Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje u vezi preticanja

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 163 postova

Naravno da je zabranjeno. Kao sto je zabranjeno i voziti brze od 50 km/h u gradu.

Znam ja to, ali bilo je neke price na TV-u u nekoj emisiji....bla, bla...nicim izazvano sam se ponadao da ce dozvoliti to obilazenje. Bolje mi je da idem busom na posao nego da cekam u koloni.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Architect, 341 postova
  • Motocikl: Tracer 7GT

Sszgo je opisao tacno moj nacin razmisljanja i voznje izmedju automobila.Verovatno i svih ostalih koji to praktikuju. Tada je koncentracija 250%, gleda se svaki vozac auta, i pretpostavlja se svaka mogucnost. Jedino sto se ne provlacim kada idem preko 50-60. Tada se najcesce i razbije kolona tako da nema potrebe.

Mozda je tvoja koncetracija 250% ali nije ostalim ucesnicima u saobracaju; a nisi sam i ne zavisi samo od tebe - na zalost!!!

Zar u tvom potpisu ne pise "motorom ne idem najkracim putem..."? Voznja izmedju je voznja u zurbi i kosi se

sa malopredjasnjom recenicom  ;)

Istina, to je citat (Najzli, moto prica), ali kada treba da pobegnes od nekog dizela koji dimi kao nenormalan ili jednostavno imas mogucnost da ne cekas u redu - ides izmedju automobila. Taj citat se odnosi vise na putovanje. :) Ja stvarno ne uzivam u voznji u gradu u spicu, i tad gledam da se ne zadrzavam u istom previse. Jedna stvar je obavljati posao, druga stvar je uzivati.

Elem, moja koncentracija je 250% upravo zato sto svacija nije.

Pa lepo se covek potpisao. Obilazenje automobila (ili kolone) je u sustini ipak duzi put nego pravolinijsko kretanje iza njega. Luk je uvek duzi od tetive. Znaci, Dzambo je dosledan.

;D ;D ;D ;D ;D ;D

• U prolazu, 95 postova

Naravno da je zabranjeno. Kao sto je zabranjeno i voziti brze od 50 km/h u gradu.

Znam ja to, ali bilo je neke price na TV-u u nekoj emisiji....bla, bla...nicim izazvano sam se ponadao da ce dozvoliti to obilazenje. Bolje mi je da idem busom na posao nego da cekam u koloni.

Polako postajem ravnodusan sta ce dozvoliti a sta nece. Vozim kao sto sam i do sada i kako mi odgovara. Pri tome samo vodim racuna da ne ugrozavam druge.

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Ne bih ja ipak jos uvek isao dotle ljudi.... Valjda se nigde u svetu motori ne voze tako u gradskim guzvama, mislim nije logicno. Ja cu gledati, kao i do sada, da budem prvi na semaforu, pa ako usput zgazim neku iscrtanu ili imaginarnu liniju, jbg.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ni ja nisam veliki pobornik čekanja u koloni na semaforu, iako u Subotici nisu nikakve gužve u odnosu na Beograd.

Način i stil vožnje u mnogome zavisi od grada u kojem živite. U Beogradu smatram da je apsolutno nemoguće stajati regularno u koloni sa automobilima. Em nećeš stići nikada tamo gde si krenuo, em leti ima da prokuvaš, pogotovo u opremi, em motor gubi svaki smisao. Onda je bolje ići autom, uključiš klimu, pa klaj-klaj.

Ono što mene najviše NERVIRA su idioti u automobilima koji se gadno uzhebu kada vide da oni MORAJU da čekaju, a ti ne moraš. Prošle godine je me je u Subotici jedan majstor u nekom prastarom Opelu video u retrovizoru da se provlačim na semaforu. Kada sam došao tik iza njega, a stajao je u spoljnoj traci i bilo je mesta da prođem sa njegove desne strane, lik je ladno dao PUN GAS i cimnuo auto pod uglom od 45 u desno!!! Isekao me je samo tako i gotovo sam PAO! Uspeo sam da se zaustavim, jer naravno nisam išao brže od 10km/h. Frajer mi je ladno pokazao srednji prst uz neke grozne psovke.... Nisam mogao više da prođem pored njega, ali ne zna sirotan da Afrika hoće i po bankini. Popeo sam motor na bankinu, parkirao pored njega i sišao sa motora. Krenuo sam istinski da mu RAZBIJEM GLAVU. Konj je samo brže-bolje zaključao sva vrata i jedina šteta koju sam uspeo da mu priredim pre nego je nestao kada se otvorio semafor je bila ŠUT ČIZMOM (potkovanom) u vrata. Imao je bogami šta da pegla i farba.

Stvarno nisam nasilna osoba i mogu mnogo toga da istolerišem, ali obratite pažnju i otvorite osmore oči kada se provlačite. Ovakvih primera i idiota sigurno ima na pretek...

• Svakom po zasluzi, 12454 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Evo današnjeg iskustva:

Pošto sam malo dokon ovih dana :D provozao se svugde po gradu, provlačio se "za sve pare" i niko mi nije reč rekao.

Vraćam se sa Ušća, znaju Beograđani da na semaforu raskrsnice Milentija Popovića i Brankove (mislim), baš ispred TC Ušće stoje njih trojica policajaca. Ja se malo provučem kroz sredinu između dve kolone i nije mi bilo teško da podignem flip i pitam policajce da li smem da se provučem između automobila koji stoje na crvenom.?

Nasmejali se oni i kažu, slobodno se provuci ako imaš mesta. Pitam je l' to nije nasilnička vožnja* Kažu da nije zato što svi stoje u koloni i ne ugrožavam nikoga.

Eto, pa sad budimo pametni? :D

• Zainteresovan, 622 postova
  • Motocikl: SV 650

Ni ja nisam veliki pobornik čekanja u koloni na semaforu, iako u Subotici nisu nikakve gužve u odnosu na Beograd.

Način i stil vožnje u mnogome zavisi od grada u kojem živite. U Beogradu smatram da je apsolutno nemoguće stajati regularno u koloni sa automobilima. Em nećeš stići nikada tamo gde si krenuo, em leti ima da prokuvaš, pogotovo u opremi, em motor gubi svaki smisao. Onda je bolje ići autom, uključiš klimu, pa klaj-klaj.

Ono što mene najviše NERVIRA su idioti u automobilima koji se gadno uzhebu kada vide da oni MORAJU da čekaju, a ti ne moraš. Prošle godine je me je u Subotici jedan majstor u nekom prastarom Opelu video u retrovizoru da se provlačim na semaforu. Kada sam došao tik iza njega, a stajao je u spoljnoj traci i bilo je mesta da prođem sa njegove desne strane, lik je ladno dao PUN GAS i cimnuo auto pod uglom od 45 u desno!!! Isekao me je samo tako i gotovo sam PAO! Uspeo sam da se zaustavim, jer naravno nisam išao brže od 10km/h. Frajer mi je ladno pokazao srednji prst uz neke grozne psovke.... Nisam mogao više da prođem pored njega, ali ne zna sirotan da Afrika hoće i po bankini. Popeo sam motor na bankinu, parkirao pored njega i sišao sa motora. Krenuo sam istinski da mu RAZBIJEM GLAVU. Konj je samo brže-bolje zaključao sva vrata i jedina šteta koju sam uspeo da mu priredim pre nego je nestao kada se otvorio semafor je bila ŠUT ČIZMOM (potkovanom) u vrata. Imao je bogami šta da pegla i farba.

Stvarno nisam nasilna osoba i mogu mnogo toga da istolerišem, ali obratite pažnju i otvorite osmore oči kada se provlačite. Ovakvih primera i idiota sigurno ima na pretek...

Imao sam slicno sa golfom... I ja se provlacim brzinom od 10 km na sat, a pocela je kisica i vlazan put. Lik me vidi u retrovizoru (ja sam bio sa njegove leve strane) i krene da mi prepreci put. Ja kocio sto sam ja ce mogao, sva sreca nisam se klizao. On je samo tako bio cimnuo auto da bih ja kocio i vratio se u svoju traku. Od adrenalina nisam stigao nista "lepo" da mu uradim, samo sam ga pogledao kad sam prolazio pored... Iskompleksirani moroni. Svaka cast Jageru na sutu  :)

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Automobil, autobus, kamion i motorcikl su ABSOLUTNO jednaki ucesnici u saobracaju.  Ni po starom ni po novom zakonu nije dozvoljeno provlacenje izmedju ostalih ucesnika u saobracaju stajali oni na semaforu, raskrsnici,ili u nekoj drugoj koloni.

Koliko je meni poznato u vecini zemalja EU to nije dozvoljeno, u nekima se tolerise (Grcka, Italija i Spanija) a u nekima su kazne drasticne Nemacka. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Lane_splitting

... Svaka cast Jageru na sutu  :)

Pa ono ... žao mi je što nije izašao iz auta :) Onako u full opremi, sa sve kacigom na glavi bih se pomlatio i sa Tajsonom :)

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Automobil, autobus, kamion i motorcikl su ABSOLUTNO jednaki ucesnici u saobracaju.  Ni po starom ni po novom zakonu nije dozvoljeno provlacenje izmedju ostalih ucesnika u saobracaju stajali oni na semaforu, raskrsnici,ili u nekoj drugoj koloni.

Koliko je meni poznato u vecini zemalja EU to nije dozvoljeno, u nekima se tolerise (Grcka, Italija i Spanija) a u nekima su kazne drasticne Nemacka. 

"Lane splitting by motorcycles is generally legal in Europe, and in Japan and several other countries"

Provlacenje motorom kroz kolonu je uglavnom dozvoljeno U Evropi, Japanu i mnogim drugim zemljama... ;)

Lepo si stavio link... ;D ;D ;D  Il` ti nesto engleski stuca ovih dana... ;D ;D ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 652 postova
  • Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300

... Svaka cast Jageru na sutu  :)

Pa ono ... žao mi je što nije izašao iz auta :) Onako u full opremi, sa sve kacigom na glavi bih se pomlatio i sa Tajsonom :)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;Da delujes smireno ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Pa ono... čak i kada me neko iseče, ali da me stvarno nije video, ja legnem na sirenu i čovek posle digne ruku u znak izvinjenja, to je OK. I ja mu klimnem glavom i teraj dalje. Pa niko od nas nije bezgrešan, svakome se dešava previd. Ali onakav bezobrazluk ... ;D

• U prolazu, 95 postova

Kako to mislis da su automobil, autobus, kamion i motocikl apsolutno jednaki ucesnici u saobracaju?

Kamioni imaju posebno ogranicenje brzine, bez obzira na saobracajne znake, autobusi takodje, samo drugacije. Takodje, moraju da drze posebno rastojanje u voznji izmedju sebe, koje ne vazi za automobile i motore. Imaju posebne koridore za kretanje po gradu. Imaju posebne tahografe za kontrolu, sto putnicka vozila, iako su neka i komercijalna, nemaju. I jos dosta toga ima po cemu se mnogo razlikuju kao ucesnici u saobracaju.

A posebno ovo sto je Lazic preveo sa linka govori u prilog tome da u vecini zemalja te kategorije vozila nisu bas izjednacene.

• 4_tocka_i_karoserija, 2020 postova
  • Motocikl: -

Evo današnjeg iskustva:

Pošto sam malo dokon ovih dana :D provozao se svugde po gradu, provlačio se "za sve pare" i niko mi nije reč rekao.

Vraćam se sa Ušća, znaju Beograđani da na semaforu raskrsnice Milentija Popovića i Brankove (mislim), baš ispred TC Ušće stoje njih trojica policajaca. Ja se malo provučem kroz sredinu između dve kolone i nije mi bilo teško da podignem flip i pitam policajce da li smem da se provučem između automobila koji stoje na crvenom.?

Nasmejali se oni i kažu, slobodno se provuci ako imaš mesta. Pitam je l' to nije nasilnička vožnja* Kažu da nije zato što svi stoje u koloni i ne ugrožavam nikoga.

Eto, pa sad budimo pametni? :D

Pa negde ranije sam citirao zakon - ako stoje, možeš preko pune ako ne ugrožavaš nikog iz suprtotnog pravca, i ako posle možeš bezbedno da se vratiš u svoju traku. Ako se kreću = nasilnička vožnja.

"Lane splitting by motorcycles is generally legal in Europe, and in Japan and several other countries"

Provlacenje motorom kroz kolonu je uglavnom dozvoljeno U Evropi, Japanu i mnogim drugim zemljama... ;)

Lepo si stavio link... ;D ;D ;D  Il` ti nesto engleski stuca ovih dana... ;D ;D ;D ;D ;D

Ocigledno da ja nerazumem engleski, dzaba sam fakultet ovde zavrsio, izgleda da trokiram s engleskim.

Da objasnim:

generally legal u prevodu znaci uglavnom dozvoljeno, i tu si upravu, u Evropi, ali cela Evropa nije EU a ja sam naveo EU u mom postu a ne celu Evropu.  Iz gore navedenog linka se vidi da je u EU zemljama lane splitting dozvoljen u 11 zemalja sto nije vecina u EU pa nemoze biti govora o "uglavnom dozvoljeno".

E sad druga je prica so su to najrazvijenije zemlje EU. ;)

Kako to mislis da su automobil, autobus, kamion i motocikl apsolutno jednaki ucesnici u saobracaju?

Kamioni imaju posebno ogranicenje brzine, bez obzira na saobracajne znake, autobusi takodje, samo drugacije. .

Znaci po tebi automobil, autobus, kamion i motocikl nisu jednaki ucesnici u saobracaju.

Po tvojoj logici znaci da automobil/motor ima prvenstvo prolaza u odnosu na kamion/autobus? 

Ocigledno si pobegao sa casova u Auto skoli kada se govorilo o Motornim Vozilima.  To sto Teretna Motorna Vozila imaju manju ogranicenu brzinu, ili to sto imaju tahografe, neznaci da nisu jednaki ucesnici u saobracaju. 

Motorno vozilo je svako vozilo koje se pokreće snagom vlastitog motora, osim vozila koja se kreću po šinama.

• U prolazu, 95 postova

RSVMillenian: "Znaci po tebi automobil, autobus, kamion i motocikl nisu jednaki ucesnici u saobracaju.Ocigledno si pobegao sa casova u Auto skoli kada se govorilo o Motornim Vozilima."

Nisu, a u auto-skoli mogu da govore sta god hoce.  Evo na primer, rucam i uz rucak popijem i jedno pivo.

Sidjem do garaze gde mi stoje ravnopravna motorma vozila (auto i par motora). I sad auto smem da vozim ( 0.03%), a motocikl ne smem ( 0,00%).

Ako su jednaki ucesnici u saobracaju, zasto postoji diskriominacija u odnosu na motor.

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Jos nesto sto se nikako ne pominje:

Osim motocikala sa prikolicom, ostale dvotockase je dozvoljeno obici u skoro svim uslovima... Taj deo zakona vuce korene iz vremena kada su vozila na dva tocka bila najsporiji ucesnici u saobracaju, pre 50ak godina... Koje jos cuo da je nekoga na motoru pretekao kamion, osim ako nije nesto od 50cc... :(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja