Jump to content

Moto Zajednica

Posle dugog vecanja izbor je pao na dve...POMOC

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 217 postova

Pozdrav ljudi.   Resio sam malo da se ponovim sa kacigom ili bolje receno osamostalim jer sam integralku delio sa ocem.

Vozim Trandzu i VFR-a.  TA svaki dan a VFR redje. 

Izbor je pao na dve kacige pri sledecim uslovima:

- enduro voznja

- brzina retko preko 140 150 kmh

- da bude tiha

- kvalitetna

- da mi ne duva odozdo zbog uspravnijeg sedenja

- i da ima neke veze sa crvenom bojom (esteta sam sta cu  :) )

- i naravno cena do 200e

Prva je HJC  FG 15 Elbowz II a druga je AGV K4 Vyrus red   obe su 160e

mwsqV_hjcfg15elbowziibenspies.jpg

YKBeO_agvk4vyrusredsilver.jpg

Mislim da su cene povoljne jer su kacige na popustima.

Svaki predlog dobro dosao cak i ako je u pitanju savet da sacekam sajam ili da odem u inostranstvo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 13034 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Pa zbog Spiesa!

Meni se sviđaju jer nemaju spušten "podbradak" kao skoro sve moderne kacige! A o razlici u kvalitetu... ???

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind 650

ta FG 15 sto si je video za 160 e je verovatno XS ( 54-56 ), ako si gledao u Guevari.

Ja je uzeo, ali sam morao da je vratim posto me je bila previse mala.... :-\

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

HJC

Mislim da je taj K4 jako loše kotiran na uporednim testovima (uloženo-dobijeno), al' nisam 100% siguran.

ta FG 15 sto si je video za 160 e je verovatno XS ( 54-56 ), ako si gledao u Guevari.

Ja je uzeo, ali sam morao da je vratim posto me je bila previse mala.... :-\

Na tu u gevari sam mislio ali nisam pitao za velicinu. Meni treba L tako da to debelo otpada.

HJC

Mislim da je taj K4 jako loše kotiran na uporednim testovima (uloženo-dobijeno), al' nisam 100% siguran.

Ni ovaj slucaj mi se ne dopada.  Imaju i K3, da li je tu mozda bolja situacija?

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: XL 1000V

Na zalost nema je u L velicini, ima XL.

Jednostavno idi pa pogledaj AGV, a onda dodji da vidis i FG-15. Mislim da ce ti sve biti jasno  ;)

Jednostavno je ogromna razlika u kvalitetu u korist FG-15.

VIdeo sam agv i stavio na glavu...nisam nesto odusevljen mada ja stvarno nemam iskustva sa kacigama pa da mogu da kazem. Imam marushinku koja mi je dobra ali ja i ne znam za drugu. Meni ona nit duva nit se dernja al isto tako nemaju vise da se kupe.

Tu fg nisam probao ali vidim da je u osnovnoj verziji 260e sto premasuje moj budzet.

Da li imas neku drugu ideju ili jos bolje da li moze da se naruci ova Ben Spies? 

• Svrati ponekad, 177 postova

fg15 definitivno, nije bucna jer je testirana u tunelu i jako dobro je uradjena, cena joj se krece od 230 do 280 u zavisnosti od boje, a otidji do guevare i vidi sta imaju od velicina pa ces onda i znati da li da racunas na nju ili ne, ali svakako pogledaj onda jos neku kacigu kod njih ali nikako ne stavljaj arai na glavu  ;)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Ja imam FG14 i prehepi sam sa njom... jedna od stavki koja mi fali je pinlock ready  koji postoji na FG15 tako da sa pinlockom  nema magljenja sto cini ovu kacigu po meni vrlo korektnom kupovinom pogotovo sto je fiberglas a ne poliuretan (plastika)... za ovu drugu pojma neznam kakva je pa glupo da pricam  ;)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

da napravim trilemu... posto su ovi u Louisu poludeli sa nekim popustima zasto ne npr. Marushin 778 Tiger (sad je iskocio Tiger 2 pa valjda rasprodaju)

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=837&list_total=178&anzeige=0&page=0&artnr_gr=50482

post-5313-12879064484886_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Uskoro će sajam, pa ćeš imati priliku da ih sve probaš na jednom mestu. Možda bude i neki popust (mada sumnjam), a i ako ne bude, bar ćeš znati koju veličinu da naručiš iz luisa.

Otisao sam do Gevare i probao skoro sve hjc kacige gde mi je fg15 ali Ben Spies verzija, cucnula ko dupe na nosu. Doduse M velicina za koju sam ja skeptican(pre bih malo vecu). Ostale nisu mi legle. FG15 u M velicini nisu imali pa nisam mogao da probam. BTW po prici prodavca....FG15 i FG15 Ben Spies su nebo i zemlja. Skoro pa druga kaciga. Iskreno ima dosta stvari i detalja koja nema fg15 a kaze prodavac da je i od novijeg materijala koji je tek ubacen u proizvodnju. Cini mi se laksa i udobnija od obicne fg15. Uzeo bih je na keca da nije cifra 350 ili 370 evra.

fg15 definitivno, nije bucna jer je testirana u tunelu i jako dobro je uradjena, cena joj se krece od 230 do 280 u zavisnosti od boje, a otidji do guevare i vidi sta imaju od velicina pa ces onda i znati da li da racunas na nju ili ne, ali svakako pogledaj onda jos neku kacigu kod njih ali nikako ne stavljaj arai na glavu  ;)

dzabe prijatelju...povuklo me. Ja se iskreno ne razumem u marke kaciga ali sam cuo od dosta ljudi da je ARAI kao top medju kacigama. Ja i bez tog saznanja sam probao arai chaser koja ne izgleda nista posebno,unutrasnost takodje prosecna ali UDOBNOST....pa kao da nemam nista na glavi. ALI  500jevreja...odakle? :)

da napravim trilemu... posto su ovi u Louisu poludeli sa nekim popustima zasto ne npr. Marushin 778 Tiger (sad je iskocio Tiger 2 pa valjda rasprodaju)

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=837&list_total=178&anzeige=0&page=0&artnr_gr=50482

Imam vec Marushin i uzeo bih sada neku drugu za promenu...ne kazem da je losa ali mislim da hocu visu klasu kaciga.

I sta cemo sada ljudi?  Agv otpade,fg preskup.....dalje?  Boze sto mi ne dade sposobnost da kradem i da ne razmisljam  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja