Naucnik 0 Napisano Februar 23, 2010 U prolazu, 82 postova Prijavi odgovor kao problematičan felne od kola sam odneo na peskarenje. bice gotove do petka. uzeo sam sledece http://cdn.bjbikers.com/images/imported/pR/rpkbV_1002162t.jpg/ dva alu prajmera dva spric gita siva jedan mali alu git dva spreja metalik siva, boja. jedan lak bezobojni smirgle...i t d. pitanje je da li kad felne donesem sa peskarenja. da osmirglam dobro sve. da bude mat, i lepo ravno. e da li da onda idem prvo alu git, ili prvo alu prajmer pa alu git? i u tom gitu sam dobio neku malu tubicu sta je to, i za cega je. i da li da sve prospem unutra, pa da zamesam, ili kako vec... i koliko da ga nanosim na neke ogrebotine vece, i kako. koliko treba da bude razmaka vremenskog izmedju, alu prajmera, gita, spric gita, boje, laka? po koliko vremena za sta izmedju svakog...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naucnik 0 Napisano Februar 23, 2010 U prolazu, 82 postova Prijavi odgovor kao problematičan http://cdn.bjbikers.com/images/imported/Qz/v5NUW_1002162t.jpg/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 23, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ako su lepo ispeskarene,samo ih lepo ocisti ,obrisi nitro i nabaci alu prajmer i onda kada se osusi,malo prevodenjaj i nabaci spric git,kada se osusi nabaci bojum,mada je moglo i bez ali prejmera,to u tubici koristisa za git i dodajes malo na malo gita lepo samesas i naneses ako ima nekih vecih ostecenja,to je katalizator koji ubrzava stezanje gita Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naucnik 0 Napisano Februar 24, 2010 U prolazu, 82 postova Prijavi odgovor kao problematičan ok. koliko vremena treba da se susi taj alu git? i da li da ga nanosim posle alu prajmera il na spric git ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 24, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan ok. koliko vremena treba da se susi taj alu git? i da li da ga nanosim posle alu prajmera il na spric git ? alu git ti služi samo da popuniš veće rupe, normalno nanosi se pre prajmera i spric gita, za sušenje mu treba (zavisi koliko staviš katalizatora) 15-30min. Katalizatora uvjek stavljaj samo malo jer bolje da malo duže čekaš nego da ti se stegne na špatli, znači na recimo supenu kašiku gita iscedi iz tube liniju od 5-10mm. Sad nisam siguran al mislim da bi špric git trebao da naneseš sledeći, da popuni sitne ogrebotine, ošmirglaš ga vodenom šmirglom 1500-2000, pa alu prajmer pa onda boja. Pošto je to u spreju mislim da ti je dovoljno sat vremena između slojeva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naucnik 0 Napisano Februar 24, 2010 U prolazu, 82 postova Prijavi odgovor kao problematičan sad si lupio ti. pa alu prajmer je pogloga koja ide na cist aluminijum. a ja felne kad ispeskarim, one ce biti cist metal. onda valjda bi trebao prvo da sve predjem alu prajmerom. pa onda da idem alu gitom za doboke ogrebotine. jer alu prajmer je vezivo izmedju felne i svega ostalog, zar ne? ja mislim da ovako treba, nisam siguran. alu prajmer, alu git, spric git, boja, lak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 24, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan bas tako,vidis da znas.ali alu git koristis samo ako ima velikih riseva ili ogrebotina,ako nema ne treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 24, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan U jes ja se malo izbrkah ;D jbg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vidra Boy 2 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti te boje u spreju ne valjaju, ja sam ih jednom koristio na motoru i koliko god da su suve kada kapne benzin na njih skidaju se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naucnik 0 Napisano Februar 24, 2010 U prolazu, 82 postova Prijavi odgovor kao problematičan vidra boj ti si sigurno koristio skrnave kenda kolor... ja sam vec ofarbao par motora ovim, i nekih delova. i nikad nije bilo problema. wice ima dubokih par ogrebotina od bankina predpostavljam. pa bi da to resim da izgleda kako treba. bice slike radova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Februar 24, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan felne ne moras smirglati ako nije velika granulacija peska prvo najbolje da uzmes antisil body pa da ih lepo iscistis od prasine od peska ,zatim udarsi podlogu za aluminijum pa kad se osusi izgitujese velika udubljenja i osmirglas i spric git u vise tankih slojeva da naneses i najbolje da uzmes fen za kosu i da isusis sloj koji si uspricao ali sa nekih 20 -30 cm razdaljine nemoj direktno najbolje u 5 sloja da ides spric git i njega ismirglas vodenom dovoljno je i 800 pa onda udaris boju a isto u par slojeva tankih pa onda lak nemoj da ides spric git deblji sloj jer moze da dodje do reakcije kad budes farbao i to na ovim vremenskim uslovima naj bolje posle spric gita da sacekas 24 sata pa da udaris boju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naucnik 0 Napisano Februar 24, 2010 U prolazu, 82 postova Prijavi odgovor kao problematičan ok. samo mi reci sta je to antisil. i koliko kosta to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Februar 24, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan ok. samo mi reci sta je to antisil. i koliko kosta to? to ti je sredstvo sa kojim se pre farbanja ocisti sve necistoce da bi povrsina bila idealno cista a kosta nekih 500 dinara litar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Februar 24, 2010 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan A onda sve to baci i lepo plastificiraj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naucnik 0 Napisano Februar 24, 2010 U prolazu, 82 postova Prijavi odgovor kao problematičan necu plastifikaciju. ne volim kako izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naucnik 0 Napisano Mart 3, 2010 U prolazu, 82 postova Prijavi odgovor kao problematičan spricgitovane, i ismirglane obojene u prvi sloj. jos dva ce ici, pa dva tri sloja laka i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naucnik 0 Napisano Mart 3, 2010 U prolazu, 82 postova Prijavi odgovor kao problematičan A OVO JE BILO PRE OVOGA GORE... evo malo slika radova oko felni. danas ide zadnji sloj boje, pa lakiranje. sutra ce biti na kolima. ispeskarene osmirglane alu prajmer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvSHOEI 267 Napisano Januar 24, 2012 Redovan, 181 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 600RR Prijavi odgovor kao problematičan DA ozivim temu malo.... farbam felne na motoru kompresor varijantom,da li je obavezan taj "alu" spric git i alu prajmer ako vec imam farbe na felni ( ne peskiram) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Januar 24, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ako felne nikad ranije nisu farbane,verovatno imaju plastifikaciju na sebi tako da ti treba plastik prajmer pa tek onda farba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Januar 26, 2012 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ne postoji "Alu Prajmer" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Januar 26, 2012 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas farbu na felnama, lepo izmatiraj, baci spric git (normalno kad osusi izmatiras i njega), i onda farbanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...