Jump to content

Moto Zajednica

Super tenere sta mislite?

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: BMW K 1200 GT

Krajem marta ocekujem da mi stigne Yamaha Super tenere 750,sta mislite o ovom motoru,kakve mane ima i nasta da obratim paznju.

A i koje su mu dobre strane. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1950 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Evo ti lep opis super tenere:

http://forum.bjbikers.com/index.php?showtopic=26283

Ja sam moj motor kupio pred kraj prosle sezone i zadovoljan sam. Navikao sam se neverovatno brzo na njega. Teziste mu je prilicno visoko pa obavezno budi obazriv kad hoces da napravis polukruzno skretanje.

Meni je polozaj sedenja odlican i ne umara me ni posle duze voznje. Hoce da potrosi ulje i redovno ga proveravaj. Provozj se malo do kraja maja pa dodji da pokazemo afrikancima sta znaci dobar motor. Taj dogadjaj je zakazan u temi sa Lalajkovog linka iznad.

Kad stigne motor da cujemo tvoje utiske.

• U prolazu, 6 postova

Imao sam jedu pre jedno dve godine,ali sam jemalo vozio,jer je bila zima,a odmah sam je prodao.Imao sam problema sa karburatorima.

:)

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Odlican motor sta drugo reci..  :)

Startan, brz, trosi ulje (malo), a malo vise goriva.. nesto ispo 9 L  :P

Moje dugorocno iskustvo koje iznosi svega 40km moze ti reci da ima veoma loshe kocnice, znaci debeo djon na papuce i udri, nema ti drugo. Kao sto rece kolega bopk, teneru definise visoko tezisto sto uopste ne valja u nezgodnim situacijama. fabricki izduv, u slucaju da je ceo, je veoma tih, izlazni zvukovi su perfektno priguseni, voznja pri 2.500 o/min je kao da letis, motor se nista ne cuje, ali kada se stisne preko 5,6k obrtaja ima fenomenalan zvuk, ne preostar ali fin.

Stavi slike kad stigne da vidimo tu Super Pustinju :)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Meni su rekli "ovaj motor će dugo moći više nego što ti možeš, što je dobro jel ne može da ti dosadi..." I mogu ti reći što ga više vozim to me više čini radosnim... ima dečike bolesti kao i svaki ali su relativno lako otklonive...

Problem potrošnje goriva se rešava podešavanjem karburatora i prevashodno promenom emulzionih tuba (oko 50€) što motor dovodi u normalnu potrošnju od oko 6-6.5l . Naravno to pod uslovom da ga ne vrtiš preko 5000 obrtaja previše. Ako želiš da ideš 200 km-h na autoputu onda će da ti troši i do 10l (što je ok)

za kočnice... verovatno bi pancirna creva trebala da pomognu, mada iskren da budem ja nemam iskustva pa da poredim, meni rade  ;D

zna regler da ode, pošto je fabrički. To se takođe rešava elegantno, uzmeš Joškin regler i bole te brige, možeš fen da okačiš na motor i radiće  ;D ;D ;D

i otprilike to je to... snage uvek ima kolko treba, motor za prave ljude (ne mogu svi da ga voze)  ;D ;D ;D

a ti lepo okači slike kad dođe, dobio si temu od Lalajka ATvsST gde imamo lokalnu zaje#"$" prepirku koji je bolji motor, a sve u cilju organizovanja lepih offroad putovanja... eto tolko od mene  ;D

• Podržavam 1

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 750 Seca

Nisam je vozio puno, nekih par kilometara, posto prodajem istu, cisto da probam. Polozaj u voznj dobar, vuce odlicno, menjac Yamaha, znaci malo bucniji od Honde. Sve u svemu, slican AT, preveliko, preglomazno, ali to je vec pitanje ukusa.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

...Sve u svemu, slican AT, preveliko, preglomazno, ali to je vec pitanje ukusa.

Samo SLIČAN ;D

A da je preveliko i preglomazno, vala nije. Nekako je TAMAN. Više je stvar navike i afiniteta nego ukusa ;)

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

To bre Jageru TAMAN !  :)  A sto neki kazu da je preveliko.. jbga patuljku i peglica prostrana  ;D

;D Nadam se samo da je dovoljno SNAŽAN ;D Trebaće tu mrcinu i moći gurati kad stane ;D ;D ;D

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 750 Seca

To bre Jageru TAMAN !  :)  A sto neki kazu da je preveliko.. jbga patuljku i peglica prostrana  ;D

Patuljak ima  184cm i 86kg, i jedva je stavim na centralni i uguram u garazu. E, ako trba da mi predstavlja uzivanje, onda j... ga.

Pa nije valjda da centralni koristiš svaki dan kada parkiraš motor u garažu? Ni ja ne mogu sam da podignem AT na centralni, ali ga koristim samo kao servisni nogar (skidanje točka u sezoni ili u garaži ali zimi)

• U prolazu, 6 postova

Pa ja nisam puno visok ali tezak jesam,kod prosle ST sam imao problem sa penjanjem kad je namontiran kofer,mada sam ito bio resio na prost nacin.Pre nego sklonim copavu popnem se na motor i onda vozi. ;)

Šalio sam se, naravno :)

Ajde kada budeš imao neke bolje fotke motora, postavi ih. Čak i ove mutne deluju kao da je mašina lepo očuvana, ali bi voleo da vidim bolje slike :)

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: TDM 900

Sta reci o Super teneri....

vozio sam je dve godine i da trosi malo ulja, veliki je potrosac, kratko sediste(barem iza mene je bilo malo mesta), teska....ALI.....veoma zabavan motor, prosto ne zelis da sidjes sa njega, dobro vuce, zvuk fenomenalan, meni dobar i van asfalta, udoban, pouzdana....ustvari znaces sve kad budes seo prvi put na motor ;D

zanemari sve te price ko je bolji AT ili ST, sedi, vozi i UZIVAJ  ;D

Nek ti je sa srecom voznja....

Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja