RadicM 1076 Napisano Januar 28, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko moze da mi pomogne oko ovog obrtometra. To je obrtomer od bt i pitao sam se ako je moguce napraviti sam jedan takav? Jedini mi je problem kako da napravim skalu i da namestim kazaljku posto bi voleo da ga napravim kruznog oblika da ga uglavim u moj motor Evo i slike seme i sklopljen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6146 Napisano Januar 29, 2010 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Najveći je problem naći instrument sa tolikim opsegom kretanja kazaljke. U principu, svaki instrument sa kretnim kalemom i kazaljkom može da posluži, ali...svi su vrlo osetljivi na vibracije tako da će se raspasti vrlo brzo. Jesi li razmišljao o obrtomeru sa LED-arama? http://schwabenkart.de/Technik/DZM.htm http://www.digitaler-drehzahlmesser.de/ http://www.meakesselsdorf.de/projekte/ledanzeigeinstrument.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 29, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Moze nego ja sam neiskusan u tim stvarima (ja sam u skoli za elektronicara znam da sastavljam stampana kola ali ne i da ih projektujem ne jos ) Ali to sa diodama je isto lepo resenje ali dal bi se onda menjala sema? Ako neko moze da mi pomogne sa ovim diodama ili je nesto slicno pravio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6146 Napisano Januar 29, 2010 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Obrtomer se priključuje sa 3 žice: +, masa i ulaz, a kako će i od čega da se napravi to nema veze sa priključivanjem na instalaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Havarisan 169 Napisano Januar 29, 2010 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan Puno jeftinije mozes naci negde obrtaljku od nekog japanca! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 29, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan P pvoj semi mislim da ovo cudo ne bi islo preko 500din maximun gruba procena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 29, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan http://www.meakesselsdorf.de/projekte/ledanzeigeinstrument.htm Ovaj je zanimljiv jedino je sto ne znam nemacki al scicu se i kako da izbazdarim skalu az brojeve obrtaja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Januar 29, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ovo što gledaš pokazuje napon. treba ti dodatak ispred da pretvoriš impulse u napon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Januar 29, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislim da se ne isplati ovolika zejebancija,i kostace te delovi dosta vise od 500 din... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 30, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan http://www.meakesselsdorf.de/projekte/ledanzeigeinstrument.htm Za ovo ovih par delova nije toliko skupo osim ovog cipa jedino nisam razumeo jel ovo meri napon pa meni treba nesto da pretvori impuls u napon? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 30, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan A da ne znate mozda kako se zove taj pretvarac impulsa u napon (ako ima neki strucan naziv) i koliko bi on mogao da kosta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan http://www.jezza323.net/Pics/elec/LM2917typapptach.jpg nešto ovakvo. LM2917 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan http://www.fda-technology.de/download.php Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 2, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Prostudirao sam celo ovo kolo i jedino mi nije jasno st amu doje ova tacka ovde prvo sam mislio da je greska ali ona se i pojavljuje i na stampanoj plocici bez elemenata (oznacio sam je strelicama) pa reko ako neko zna da mi objasni cemu sluzi. I kako se steluju ona dva potenciometra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 2, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih rado kupio instrument ali nema okrugli obrtomer za 2t za tomose samo oni kockasti za bt ako imas nku ideju dali ima neki drugi obrtomer od drugih motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan kineski choperi imaju mali okrugli obrtomer,mislim da je lakse njega prepraviti ,u stvari mislim da je moguce njega prepraviti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 3, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan jel su oni 4t? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan da 4t jedan i dva cilindra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 10, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Sad jedno pitanje nevezano za obrtomer. Predpostavljam da na mom brzinomeru ima ugradeno svetlo jedino sto ja ne znam kako da ga povezem sa donje strane ima jedan ulaz na brzinomeru i jedna zica koja visi prazno a kolio ja znam da bi sijalica radila treba da ima fazu i masu. Dali je moguce da samo treba da spojim ovu zicu u taj ulaz ili je nesto vise? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6146 Napisano Februar 10, 2010 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Samo spoji tu žicu na +12V. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 10, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ako je tako onda odlicno posto mislim da to ona zica sto visi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 13, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ispravka zeznuo sam se za ono povezivanje svetla na brzinomeru. Tek kad sam ponovo skinuo masku setio sam se sta je bio problem. Evo slikao sam sve sto treba vidi se da visi braon i u pozdini par belih zica na jednom konektoru. Jedan par plave i braon je za lampicu za duga svetla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...