dino 8 Napisano Februar 28, 2007 U prolazu, 55 postova Lokacija: Bačka Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo lepo ocuvan motor! Nisam davno video tako ocuvanu Africu! Cestitke i zelim ti sto i sebi!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 336 Napisano Februar 28, 2007 jedan od DDMZ, 811 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan Puno, puno kilometara bez kvarova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke_Bgd 1 Napisano Februar 28, 2007 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Beograd, Slavija Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO DECKO! I da bog da, da ti ORIGINAL alat nikada ne zatrebao! Cestitke od Avangrada tima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 28, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan hehe kad kalemimo kofer... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano Februar 28, 2007 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam Cope!!! Hteli smo mi da dodjemo u nedelju da je vidimo, medjutim drugar nece RD04...a nismo verovali kad je prodavac rekao "...ma imam ja kupca rek'o je da ce doci u ponedeljak da je kaparise..." Sad mozemo da napravimo Afrike Twin susret pa nek' se pozderu Stromasi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Februar 28, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke Cope!!! :bouncefire: :fcab: :skijas: al tebe cepa endurijaza. prodade jedan enduro da bi kupio drugi enduro. neizlecivo! :pivo: zverov je eXtra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Februar 28, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan hehe kad kalemimo kofer... Zaboravio je da kaze da je u 3000 Euro-a, islo i 15 kila leda u koferu ali se na zalost otopio posto je Ub, gledano iz Beograda, malo zabacen... Motor je super, a Cope....da ima rep mahao bi.... Cestitke i pozdravi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 28, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Cope èestitam na makini, da te dugo i sretno služi! ako si blizu i ne mrzi te navrati sutra do mene, da pogledam makinu izbliza, znaš gde sam. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 28, 2007 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam, pravi motor! Da te dobro sluzi :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Februar 28, 2007 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Otkrio sam da je motor fabrièki "uštinut" na 26KW za Švajcarsko tržište' date=' pa sam se prvo smorio, a onda sam skapirao da je to u stvari do jaja!!! i da nije cepan. Prva sledeæa destinacija je èika Spale i skidanje ploèica sa karburatora... Mada, motor i u ovoj varijanti lepo poteže, ide 140 naj opuštenije, i samo uuuuji, a agregat prede :) još nisam provalio koliko troši jer mi se nije upalila crvena lampica, ali sudeæi po prdjenim kilometrima - pola grad pola otvoreno, tu je negde oko 5 - 5,5 litara na 100 km.... Za sada impresije ne mogu da opišem reèima, hvala svima na lepim èestitkama, vidimo se negde na putu :)[/quote'] Èestitke na zaista lijepo oèuvanom i poznato dobrom motoru Glede Švica modela od 40 KS - raspitaj se u èemu je toèno blokada - kod mene su bile na usisu uprešane redukcije i karbi su imali drugaèije jettove. Probaj naæi u manualima velièine jettova od tvog zagušenog i usporedi sa brojevima u normalnoj izvedbi od 60 KS. Moja XTZ 660 je isto CH/A model ( kupljena u Austriji ) i razlika je u karbima. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Februar 28, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam ovde www.xrv.org.uk procitao da negde ispred karburatora (?) u usisu, postoji prsten koji sprecava motor da dise punim plucima. Jednostavno se taj prsten izvadi, i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Mart 1, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cista hirurgija...izvadis i bacis u djubre....a ondak wrooommmmm.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Mart 1, 2007 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Cope! Cestitam majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Mart 1, 2007 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Cope, ne mogu da vjerujem da ti je ovakva slika motora?!?! pa dje je onaj smek, ugao i contrast na koji smo navikli od tebe?? pfffff...... srecno junace i pazi se Daneta, ima cudne neke navike u zadnje vrijeme da "popravlja" i tudje motore... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Mart 1, 2007 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam ovde www.xrv.org.uk procitao da negde ispred karburatora (?) u usisu' date=' postoji prsten koji sprecava motor da dise punim plucima. Jednostavno se taj prsten izvadi, i to je to.[/quote'] Toèno tako, uprešan je prsten koji reducira promjer usisne grane izmeðu karba i glave. E sad, da li se može jednostavno izvaditi ili ( kao u mom sluèaju ) treba ga izbrusiti ( što znaèi rastaviti komplet glave ) to ne znam, pretpostavljam da bi trebao iæi lagano van... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Mart 1, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Cope' date=' ne mogu da vjerujem da ti je ovakva slika motora?!?! pa dje je onaj smek, ugao i contrast na koji smo navikli od tebe?? pfffff...... srecno junace i pazi se Daneta, ima cudne neke navike u zadnje vrijeme da "popravlja" i tudje motore...[/quote'] Nije on slikao te fotke ne brini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki TC 14 Napisano Mart 1, 2007 Svrati ponekad, 308 postova Prijavi odgovor kao problematičan èestitam odlièna makina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Mart 2, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam ovde www.xrv.org.uk procitao da negde ispred karburatora (?) u usisu' date=' postoji prsten koji sprecava motor da dise punim plucima. Jednostavno se taj prsten izvadi, i to je to.[/quote'] Toèno tako, uprešan je prsten koji reducira promjer usisne grane izmeðu karba i glave. E sad, da li se može jednostavno izvaditi ili ( kao u mom sluèaju ) treba ga izbrusiti ( što znaèi rastaviti komplet glave ) to ne znam, pretpostavljam da bi trebao iæi lagano van... Ne verujem da bi Japanci napravili toliki pakao tipa - da treba da se brusi glava i sl. Vidiš da Švajcarcu nije palo na pamet da pipa motor od kako ga je kupio 1992 godine.... Tako zakon propisao, manji porez za manju snagu, lepo se i bezbedno vozi sve ove godine, a za višak para zida kuæu i ide na letovanje...... Opet ponavljam, nije što je moj motor, ali ovakav rad nisam imao priliku da èujem ni na jednom motoru koji je došao iz nemaèke, a bio dosta mladje godište. Konkretno vozio sam skoro jednu RD07, i sluh mi kaže da to nije to. Ovaj novi slabije koèi, a bolje ide. Od 4500rpm pa na gore, ide isto kao i do 4500rpm što nije sluèaj kod moje. Na tim obrtajima moj motor veæ posustaje i dosta sporije nastavlja da penje skalu obrtomera... Antek je pomenuo u nekom postu "fluidnost motora pri vožnji" , e pa ovaj motor je slika i prilika takve ciklistènosti, odnos geometrija-snaga je da kažem savršena! I sa blokadom obrtni momenat je isti, i uopšte nisam imao problem u izvlaèenju krivina pri dooobrom nagibu, pa èak i sa suvozaèem pozadi, tank torbom napred i rezervoarom do pola... Jednostavno kada se vozite i vozite i vozite, kad padne mrak, i kad pristajete ispred garaže, poželite da se i opet - još malo provozate unaokolo, pa makar bila i gužva u saobraæaju Nastaviæu sa reportažom utisaka, ovo je suma doživljaja posle nekih 300 km vožnje u raznim uslovima od kako sam je doterao pre neki dan... Cope' date=' ne mogu da vjerujem da ti je ovakva slika motora?!?! pa dje je onaj smek, ugao i contrast na koji smo navikli od tebe?? pfffff...... srecno junace i pazi se Daneta, ima cudne neke navike u zadnje vrijeme da "popravlja" i tudje motore...[/quote'] Ja sam slikao kad sam išao da vidim motor na Ub. Nisam tad mogao da biram ni vreme ni mesto za slikanje dokumentacije radi, morao sam pre nego što mi je palo na pamet da kupim motor, da kolegijumu vozaèa Afrike podnesem fotodokumentaciju na razmatranje. I onda kad sam posle jednog dana grickanja noktiju napokon dobio zeleno svetlo, od komisije u sastavu Dane@ i ostatak ludaka, e tada sam smeo da ostavim kaparu za bajk A što se tièe Daneta i popravljanja tudjih motora, rado æu da mu ustupim svoj bez da trepnem, pa nek popravljaaaaaaaaaaaa, a iz vidokruga æu da iskusno sklonim razredjivaè i slièna nagrizajuæe-otapajuæa sredstva, da u kreativnom naboju ne sjebe i moje neke gumice tamo u koènicama.....(jebem li ga šta je sjebo na svojoj, objašnjavao mi za šta treba da pukne 50 evra, a ja nisam ništa ukapirao.....) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Mart 2, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Lepa makina! Sto se tice potrosnje, nemoj da brines, trosice ti u najjjjgorem slucaju, a to znaci kad divljas, sto je opet, izgleda, cest slucaj, do 6 litara, a moze i 4.5 ako soliras. Sad mozemo do Azije, zar ne!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Mart 2, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Danas vidjen i pregledan motor. Polozio, odlican 5! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Mart 2, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kad budes izvadio blokadu (ako budes vadio, tacnije) videces sta se desava preko 4000 rpm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Mart 2, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Kad budes izvadio blokadu (ako budes vadio' date=' tacnije) videces sta se desava preko 4000 rpm. [/quote'] Ma znam, na 4000rpm kod karburatora poèinje zabava a dotle radi posao obrtni momenat, i to sasvim lepo :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Mart 3, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Extra je makina svaka cast na izboru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 189 Napisano Mart 4, 2007 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Mart 4, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja danas zavrsio basket na Tashu, preslvacim se u svlacionici koja gleda na Beogradsku ulicu (II sprat je u pitanju), buljim kroz prozor a ono neka ogromna limena kanta...pogledam ja malo bolje...a ta limena kanta pricvrscena na neki motor....pogledam jos bolje...a ono Africa i nas Cope na njoj.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...