milos jovicic 0 Napisano Mart 9, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Pukao mi je cilindar spolja i ispusta vodu, od kojeg je materijala i moze li da se vari? Hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 9, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ako možeš daj sliku pukotine. Ako je mala trebalo bi da može da se zavari, to je aluminijum, sve zavisi na kom je mjestu. Ali pogledaj ako možeš naći polovan, pa se presaberi, jer to vareno će vremenom od grijanja počet da popušta, opet ponavljam sve zavisi gdje je pukotina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Mart 9, 2010 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Ili je aluminijumski ili gusani , u oba slucaja se moze variti . Savet - preko vara premazi tecnim metalom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos jovicic 0 Napisano Mart 9, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Bila mi voda u hladnjaku preko zime, ja bio u Bg-u, i nisam stigao da sipam antifriz, i tako mi pukne cilindar. Pukao je uzduzno sa desne strane jedno 4 cm. Moram pokusati da zavarim, pa da prelijem tecnim metalom, da ne bacam pare na nov cilindar. Hvala vam puno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos jovicic 0 Napisano Mart 9, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Imam jos jedan problem, nesto mi nije uredu sa strujom, svakih 7 dana moram da menjam svecicu, i uvek kada je skinem elektroda na svecici skroz izgori... Kada sam vadio klip, i to dva puta, klip na sredini ima iskrzanu rupu, kao da je to od jake struje. Molim za savet... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 9, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Imam jos jedan problem, nesto mi nije uredu sa strujom, svakih 7 dana moram da menjam svecicu, i uvek kada je skinem elektroda na svecici skroz izgori... Kada sam vadio klip, i to dva puta, klip na sredini ima iskrzanu rupu, kao da je to od jake struje. Molim za savet... ??? ??? ??? Jesi li siguran da je to odgovarajuća svjećica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos jovicic 0 Napisano Mart 9, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Orginal je crkla za 2 dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 9, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je oznaka na njoj BR10, jesam li u pravu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos jovicic 0 Napisano Mart 10, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Da stavim ne znam kakvu svecicu, ona ne sme da progori klip. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 10, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Meni se čini da on dohvata do klipa, ako je neodgovarajuća to je vrlo lako razlog tvojih problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLASA 2 Napisano Mart 10, 2010 U prolazu, 36 postova Lokacija: sabac Motocikl: dr650se Prijavi odgovor kao problematičan proveri ti da mozda kod tebe ne ide neka svecica sa kracim navojem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos jovicic 0 Napisano Mart 10, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Ne ide sa kracim navojom, mada sam stavljao i nju. Ne dohvata klip, jer je svecica ravna sa glavom, cak je i malo uvucena. Ima neki problem sa strujom, kad mu odput zavrnem pun gas, on zatrokira i odnda posle prokine. Los mi je akumulator, da li uzrok moze biti to? HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 10, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan kad mu odput zavrnem pun gas, on zatrokira i odnda posle prokine Karburator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Mart 10, 2010 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Zavrni ti njemu NGK BR10EG, original naravno i ima da traje celu sezonu opusteno... To trokiranje na gasu, knedle i probijanje odjedared je problem sa power ventilom, hoce da zariba u lezistu i da izbije semering pa ti sve masti niz cilindar prema auspuhu...aj sto je motor mastan nego i desna obuca! Ako se ne snadjes za cilindar, javi, imam ja neki kontakt... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos jovicic 0 Napisano Mart 10, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Upravu si, jeste glavio ventil, pa sam ga ja ocistio, podmazao i na kraju premazao dihtung da ne izbacuje ulje. Reci mi ima li kakvog stelovanja na ventilu, da ide bolje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 10, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ima da se steluje,treba da pise negde na koliko(kod mene na apriliji pise na ramu)ali pre bi rekao da kod tebe ventil zaglavljuje ili ne radi. E da jesi li proveravao da nije jos negde nesto puklo od mraza(hladnjak i sl.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos jovicic 0 Napisano Mart 10, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Moram proveriti da jos nesto nije puklo. Video sam i kod mene ima slicica ramu i pise koliki zazor treba. Pricaju mi ljudi da kao pegaso ide do 150 km/h, a kod mene plafon 120 km/h sta mislite o tome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 10, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Bez ventila snage ona je kao mrtav konj ,sad ne znam kakav je njoj prenos,spolja mi masina lici kao kao od aprilije af1(moguce da su i iste,mozda mala neka razlika u karburatori i sl.)A dobra af1-ca bije 150 bez problema,mada tvoj je sigurno usporen na prenosu a i ne treba ti preko 120 jer je to lagan a visok motor za tu brzinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Mart 11, 2010 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ventil ima hod 10 milimetara i podesava se kad je motor ugasen.Hod elektro megneta koji vuce sajlu je 10mm.Svecica je kratak navoj .Snaga motora zavisi od precnika karburatora. Aprilia ima 24,28 i 34mm karburatore.Odprilike,koliko milimetara je karburator tolikio je i konjskih snaga [ako nema blokada na usisu]. Moze ti uspesno neko zavariti cilindar,najbolje ga skini pa ce moci da lepo ulije dok vari.Pozdrav!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos jovicic 0 Napisano Mart 11, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno!!! Ne mogu da verujem da na nju ide kratki navoj, kada sam je kupio isto je bio dugi navoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos jovicic 0 Napisano Mart 11, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene u saobracajnoj pise kao da ima 19 kw. Mora da joj je veci usis, jel trosi sacuvaj boze, a ide kao dizel ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Mart 11, 2010 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno!!! Ne mogu da verujem da na nju ide kratki navoj, kada sam je kupio isto je bio dugi navoj. Ne postoje svecice sa dugim navojem za dvotaktne motore. Kad zavijes svecicu u glavu i pogledas odozdole kad je skinuta glava treba da ima jos dva tri navoja a pipak da je ravan sa glavom , takva je slika u manuelu za Apriliu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Mart 11, 2010 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno!!! Ne mogu da verujem da na nju ide kratki navoj, kada sam je kupio isto je bio dugi navoj. Ne postoje svecice sa dugim navojem za dvotaktne motore. Kad zavijes svecicu u glavu i pogledas odozdole kad je skinuta glava treba da ima jos dva tri navoja a pipak da je ravan sa glavom , takva je slika u manuelu za Apriliu. Pa podeli manuel sa drugarima! ;D Evo manuel za agregat ROTAX 123 http://www.laverdaman.co.uk/aprilia%20index.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos jovicic 0 Napisano Mart 12, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Proba cu da stavim kratki navoj, pa kako mu bude, mada mi je to cudno, jer imao sam Yamahu TDR 125 cm3, i isto bio dugi navoj na svecici Hvala na manuelu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos jovicic 0 Napisano Mart 12, 2010 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krupanj Prijavi odgovor kao problematičan Jel ovakva ide ;D http://www.race-mart.com/items/products/ngk/NGKBR10EGSOLID-detail.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...