Jump to content

Moto Zajednica

Boj ne bije svijetlo oružje...iliti putopis na 4 točka

Recommended Posts

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Odlican putopis! Imao sam prilike pre par godina da posetim te krajeve,i rado bi se opet vratio (a i hocu!)...Inace,falila vam je jedna G klasa,da "objasni" Amerima,kad zakljuca sva 3 diferencijala ;)  ;D ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• munZe konZa, 765 postova
  • Motocikl: R1200GS adventure

Odlican putopis! Imao sam prilike pre par godina da posetim te krajeve,i rado bi se opet vratio (a i hocu!)...Inace,falila vam je jedna G klasa,da "objasni" Amerima,kad zakljuca sva 3 diferencijala ;)  ;D ...

ovako nesto?

vabCx_27022010389.th.jpg

nije svemoguca G klasa...svaki terenac ima prednosti i mane....ima terena gde prodje Niva a G nemoze zbog ogromne tezine...

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

A vec sam jednom pitao sto nisu krenuli sa jednim pinzgauerom , jes da nije  bilo odgovora ali bar ne bi gurali

• 4_tocka_i_karoserija, 1910 postova
  • Motocikl: -

U podnožju 'brda' su bila tri Pinza spremna da pojure uzbrdo ako baš do toga dodje. Ovako je bilo interesantnije  ;D

Da ispravim jednu nepravdu koju sam naneo ranije - 'ona' slika JESTE POGREŠNO POTPISANA, odnosno, na slici jeste Niva koja izvlači Čirokija, i koristim ovu priliku da se javno izvinem svim vlasnicima Lade Nive čija osećanja povredih  ;D :D

Prepucavanja oko toga koji je off-roader bolji molim vas ostavite za neku drugu temu.

• U prolazu, 6 postova

Da ispravim jednu nepravdu koju sam naneo ranije - 'ona' slika JESTE POGREŠNO POTPISANA, odnosno, na slici jeste Niva koja izvlači Čirokija, i koristim ovu priliku da se javno izvinem svim vlasnicima Lade Nive čija osećanja povredih  ;D :D

Tako tako, neka znaju ljudi...  :P;) ;D ;D :D Koristim ovu priliku da kažem da imam sekiru u Nivi ispod sedišta, koja će tamo i ostati ;) ;D :D ;D :D i drugare bajkere, ljute sokolove, koji ne daju na braću! :D :D :D :D :D :D

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 1100XX ;

Evo  jedna  slika  od  mog  terenca  a  biće  i  koja  sa  terena.  Dobra  zajebancija  ali  skupa  jarane  ja  sam  uzeo    ovoga  terrana  za  zajebanciju  i  lov.

post-8823-12879066683396_thumb.jpg

• U prolazu, 66 postova

Tako tako, neka znaju ljudi...  :P;) ;D ;D :D Koristim ovu priliku da kažem da imam sekiru u Nivi ispod sedišta, koja će tamo i ostati ;) ;D :D ;D :D i drugare bajkere, ljute sokolove, koji ne daju na braću! :D :D :D :D :D :D

Zovi samo zovi,svi ce sokolovi ...

post-8288-12879066690618_thumb.jpg

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

bravo, dobro ste se zabavili. ovo što vam sada želim reci nece se svidjeti vecini ali.... prošao sam Čemernik i Gramadu,Vardenik i jedan dio Besne kobile pa mislim da sam kroz dvije godine smucanja po Vlasini Rid, Vlasini Okruglica i vlasini Stojkovicevoj a i užem Crnotravskom okrugu stekao iskustvo a time i kompetentnost za ovo što sljedi. postavili ste lijepe fotose koji prikazuju prekrasnu prirodu ali i vašu nemoc pred njom i to onda kada je planina bila dobre volje. nagurali ste se đipova, potezali ste se sajlama, buldozer vam je još i prokrcio put ( a šta da nije ). ne shvacam naslov "boj ne bije svjetlo oruž......" 1977 god opcina Crna Trava imala je par UAZA i par vozaca koji su vozili za sve potrebe (opcine, doktora, veterinara,miliciju i na opcu pomoc namjernicima u nevolji) stari Uazi dobijeni od neke malo jace opcine kada bi i oni dobili nešto bolje a polovno naravno ali njima nije buldozer krcio put do bolesnog i sl. jednom sam i bio ucesnik u akciji pomoci jednom drvosjeci u nevolji na besnoj kobili i uspješno ga spustili u Bosilegrad kada je nacelnik opcine bio gosp.Micov.to i svaka njihova tadašnja akcija ili izlazak na teren je bilo za reci da boj ne bije svetlo oružje vec srce u junaka. nemojte se ljutiti na mene ali vi ste samo nešto probali i po meni neuspiješno.

bravo, dobro ste se zabavili. ovo što vam sada želim reci nece se svidjeti vecini ali.... prošao sam Čemernik i Gramadu,Vardenik i jedan dio Besne kobile pa mislim da sam kroz dvije godine smucanja po Vlasini Rid, Vlasini Okruglica i vlasini Stojkovicevoj a i užem Crnotravskom okrugu stekao iskustvo a time i kompetentnost za ovo što sljedi. postavili ste lijepe fotose koji prikazuju prekrasnu prirodu ali i vašu nemoc pred njom i to onda kada je planina bila dobre volje. nagurali ste se đipova, potezali ste se sajlama, buldozer vam je još i prokrcio put ( a šta da nije ). ne shvacam naslov "boj ne bije svjetlo oruž......" 1977 god opcina Crna Trava imala je par UAZA i par vozaca koji su vozili za sve potrebe (opcine, doktora, veterinara,miliciju i na opcu pomoc namjernicima u nevolji) stari Uazi dobijeni od neke malo jace opcine kada bi i oni dobili nešto bolje a polovno naravno ali njima nije buldozer krcio put do bolesnog i sl. jednom sam i bio ucesnik u akciji pomoci jednom drvosjeci u nevolji na besnoj kobili i uspješno ga spustili u Bosilegrad kada je nacelnik opcine bio gosp.Micov.to i svaka njihova tadašnja akcija ili izlazak na teren je bilo za reci da boj ne bije svetlo oružje vec srce u junaka. nemojte se ljutiti na mene ali vi ste samo nešto probali i po meni neuspiješno.

Ne vidim zašto bih se ljutio, ali nekako se ne razumesmo...

Svijetlo oružje u ovoj priči su gume, a ne vozila. Moglo je u junaka srce biti k'o u kita, al' onde sa običnim gumama ne bi prošao.

Da smo svi imali gume kao ona dva Grand Cherokee-ja i većina Niva, prelaz preko Dukata bi većim delom bio 'izlet pre ručka', kao što je dan kasnije prelaz onom trasom preko Čemernika i bio. Jedini problem bi bio onaj poslednji opisani uspon na Dukatu, ali ne u ovolikoj meri.

• Svrati ponekad, 140 postova

Koliko dugo mozes da ga vozis ovako kao na drugom snimku dok ne prokuva ?

Serijski model bi i na ovoliko krckao ali ovo sam ja pripremao tako da je mogao da izdrzi dosta dugo ustvari nikad i nisam imao nekih problema, a najbolji test je bio uspon na vrh Zeljina narocito deo od zadnjih 1,5 km u julu 2008. gde su me neki momci sa cudjenjem gledali kako ga przim do samog vrha inace oni su bili sa kroserima i zbog losih guma su imali problem da izadju , a tada se nisam razumeo u motore pa nisam mogao da im objasnim u cemu je fora :D

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS ABS

Svaka cast! Prava avantura! :)

Lada niva je zakon! :D

Baš to sam htio napisati.

Nema ga do Lade Nive! ;) Inače slike su ufffffffffffff dobre! Nadam se da je put prevozan za motore.

Nadam se da je put prevozan za motore.

Pa, u stvari ne znam. Trebalo bi da jeste. Čak mislim da je veći deo puta potpuno lagan - kad je suvo.

Jedino gde mislim da bi moglo biti problema (i kolima i motorom) je onaj deo preko trave u slučaju kiše. Sve ostalo mi deluje relativno pitomo, i mislim da po suvom vremenu ni Nitro sa onakvim gumama ne bi imao nikakav problem.

Naravno, sve ovo piše čovek koji u životu nije seo na motor van asfalta, a na asfaltu nema ni trocifrenu kilometražu...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja