motoklasik 8 Napisano Februar 23, 2010 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je zabranjeno. Kao sto je zabranjeno i voziti brze od 50 km/h u gradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbduck 15 Napisano Februar 23, 2010 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je zabranjeno. Kao sto je zabranjeno i voziti brze od 50 km/h u gradu. Znam ja to, ali bilo je neke price na TV-u u nekoj emisiji....bla, bla...nicim izazvano sam se ponadao da ce dozvoliti to obilazenje. Bolje mi je da idem busom na posao nego da cekam u koloni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzambo 86 Napisano Februar 23, 2010 Architect, 341 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tracer 7GT Prijavi odgovor kao problematičan Sszgo je opisao tacno moj nacin razmisljanja i voznje izmedju automobila.Verovatno i svih ostalih koji to praktikuju. Tada je koncentracija 250%, gleda se svaki vozac auta, i pretpostavlja se svaka mogucnost. Jedino sto se ne provlacim kada idem preko 50-60. Tada se najcesce i razbije kolona tako da nema potrebe. Mozda je tvoja koncetracija 250% ali nije ostalim ucesnicima u saobracaju; a nisi sam i ne zavisi samo od tebe - na zalost!!! Zar u tvom potpisu ne pise "motorom ne idem najkracim putem..."? Voznja izmedju je voznja u zurbi i kosi se sa malopredjasnjom recenicom Istina, to je citat (Najzli, moto prica), ali kada treba da pobegnes od nekog dizela koji dimi kao nenormalan ili jednostavno imas mogucnost da ne cekas u redu - ides izmedju automobila. Taj citat se odnosi vise na putovanje. Ja stvarno ne uzivam u voznji u gradu u spicu, i tad gledam da se ne zadrzavam u istom previse. Jedna stvar je obavljati posao, druga stvar je uzivati. Elem, moja koncentracija je 250% upravo zato sto svacija nije. Pa lepo se covek potpisao. Obilazenje automobila (ili kolone) je u sustini ipak duzi put nego pravolinijsko kretanje iza njega. Luk je uvek duzi od tetive. Znaci, Dzambo je dosledan. ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoklasik 8 Napisano Februar 23, 2010 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je zabranjeno. Kao sto je zabranjeno i voziti brze od 50 km/h u gradu. Znam ja to, ali bilo je neke price na TV-u u nekoj emisiji....bla, bla...nicim izazvano sam se ponadao da ce dozvoliti to obilazenje. Bolje mi je da idem busom na posao nego da cekam u koloni. Polako postajem ravnodusan sta ce dozvoliti a sta nece. Vozim kao sto sam i do sada i kako mi odgovara. Pri tome samo vodim racuna da ne ugrozavam druge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 23, 2010 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je zabranjeno. Kao sto je zabranjeno i voziti brze od 50 km/h u gradu. Znam ja to, ali bilo je neke price na TV-u u nekoj emisiji....bla, bla...nicim izazvano sam se ponadao da ce dozvoliti to obilazenje. Bolje mi je da idem busom na posao nego da cekam u koloni. Ne bih ja ipak jos uvek isao dotle ljudi.... Valjda se nigde u svetu motori ne voze tako u gradskim guzvama, mislim nije logicno. Ja cu gledati, kao i do sada, da budem prvi na semaforu, pa ako usput zgazim neku iscrtanu ili imaginarnu liniju, jbg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 23, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja nisam veliki pobornik čekanja u koloni na semaforu, iako u Subotici nisu nikakve gužve u odnosu na Beograd. Način i stil vožnje u mnogome zavisi od grada u kojem živite. U Beogradu smatram da je apsolutno nemoguće stajati regularno u koloni sa automobilima. Em nećeš stići nikada tamo gde si krenuo, em leti ima da prokuvaš, pogotovo u opremi, em motor gubi svaki smisao. Onda je bolje ići autom, uključiš klimu, pa klaj-klaj. Ono što mene najviše NERVIRA su idioti u automobilima koji se gadno uzhebu kada vide da oni MORAJU da čekaju, a ti ne moraš. Prošle godine je me je u Subotici jedan majstor u nekom prastarom Opelu video u retrovizoru da se provlačim na semaforu. Kada sam došao tik iza njega, a stajao je u spoljnoj traci i bilo je mesta da prođem sa njegove desne strane, lik je ladno dao PUN GAS i cimnuo auto pod uglom od 45 u desno!!! Isekao me je samo tako i gotovo sam PAO! Uspeo sam da se zaustavim, jer naravno nisam išao brže od 10km/h. Frajer mi je ladno pokazao srednji prst uz neke grozne psovke.... Nisam mogao više da prođem pored njega, ali ne zna sirotan da Afrika hoće i po bankini. Popeo sam motor na bankinu, parkirao pored njega i sišao sa motora. Krenuo sam istinski da mu RAZBIJEM GLAVU. Konj je samo brže-bolje zaključao sva vrata i jedina šteta koju sam uspeo da mu priredim pre nego je nestao kada se otvorio semafor je bila ŠUT ČIZMOM (potkovanom) u vrata. Imao je bogami šta da pegla i farba. Stvarno nisam nasilna osoba i mogu mnogo toga da istolerišem, ali obratite pažnju i otvorite osmore oči kada se provlačite. Ovakvih primera i idiota sigurno ima na pretek... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 254 Napisano Februar 23, 2010 Zainteresovan, 652 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima ih i uvek ce biti! Ali da se treba provlaciti, treba! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 23, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima ih i uvek ce biti! Ali da se treba provlaciti, treba! O, pa naravno da treba ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzambo 86 Napisano Februar 23, 2010 Architect, 341 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tracer 7GT Prijavi odgovor kao problematičan Jageru u takvim situacijama samo pribrano. Prvo pesnicom po retrovizoru, pa onda nogom! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Februar 23, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Evo današnjeg iskustva: Pošto sam malo dokon ovih dana provozao se svugde po gradu, provlačio se "za sve pare" i niko mi nije reč rekao. Vraćam se sa Ušća, znaju Beograđani da na semaforu raskrsnice Milentija Popovića i Brankove (mislim), baš ispred TC Ušće stoje njih trojica policajaca. Ja se malo provučem kroz sredinu između dve kolone i nije mi bilo teško da podignem flip i pitam policajce da li smem da se provučem između automobila koji stoje na crvenom.? Nasmejali se oni i kažu, slobodno se provuci ako imaš mesta. Pitam je l' to nije nasilnička vožnja* Kažu da nije zato što svi stoje u koloni i ne ugrožavam nikoga. Eto, pa sad budimo pametni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Februar 23, 2010 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja nisam veliki pobornik čekanja u koloni na semaforu, iako u Subotici nisu nikakve gužve u odnosu na Beograd. Način i stil vožnje u mnogome zavisi od grada u kojem živite. U Beogradu smatram da je apsolutno nemoguće stajati regularno u koloni sa automobilima. Em nećeš stići nikada tamo gde si krenuo, em leti ima da prokuvaš, pogotovo u opremi, em motor gubi svaki smisao. Onda je bolje ići autom, uključiš klimu, pa klaj-klaj. Ono što mene najviše NERVIRA su idioti u automobilima koji se gadno uzhebu kada vide da oni MORAJU da čekaju, a ti ne moraš. Prošle godine je me je u Subotici jedan majstor u nekom prastarom Opelu video u retrovizoru da se provlačim na semaforu. Kada sam došao tik iza njega, a stajao je u spoljnoj traci i bilo je mesta da prođem sa njegove desne strane, lik je ladno dao PUN GAS i cimnuo auto pod uglom od 45 u desno!!! Isekao me je samo tako i gotovo sam PAO! Uspeo sam da se zaustavim, jer naravno nisam išao brže od 10km/h. Frajer mi je ladno pokazao srednji prst uz neke grozne psovke.... Nisam mogao više da prođem pored njega, ali ne zna sirotan da Afrika hoće i po bankini. Popeo sam motor na bankinu, parkirao pored njega i sišao sa motora. Krenuo sam istinski da mu RAZBIJEM GLAVU. Konj je samo brže-bolje zaključao sva vrata i jedina šteta koju sam uspeo da mu priredim pre nego je nestao kada se otvorio semafor je bila ŠUT ČIZMOM (potkovanom) u vrata. Imao je bogami šta da pegla i farba. Stvarno nisam nasilna osoba i mogu mnogo toga da istolerišem, ali obratite pažnju i otvorite osmore oči kada se provlačite. Ovakvih primera i idiota sigurno ima na pretek... Imao sam slicno sa golfom... I ja se provlacim brzinom od 10 km na sat, a pocela je kisica i vlazan put. Lik me vidi u retrovizoru (ja sam bio sa njegove leve strane) i krene da mi prepreci put. Ja kocio sto sam ja ce mogao, sva sreca nisam se klizao. On je samo tako bio cimnuo auto da bih ja kocio i vratio se u svoju traku. Od adrenalina nisam stigao nista "lepo" da mu uradim, samo sam ga pogledao kad sam prolazio pored... Iskompleksirani moroni. Svaka cast Jageru na sutu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Februar 23, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Automobil, autobus, kamion i motorcikl su ABSOLUTNO jednaki ucesnici u saobracaju. Ni po starom ni po novom zakonu nije dozvoljeno provlacenje izmedju ostalih ucesnika u saobracaju stajali oni na semaforu, raskrsnici,ili u nekoj drugoj koloni. Koliko je meni poznato u vecini zemalja EU to nije dozvoljeno, u nekima se tolerise (Grcka, Italija i Spanija) a u nekima su kazne drasticne Nemacka. http://en.wikipedia.org/wiki/Lane_splitting Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 254 Napisano Februar 23, 2010 Zainteresovan, 652 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan I onako ne planiram da idem u Nemacku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 23, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... Svaka cast Jageru na sutu Pa ono ... žao mi je što nije izašao iz auta Onako u full opremi, sa sve kacigom na glavi bih se pomlatio i sa Tajsonom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Februar 23, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Automobil, autobus, kamion i motorcikl su ABSOLUTNO jednaki ucesnici u saobracaju. Ni po starom ni po novom zakonu nije dozvoljeno provlacenje izmedju ostalih ucesnika u saobracaju stajali oni na semaforu, raskrsnici,ili u nekoj drugoj koloni. Koliko je meni poznato u vecini zemalja EU to nije dozvoljeno, u nekima se tolerise (Grcka, Italija i Spanija) a u nekima su kazne drasticne Nemacka. http://en.wikipedia.org/wiki/Lane_splitting "Lane splitting by motorcycles is generally legal in Europe, and in Japan and several other countries" Provlacenje motorom kroz kolonu je uglavnom dozvoljeno U Evropi, Japanu i mnogim drugim zemljama... Lepo si stavio link... ;D ;D ;D Il` ti nesto engleski stuca ovih dana... ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 254 Napisano Februar 23, 2010 Zainteresovan, 652 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan ... Svaka cast Jageru na sutu Pa ono ... žao mi je što nije izašao iz auta Onako u full opremi, sa sve kacigom na glavi bih se pomlatio i sa Tajsonom ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;Da delujes smireno ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 23, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ono... čak i kada me neko iseče, ali da me stvarno nije video, ja legnem na sirenu i čovek posle digne ruku u znak izvinjenja, to je OK. I ja mu klimnem glavom i teraj dalje. Pa niko od nas nije bezgrešan, svakome se dešava previd. Ali onakav bezobrazluk ... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoklasik 8 Napisano Februar 23, 2010 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan Automobil, autobus, kamion i motorcikl su ABSOLUTNO jednaki ucesnici u saobracaju. Ni po starom ni po novom zakonu nije dozvoljeno provlacenje izmedju ostalih ucesnika u saobracaju stajali oni na semaforu, raskrsnici,ili u nekoj drugoj koloni. Koliko je meni poznato u vecini zemalja EU to nije dozvoljeno, u nekima se tolerise (Grcka, Italija i Spanija) a u nekima su kazne drasticne Nemacka. http://en.wikipedia.org/wiki/Lane_splitting Kako to mislis da su automobil, autobus, kamion i motocikl apsolutno jednaki ucesnici u saobracaju? Kamioni imaju posebno ogranicenje brzine, bez obzira na saobracajne znake, autobusi takodje, samo drugacije. Takodje, moraju da drze posebno rastojanje u voznji izmedju sebe, koje ne vazi za automobile i motore. Imaju posebne koridore za kretanje po gradu. Imaju posebne tahografe za kontrolu, sto putnicka vozila, iako su neka i komercijalna, nemaju. I jos dosta toga ima po cemu se mnogo razlikuju kao ucesnici u saobracaju. A posebno ovo sto je Lazic preveo sa linka govori u prilog tome da u vecini zemalja te kategorije vozila nisu bas izjednacene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9501 Napisano Februar 24, 2010 4_tocka_i_karoserija, 2019 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Evo današnjeg iskustva: Pošto sam malo dokon ovih dana provozao se svugde po gradu, provlačio se "za sve pare" i niko mi nije reč rekao. Vraćam se sa Ušća, znaju Beograđani da na semaforu raskrsnice Milentija Popovića i Brankove (mislim), baš ispred TC Ušće stoje njih trojica policajaca. Ja se malo provučem kroz sredinu između dve kolone i nije mi bilo teško da podignem flip i pitam policajce da li smem da se provučem između automobila koji stoje na crvenom.? Nasmejali se oni i kažu, slobodno se provuci ako imaš mesta. Pitam je l' to nije nasilnička vožnja* Kažu da nije zato što svi stoje u koloni i ne ugrožavam nikoga. Eto, pa sad budimo pametni? Pa negde ranije sam citirao zakon - ako stoje, možeš preko pune ako ne ugrožavaš nikog iz suprtotnog pravca, i ako posle možeš bezbedno da se vratiš u svoju traku. Ako se kreću = nasilnička vožnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Februar 24, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan "Lane splitting by motorcycles is generally legal in Europe, and in Japan and several other countries" Provlacenje motorom kroz kolonu je uglavnom dozvoljeno U Evropi, Japanu i mnogim drugim zemljama... Lepo si stavio link... ;D ;D ;D Il` ti nesto engleski stuca ovih dana... ;D ;D ;D ;D ;D Ocigledno da ja nerazumem engleski, dzaba sam fakultet ovde zavrsio, izgleda da trokiram s engleskim. Da objasnim: generally legal u prevodu znaci uglavnom dozvoljeno, i tu si upravu, u Evropi, ali cela Evropa nije EU a ja sam naveo EU u mom postu a ne celu Evropu. Iz gore navedenog linka se vidi da je u EU zemljama lane splitting dozvoljen u 11 zemalja sto nije vecina u EU pa nemoze biti govora o "uglavnom dozvoljeno". E sad druga je prica so su to najrazvijenije zemlje EU. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Februar 24, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Kako to mislis da su automobil, autobus, kamion i motocikl apsolutno jednaki ucesnici u saobracaju? Kamioni imaju posebno ogranicenje brzine, bez obzira na saobracajne znake, autobusi takodje, samo drugacije. . Znaci po tebi automobil, autobus, kamion i motocikl nisu jednaki ucesnici u saobracaju. Po tvojoj logici znaci da automobil/motor ima prvenstvo prolaza u odnosu na kamion/autobus? Ocigledno si pobegao sa casova u Auto skoli kada se govorilo o Motornim Vozilima. To sto Teretna Motorna Vozila imaju manju ogranicenu brzinu, ili to sto imaju tahografe, neznaci da nisu jednaki ucesnici u saobracaju. Motorno vozilo je svako vozilo koje se pokreće snagom vlastitog motora, osim vozila koja se kreću po šinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ulazite u bespotrebnu raspravu. Posle Arakisovog posta ovde nema više šta da se doda. Osim ako nekog zaustave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 24, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan A baš...... Provlačićemo se i dalje, pa šta nam Bog da. Isto kao i do sada ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoklasik 8 Napisano Februar 26, 2010 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan RSVMillenian: "Znaci po tebi automobil, autobus, kamion i motocikl nisu jednaki ucesnici u saobracaju.Ocigledno si pobegao sa casova u Auto skoli kada se govorilo o Motornim Vozilima." Nisu, a u auto-skoli mogu da govore sta god hoce. Evo na primer, rucam i uz rucak popijem i jedno pivo. Sidjem do garaze gde mi stoje ravnopravna motorma vozila (auto i par motora). I sad auto smem da vozim ( 0.03%), a motocikl ne smem ( 0,00%). Ako su jednaki ucesnici u saobracaju, zasto postoji diskriominacija u odnosu na motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Februar 27, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jos nesto sto se nikako ne pominje: Osim motocikala sa prikolicom, ostale dvotockase je dozvoljeno obici u skoro svim uslovima... Taj deo zakona vuce korene iz vremena kada su vozila na dva tocka bila najsporiji ucesnici u saobracaju, pre 50ak godina... Koje jos cuo da je nekoga na motoru pretekao kamion, osim ako nije nesto od 50cc... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...