WEZ 58 Napisano Februar 22, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Amsterdam Motocikl: SUZUKI gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Momci (i cure) Kao što je poznato, skoro svi savremeni motorcikli nemaju prekidač za svetla, već se ona uključuju automatski kada se ključem da kontakt i uključi motor. Međutim, danas se na mom DL 650 to nije dogodilo. Uključila su se sa motorom samo poziciona svetla napred i pozadi, ali kratka i duga svetla nikako da se upale. Naravno, proverio sam osigurače i sijalice.Osigurači su OK, ali do njih ne dolazi struja, što će reći da je kvar u prekidaču, to jest, u ovom slučaju kontakt - bravi, koju zbog nedostatka specijalnog alata nisam uspeo da skinem i demontiram. Jedan mi je prijatelj obratio pažnju da se pritiskom na taster za startovanje motora farovi za vreme verglanja automatski gase, te je možda tamo kvar. Otvorio sam taj taster, malo čačkao i lupkao po njemu, ali bez rezultata. Nisam se usudio da kratko spajam šrafcigerom kontakte od četiri žice koji su na taster zalemljene da ne bih napravio veću štetu. Ima li neko od vas iskustva sa ovakvom vrstom kvara, ili bar ideju kojim putem da krenem ka njegovom otklanjanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Februar 22, 2010 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao slucaj sa suzukijem , ali jesam sa yamahom r6 . Takodje nije htela da pali svetla , a problem je bila zica mase koja ide u kompjuter . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 248 Napisano Februar 22, 2010 Zainteresovan, 631 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan prostudiraj malo ovo http://www.vstrom.info/Smf/index.php/board,33.30.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6163 Napisano Februar 22, 2010 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan "Problem solved - I disassembled the starter switch assembly. It was quite dirty. Sprayed on some WD40, wiped it clean, adjusted the contacts and it works like new...lights are back on. I must say, the contacts within the assembly are a bit cheezy. Does anyone know if you can buy just the start switch assembly without the wiring harness assembly? There's a spring, copper sliding plate, and a couple other parts. If Suzuki forces us to buy the entire assembly it most likely will be an expensive item and I'll solder the O/R to the Y/W wire and be done with it if it malfunctions again. " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Februar 23, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ah, opet svemogući wd40. pre nasrtanja na ignition switch, napravi se test ablenda i sirene. ako netje, onda je do switcha. ako sviri i ablenduje, onda je druga priča tj prekidač svetla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Februar 23, 2010 Integrisan, 13055 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa prijatelju, opravil 'ga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WEZ 58 Napisano Februar 23, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Amsterdam Motocikl: SUZUKI gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ej, drugari, mnogo vam hvala. Na žalost, tek sad ( u 21h) sam uspeo da se ulogujem i pročitam vaše savete, tako da ću sutra da isprobam sve što ste mi napisali, pa se ponovo javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Februar 23, 2010 Integrisan, 13055 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan A još kad bi se i na Skype ulogovao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
šmizla 130 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: beograd Motocikl: honda cbf 500 Prijavi odgovor kao problematičan A još kad bi se i na Skype ulogovao... pa ne moze da stigne! voza zenin motor.... posto njegov ne svetli! :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WEZ 58 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Amsterdam Motocikl: SUZUKI gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ej, drugari, uspeo sam! Poslušao sam vaše savete i prvo proverio da li radi sirena. Kako je radila, eliminisao sam pitanje kontakt brave, pa sam se bacio na taster za verglanje. Rasklopio sam ga i ustanovio da bakarni limčić sa dve "sise" koji premošćava kontakte ispod sebe ima jednu malu oprugu koja ga stalno gura na gore prema kontaktima. Taj kontakt-limčić je bio zaglavljen , te ga opruga nije mogla prisloniti na kontakte.Poprskao sam malo WD-40 i šrafcigerom drndao limčić gore dole dok nije počeo glatko da klizi. Tada je opruga ponovo imala efekta. Sklopio sam stvar i zadovoljno ustanovio da je posao dobro obavljen. Napravio sam samo jedan mali kiks. Naime, rastavljajući belu od crne plastike, koje su spojene onim klik-zubićima, uspeo sam da polomim deo bele plastike u koji ulazi zub( na donjoj slici označeno strelicom, ali onaj drugi, sa zadnje strane). Na sreću, odmah pored je šraf kojim se cela stvar dala zategnuti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WEZ 58 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Amsterdam Motocikl: SUZUKI gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Inače, na forumu čiji mi je link poslao aspirinikus[i,] neki lik kaže da taj taster nov košta oko 90 USDolars - to je stvarno bezobrazluk! U svakom slučaju, sada vas ostavljam i idem da ga isprobam pre nego se ovaj divan dan pretvori u neku kaljugu! Hvala još jednom na pomoći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...