Jump to content

Moto Zajednica

Jawa CZ 250 HandMade (ili ti custom)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 231 postova

Prodajem Jawu CZ 250, godina proizvodnje se vodi kao 1978. ali tacno koje je godiste nemam pojma jer na njoj osim masine nista jawino nije ostalo. Uradjena je kao choper tj, sa produzenim komandama. Registrovacu je ovih dana (zbog isteka trenutne registracije) tako da ce registracija teci do aprila 2011. Po principu sipaj, pali , vozi jer po meni nema sta da se radi na njoj. Jawa je to! Cijena prava sinica - 650e, a za dalje informacije zvati na 064/22-66-273.

post-4977-12879067634306_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: Trenutno na 4 tocka

Jel ti  se matori sprema da uzme nešto ozbiljnije?Jako lepa jawa,videli smo se kad je polagao vožnju ako se sećaš.Pozdrav i srećno sa prodajom.

Hvala! Naravno da se secam. Zajedno ste polagali. Bio je najstariji od sve "dece". U sustini prodaje on a ne ja, ali posto je matori nesto posvadjan sa kompijuterima...  ;D  Planira da uzme nesto vece ali ni on jos uvek nije nacisto sta, tako da zasad ona ide u prodaju.

Ma nije problem. Nisam ja radio, nego sam je takvu kupio. Jedino je problem napraviti produzene komande na 175ici, u stvari nemoguce. Razmisljao, razmisljao pa odustao. Na ovoj nije nikakav problem jer su ti kurbla i menjac odvojeni, doduse nemam trenutno sliku da vidis i sa druge strane. Kompletne komande su zakacene srafove od masine i samo produzene polugama, ali su i poluge tako napravljene kako bi mogle fino da se steluju. Odlicno se ponasa u voznji, a sam polozaj nogu je mnogo bolji i opusteniji nego normalno. Ne vire ti kolena iznad rezervoara. :) Da si blize mogao bi da svratis. Jedino da je slikam i sa druge strane pa da vidis.

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125.

Stvarno si lepo napravio,vidi se da znas kako treba,svaka cast.

• U prolazu, 29 postova

Jel to masina od 250-ice, tj. ista kao Durina (14 konja)?

Ne znam zasto sam je u glavi drzao kao 350-icu...

(jos kad bi kao i moja imala elektronsko paljenje... ;))

Pozdrav i srecno sa prodajom (retko lepa jawa...)  :)

Hvala! NIje kao njegova, jer je njegova stariji model sa jednim cilindrom dok ova ima 2. Isti je blok motora kao novija 350ica, tako da moze i da se prebudzi tj. da se promenu cilindri, klip, karike a da se vozi i dalje kako 250. To mi se nije svidjalo, pa nisam ni uradio. Sto se tice kurble i paljenja nikad mi nije smetalo, jer je i usred zime pali bez problema.

• U prolazu, 15 postova

Ma nije problem. Nisam ja radio, nego sam je takvu kupio. Jedino je problem napraviti produzene komande na 175ici, u stvari nemoguce. Razmisljao, razmisljao pa odustao. Na ovoj nije nikakav problem jer su ti kurbla i menjac odvojeni, doduse nemam trenutno sliku da vidis i sa druge strane. Kompletne komande su zakacene srafove od masine i samo produzene polugama, ali su i poluge tako napravljene kako bi mogle fino da se steluju. Odlicno se ponasa u voznji, a sam polozaj nogu je mnogo bolji i opusteniji nego normalno. Ne vire ti kolena iznad rezervoara. :) Da si blize mogao bi da svratis. Jedino da je slikam i sa druge strane pa da vidis.

uf...bilo bi dobro kad bi mogao barem sliku da vidim, ja na mojoj imam ocajnu zelju da produzim komande,ali me muci njegova kurbla-menjac, ne znam kako to da resim?!?! moja je na slicnu foru radjena,samo mi je veci rezervoar(moram da ga menjam) :) ae ako ti nije tesko okaci sliku da vidim. unapred zahvalan...

Nije problem. Okacicu slike sutra. Nisam stigao danas da uslikam po danu. Malko se vozilo.  ::)  Nije neki problem sto se tice komandi. Jedino sto malko vise kosta jer je uglavnom uradjeno od prohroma. Ne moze normalno da se busi, ne moze normalno da se vari itd.Postavicu slike sutra, pa ce sve biti jasnije. Sto se tice rezervoara nemam pojma od cega je!? Ram bi trebalo da je od NSUa, ali nisam siguran. Kao sto rekoh, osi masine nista nije jawino. Cak postoji ideja da se na ovaj ram ubudzi V masina od NTVa ili neceg tome slicno, mada bi u tom slucju moralo doci do ozbiljnih radova. Videcemo!

• U prolazu, 15 postova

To sa menjanjem motora je i meni palo na pamet, ali veeeliki je to posao...ne bih smeo da se upustam u to. a sto se tice rama,ja bi rekao da je jawin,jer ja imam isti...tj model motora mi je isti kao tvoj, to su jawe te generacije sa jednom sipkom na ramu napred. potrudicu se da okacim sliku mog negde pa da uporedimo. ;) a jedva cekam da vidim to za komande,nadam se da cu skontati(ako skontam odmah se bacam na posao) :)

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Ram jeste Jawin,to je dobar motor,znam ga od ranije.....

Srecno sa prodajom.

• Zainteresovan, 577 postova

E druze malo offujem ali da te pitam samo kako si uspeo da produzis komande na JAWI? ako nije tajna? :)

izvini za off. evo linka:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=1052.msg38246#msg38246

u pitanju je ts350, poluga kurble/selektora i dalje vrsi obe funkcije (dignes, zaverglas, vratis napred, vozis, nikakva skidanja,...), samo malo premeriti i sve moze...

;D >:(

• U prolazu, 15 postova

nema slika na ovom linku, verovatno su skinute.. :(( ostaje da sacekam Zmajceka da slika njegovo... hvala u svakom slucaju

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja