 100ks...a fz 1 (koji je fenomenalan) ima 150... moglo je na ovom 800 da bude makar 130ks upravo tako bar 120 i meni je fazer 600 bio mnogo lepsi i od njega i od xj6 koji je sad nasledio klasu 600 generalno,nikakva specijalna razlika izmedju xj i fazera osim auspuha u repu na fazeru,koji su totalni pogodak sto se tice estetike... i opet,fazer ima 20ak ks-a vise od xj-ja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano April 8, 2010 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Videcemo kako ce se prodavati. Meni je FZ1 uvek bio super motor, a ovo mi je nekako super kombinacija njega i sestice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano April 8, 2010 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan da li neko ima ideju sta je sa mozgom dizajnera u YamaSi, u vezi topova na pojedinim modelima...zaista ne razumem ovo ovde... inace fz1 fazer prelep,ovaj slican...jedino sto mi se i ovde ne svidja velicina, pogotovu repnog dela motora...kad covek od oko 190cm stane pored fz1 ima utisak da stoji pored igracke...to je ono sto mi se bas ne svidja kod fz1 a vidim i ovde isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano April 8, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan da li neko ima ideju sta je sa mozgom dizajnera u YamaSi, u vezi topova na pojedinim modelima...zaista ne razumem ovo ovde... inace fz1 fazer prelep,ovaj slican...jedino sto mi se i ovde ne svidja velicina, pogotovu repnog dela motora...kad covek od oko 190cm stane pored fz1 ima utisak da stoji pored igracke...to je ono sto mi se bas ne svidja kod fz1 a vidim i ovde isto. jel si video velicinu ne topova vec BOJLERA na novim bmw-ima? i generalno kod svih proizvodjaca su predimenzionirani jbg norme i standardi za emisiju stetnih gasova cine svoje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano April 19, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Stižu i prvi testovi novog motocikla u vožnji. Šef MCN-a za drumska testiranja, Trevor Franklin kaže: Po specifikaciji se čini da je FZ8 izgubljen između FZ1 1000 i FZ6, ali iznenađuje da on u stvari ima sopstveni karakter. Linijski četvorocilindraš radi pristojno na srednjim i silovito na visokim obrtajima. Do sada je u planinama u okolini Marseja šasija dokazala svoju okretnost sa polupristojim ogibljenjem, što nije loše ako uzmemo u obzir da je samo zadnji amortizer podesiv po predopterećenju. U ovom trenutku, to je veoma dobar konkurent Kawasakiju Z750 i moguće Triumphu Street Triple. Iscrpniji izveštaji sa testiranja slede, ali već ovaj nagoveštaj ide u prilog novom modelu iz Yamahe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano April 19, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Zaista ocekujem da ce ovaj model dobro proci. Evo linka sa Visordowna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4918 Napisano April 21, 2010 Drug član, 1876 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Realno, kada bih kupovao sad sport/naked motor sad nikako mi izbor ne bi bio FZ8, ako vec za tih 30 cm3 treba da placam registraciju kao za hiljadarku, lepo bi nju i uzeo, i ako vec imam problem sa kontrolom snage resio bih to sa izmenjenom mapom kompjutera. Generalno svidja mi se motor ali kubikaza bi bila presudna da ga ne uzmem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sve informacije i slike, a što je najvažnije i - cijena... http://yamaha-motor.si/izdelki/482/fz8/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 266 Napisano April 24, 2010 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Ovako na prvu loptu nisam zadovoljan izgledom FZ8, mozda se vremenom promeni misljenje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 27, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekoliko slika iz prodavnice (Yamaha Montebelluna, Italija): I u Plattneru imaju izložen jedan primerak, čini mi se crn. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Februar 27, 2011 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan :ooo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Februar 27, 2011 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za vas, ali meni ovo izgleda nekako nedorečeno. Nema dovoljne razlike da se odvoji od 600/750 klase, a nema dovoljno da se primakne litrama. Kao što rekoh ranije - čardak ni na nebu, ni na zemlji. Po meni, nešto od 750 kubika ili hiljadarka. Ovo jednostavno nije to - nema svoju ličnost, kao da je neko uzeo i izudarao R/FZ1, prepakovao stari motor i napravio ovo. Spojio dva u jedan i napravio - čudovište (u onom manjem, estetskom smislu). Mislim da su trebali da nastave razvoj FZ6, kako u estetskom, tako i u pogonskom smislu. Trebali su da pokrpe nedostatke mehanike - prednja i zadnja viljuška, podešavanja, kočnice, i da unaprede motor - prepraviti motor od nove R6, mislim da ima više smisla od štrojenja pred-pred-prošlogodišnje R1. Taj motor je ionako bio high-rev, a sa ovim štrojenjem nisu ništa puno postigli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...