igor-gs 162 Napisano Mart 11, 2007 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna pomoc. Crkao mi akumulator na TDMu 850(prva serija stara maska) . Sutra bi da kupim novi jer se spremam na duzu turu! Sada je bio neki od 12V i 12 mAh(ili bjese 12Ah ) a ja nisam siguran da li mu je to prava kataloska vrijednost koja ide u njega!? Nema nigdje da se skine Usermanual za njega vec samo za one poslije '96! Zna li neko koji je akumulator pametno uzeti samo odrzavajuci ili onaj obicni(cijena nije bitna) vec me samo zanima koji ce duze da traje i vergla jer je stvarno zajebancija doci do mjesta gdje doticni stoji pa ne bih da se cimam stalno da ga vadim i dopunjujem! Hvala unapred i ako neko zna nek mi hitno preporuci sta da cinim , da bih sutra zavrsio posao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Mart 11, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan od viska ampera glava ne boli, pitanje je samo dal moz se ubudzi u kuciste. ako kes nije problem, uzmi najvecu amperazu u okviru dozvoljenih dimenzija, gel. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 607 Napisano Mart 11, 2007 Drug član, 1367 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko koji je akumulator pametno uzeti samo odrzavajuci ili onaj obicni(cijena nije bitna) vec me samo zanima koji ce duze da traje i vergla jer je stvarno zajebancija doci do mjesta gdje doticni stoji pa ne bih da se cimam stalno da ga vadim i dopunjujem!Hvala unapred i ako neko zna nek mi hitno preporuci sta da cinim ' date=' da bih sutra zavrsio posao![/quote'] Yuasa suhi accu je najbolje i trajno rješenje, no i košta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobaja 0 Napisano Mart 11, 2007 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Proveri alternator da li ti puni kako treba ili ces i nov dopunjavati bez obzira koji da uzmes. Uzmi isti kao i sto imas (voltazu i amperazu) gledaj da bude gel u akomulatoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Mart 11, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo pre tri godine accu bez odrzavanja, kostao je 70 Euroa, ali je stvarno OK. Nisam imao nikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Mart 11, 2007 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pgledaj ovde možda naðeš nešto http://ursa.irk.ru/manual/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Mart 12, 2007 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna pomoc. Crkao mi akumulator na TDMu 850(prva serija stara maska) . Sutra bi da kupim novi jer se spremam na duzu turu!Sada je bio neki od 12V i 12 mAh(ili bjese 12Ah ) a ja nisam siguran da li mu je to prava kataloska vrijednost koja ide u njega!? Nema nigdje da se skine Usermanual za njega vec samo za one poslije '96! Zna li neko koji je akumulator pametno uzeti samo odrzavajuci ili onaj obicni(cijena nije bitna) vec me samo zanima koji ce duze da traje i vergla jer je stvarno zajebancija doci do mjesta gdje doticni stoji pa ne bih da se cimam stalno da ga vadim i dopunjujem! Hvala unapred i ako neko zna nek mi hitno preporuci sta da cinim ' date=' da bih sutra zavrsio posao![/quote']Na tvoj motor ide 12B-BS znaci sa gelom on je za jedan amper slabiji od onog sa kiselinom ali taj sa kiselinom verovatno nemoze da stane u kuciste jer je vislji.Kosta 70e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Mart 12, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna pomoc. Crkao mi akumulator na TDMu 850(prva serija stara maska) . Sutra bi da kupim novi jer se spremam na duzu turu!Sada je bio neki od 12V i 12 mAh(ili bjese 12Ah ) a ja nisam siguran da li mu je to prava kataloska vrijednost koja ide u njega!? Nema nigdje da se skine Usermanual za njega vec samo za one poslije '96! Zna li neko koji je akumulator pametno uzeti samo odrzavajuci ili onaj obicni(cijena nije bitna) vec me samo zanima koji ce duze da traje i vergla jer je stvarno zajebancija doci do mjesta gdje doticni stoji pa ne bih da se cimam stalno da ga vadim i dopunjujem! Hvala unapred i ako neko zna nek mi hitno preporuci sta da cinim ' date=' da bih sutra zavrsio posao![/quote'] Koja ti je oznaka modela? Mislim skoro 100% da bi trebalo da ide 12V/10AH. Pogledaj ovak link bice ti od pomoci: http://www.getgeared.co.uk/acatalog/Yamaha_Motorcycle_Batteries.html manual na: http://www.blackbears.ru/manual/files/Yamaha_TDM850_'91-99_TRX850_'96-97_XTZ750_'89-95_Service_Manual.zip 122 MB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Mart 12, 2007 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala dobri ljudi na savjetima ! Upravo sam kupio EXIDEov akumulator maintenance free da ne bi morao stalno da ga skidam i dopunjavam jer moram da skidam rezervoar i oklope da bi proverio nivo elektrolita u obicnom! Sad mu sipam kiselinu koja je dosla uz njega i cekam 20 minuta da prestanu baloncici pa ga poklapam i odmah nosim da kresnem motor! Jedino sto nisam obratio paznju to da je da su polovi na suprotnim stranama od prethodnog ali na svu srecu kablovi ce sticin da dohvate kleme i ako ga rotiram za 180stepeni! Ovde sam ga platio 43eura(ima uputstvo na svim jezicima osim nasem,garantni list na nasem jeziku,racun) pise zemlja porekla Italija! Valjda se nisam presao.....vrijeme ce pokazati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...