cula 83 Napisano Mart 10, 2010 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: novi sad Motocikl: v-strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vlasnik sam suzukia freewind 650 vec 4godi,putovao sam malo po Srbiji i BiH, motor je u odlicnom stanju, a ovog proleca planiram malo ozbiljniji put po evropi-Bec i ko zna gde jos. Zanima me da li neko ima iskustva kako se ovaj motor ponasa na duzim relacijama, na sta bih trebao da obratim paznju itd. Hvala na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Mart 10, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Da redovno podmazujes lanac i da imas dovoljno para sa sobom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
semza 59 Napisano Mart 10, 2010 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: SOMBOR VOJVODINA Motocikl: cb600 Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Da redovno podmazujes lanac i da imas dovoljno para sa sobom... Bolja varijanta je kartica nego nositi sa sobom kes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Mart 10, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Desava se da u ulasku u EU traze da pokazes "kesovinu"....karticu nemogu da provere.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Mart 10, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Za pare ne znam nista! A sa jednim cilindrom i 650 kubika nemas o cemu da brines - samo da ti je cist filter za gorivo (da je to uradjeno u neko skorije vreme ako ti je motor stariji.) Sa tak'im motorom i koncepcijom o duzem putu, kljucna stvar, u smislu pripreme, je da se posvetis sopstvenoj formi i kondiciji! Ujedno i najkriticnije! Druga kljucna stvar je "mozak na otavu"! Ali toj drugoj kljucnoj stvari prethodi ozbiljan plan putovanja, a ja se u geografiju ne razumem, pa ne mogu da ti pomognem. Treca stvar : zajebi mazanje lanca, pripazi da nema blata i kamencica na njemu, i to je sve - izduvaj djubre vazduhom (kompresorom) na benzinskoj pumpi, ili operi vodom (ako ima kamencica i blata), i ne zamajavaj se oko lanca. U principu, kad se maze lanac (ako je od onih sa O-ringom itd.), zapravo se ne maze lanac (jer on je fabricki trajno podmazan, i svaka rolnica je trajno podmazan lezaj) nego se prskanjem tih gadnih lepljivih sprejeva po lancu podmazuje kontakt izmedju lanca i zupcanika - kriticna stvar je lancanik, a ne lanac! Dakle samo ne udaraj po gasu (oljustices lancanik), a lanac ostavi da korodira slobodno - nek' se zuti do mile volje, nista mu nece faliti - a procisti se u voznji, kao kocioni disk! Aj' sad na kondicione pripreme: trcanje, sklekovi, sex, sex, sex, ... (... jer osim kondicije bitna je i motivacija!) Al' ocisti obavezno filter za gorivo! (I ne udaraj po gasu - da ne bi morao da mazes usput!) P.S. I mene u tom Becu nikako ne pominji, deda mi im se zamerio, pa ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Mart 10, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan I ne zaboravi kisno odelo! (I donesi neke fotkice, ako mozes!) Sretan put! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Mart 10, 2010 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Mik, ti posalje coveka na put daleko pre roka. hehe.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Mart 11, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Sta sam sad nesto opet zasr'o? S takvim motorom nek' ide kad 'oce i gde 'oce! Samo neka ocisti filter za gorivo (ako to dugo nije uradjeno), i nista vise! Sto stariji motor (bez elektronike), to manje brige! Al' aj ' pricaj tvoju avanturu koja te podstakla da napises ovo "pre roka"! Evo ja danas nosio kilometaripo punu serpu punjenih paprika, brise kosava na sve strane, neki jebeni sneg bode oci, i da nije bilo te serpe, oduva me u industrijsku zonu (ili u vrazju mater - takvo ti Pancevo!). I sve pesaka. I donesem ja to tako kuci .. "pre roka" - pa dignem poklopac, pa cim osetim taj divan miris odma mi padne na pamet kakvu li mi je bateriju dizni uvalio "mikuni" (ili koji vec japanski proizvodjac tih stvari), te kako je to Suzuki usaglasio svojm ECU itd., i tako mi presedne jedno 5-6 punjenih paprika - a sve kvalitetno meso unutra! E aj' sad ti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Mart 11, 2010 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Rubrika ''Vozili smo'' ima par iskustava sa Freewindom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cula 83 Napisano Mart 11, 2010 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: novi sad Motocikl: v-strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan hvala na savetima.motor je u perfektnom stanju,ulje i filtere menjam na svakih 6000km.sto se tice opreme nje imam na bacanje od jakni,cizama,pantalona (preko kisnih odela za grad i duza putovanja) sto letnjih sto zimskih ;D.lanac cistim i podmazujem jednom nedeljno i u perfektnom je stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan cula Mozda ja tebe nisam dobo shvatio u smislu zamene filtera iz tvog zadnjeg posta. Ili ti nisi dobro shvatio mene. Nije bitno! Ono sto jeste bitno: TREBALO BI OCISTITI (ili zameniti) FILTER ZA BENZIN! Ne znam koje ti je godiste motor, da li je ta radnja ikad radjena (ciscenje ili zamena filtera za gorivo), ali ne pominjem filtere za vazduh i ulje - to se nekako i podrazumeva u odrzavanju higijene motora. To je ono sto je bitno! I samo od usranog (ako je prljav) filtera za gorivo, u rezervoaru, takav motor moze da te zajebava! (A da li si menjao filter za ulje na 6 ili 16 ili 160 'iljada, to je nebitno - od toga nijedan moror nece da stane!). Znaci FILTER ZA BENZIN! Sretan put, salji neke slike, raspitaj se kako se "nose pare" (to stvarno ne znam nista), i batali ovaj YouTube iz YOman-ovog posta - to je za bajate kao sto sam ja, pa to ostavi meni da prostudiram i sve cu lepo da ti objasnim kad napunis sto godina! Aj' vozaj, i uzivaj! (Vidi za taj filter za benzin, lanac ce i kisa da sredi (samo bez udaranja po gasu i nista mu nece biti) a ovo dole nemoj da citas, nije za tebe.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Al' aj' sad Bec! Tamo se ode autobusom, organizovanim turistickim aranzmanom, sa vodicem, pa sta mislis da ces sa motora da vidis od tog Beca? Podsticao mene kum (a taj je neki umetnik) na takav izlet pre nekoliko godina pa smo zakljucili da bi, posle unapred placenog transporta, smestaja, razgledanja i obilaska, pola love spizdili na kurve a ostatak da polizemo patos ispod nekog jeftinog sanka! I odustali smo (a napili se u ime razumnog neopredelenja ili odustajanja od nerazumne odluke, ne secam se vise, mozda i dvaput zbog povrsne pocetne definicije sasvim realne prognoze - ali ni to nije potpuna steta)! Pa sad pitanje (koje treba da postavis sebi, i odgovor das sebi i samo sebi, a ne meni, a narocito ne YOman-u koji me, evo, kljuka bas prigodnim sadrzajima za ove moje godine i pratece raspolozenje - bar dok ne skinem dugacke gace!) : sta ces motorom u Bec? Idi pa vozaj po Austriji,, a Bec ostavi za ... Nema vise nista od neke penzije, pa nek' Bec ostane za neko vreme kada ti iz raznoraznih razloga prija samo caj od nane bez secera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Mart 12, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Ok, nisam zeleo da povredim osecanja, Miku. Sredjeno Puno srece na putu za Bec i evropu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Svakako puno srece na putu za Bec i Evropu P.S. YOman, izgleda mi da me nisi bas dovro shvatio! U poslednje vreme stvarno zivim nekim usporenim tempom, dal' zbog godina ili zime, i meni se taj Radoman Bozovic sasvim uklapa u takav mod (sto kazu "na 33 obrtaja"). Bas mi je simpatican. Tako da svakako mi nisi povredio osecanja. A ono sto sam napisao da me kljukas bas prigodnim sadrzajima za moje godine i stanje, stvarno sam i mislio (iako sam te tu pomenuo u sali) - jer bajat sam, a nesto sam se i ulenjio, i taj odlomak mi je bas prijao. (Dakle daleko od toga da ti nesto (ne daj boze) zameram, cak naprotiv! Ziv bio, i sale svakako treba da bude!) Medjutim, samo sam mislio da usporeni Radoman ipak bas nije podsticajan pred polazak na put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Mart 13, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Covek se zove Petar Bozovic i za mene je xy puta veca faca od pomenutog, ali nisam hteo da ti ubacujem prst u oko, kao sto sam nehoticno uradio 1. put. Ajmo sad na Putovanje u Bec i evropu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cula 83 Napisano Mart 13, 2010 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: novi sad Motocikl: v-strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan redovno menjam filtere goriva i vazduha.mislio sam da idem i bec motorom jel tamo radim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan YOman: trebao si hotimice da mi gurnes prst u oko u "prvoj turi" (zasluzio sam). Kojekoga sam izmesao! Cula: Vozi 'di 'oces! Ako ti u tome uzivas, nema smisla da ti pisem da natovaren motor mozda i nije podesan za po gradu. Procitas uvek sve napisano i ne obazires se na ono sto te ne tisti (jer svi bi mi da pomognemo, a opet svi imamo neke svoje "lutke" i "bube"). Sretan put, ii salji slike! YOman: A zasto mi bre ne nalupa "pedagoske samare" na vreme? Vidis sta nam ovo novo doba radi, jos ce se (sto je najgore) to zvati istorijom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...