dencse 0 Napisano Januar 28, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan došao sam u posed pehara za osvojeno 1 mesto u klasi do 100ccm,sa moto trke na kalemegdanu 1939....... čisto bih voleo da mi neko napiše nešto više o toj trci......jer na netu ne mogu baš da nadjem mnogo....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6183 Napisano Januar 28, 2010 Drug član, 3028 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan O onoj trci odrzanoj 2.septembra 1939.? Poslednjem Gran-priju pre rata? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dencse 0 Napisano Januar 28, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan jeste... postaviću i sliku pehara koji dan,trenutno sam pozajmio aparat prijatelju pa ne mogu da slikam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dencse 0 Napisano Januar 28, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan mada na peharu piše 23.7.1939 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6183 Napisano Januar 28, 2010 Drug član, 3028 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Onda to nije ta trka. Bilo je dosta trka oko Kalemegdana pre rata, to je bilo pravo trkaliste /uslovno receno/. Nazalost, o toj ja nemam podatke, ali u svakom slucaju cuvaj taj pehar, i molim te, obavezno ga slikaj i postavi ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dencse 0 Napisano Januar 28, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa toliko sam i ja ukapirao...da to nije ta trka....nakon dvočasovnog surfovanja,a postaviću slike svakako........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIZA73 80 Napisano Januar 28, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: N.Beograd blok 45 Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Jel to ona trka gde je Prle bio balansero ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 28, 2010 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Idi u MODERNU GARAZU u Majke Jevrosime kod Brace Petkovica. On ce najvise moci da ti kaze o tom periodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dencse 0 Napisano Januar 31, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo i sličice....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano Februar 4, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan O onoj trci odrzanoj 2.septembra 1939.? Poslednjem Gran-priju pre rata? Ova je trka poznata kao jedina koja je odrzana ZA VREME rata,koji je poceo par dana ranije.Svabe su dugo razmisljale dali uopste da salju automobile.Ostalo je istorija. Moram da priznam da me je zainteresovalo da nadjem kakav napis o trci za koju je vezan pehar,ali bez uspeha. S' obzirom da je tekst na cirilici,verujem da je bilo u pitanju nacionalno prvenstvo ili kakvo kup takmicenje.Da je u pitanju bila internacionalna trka tekst bi sigurno bio na francuskom.Mozda postoji kakav podatak u arhivu Politike ili Narodnoj biblioteci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano Februar 5, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Mmmm,sad vidim da sam se zeznuo. Tekst je na latinici+ijekavica. Druze moj pocinjem da sumnjam da je "ovo" sa Kalemegdana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5351 Napisano Februar 5, 2010 Integrisan, 13042 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan 100% nije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dencse 0 Napisano Februar 5, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa shvatio sam ja da to nije s kalemegdana,već nakon prvih 10 ak minuta surfovanja netom(kao pvo ni datum nije odgovarajući,jer ovo je bilo otpr. 3 meseca PRE TRKE NA KALEMEGDANU)...........nisam hteo da menjam naslov poruke........ ali odakle je?to je i moje pitanje......znači ima datum 1939,piše moto 100cc i i ma veliku jedinicu u vencu,što po svemu sudeći znači prvo mesto... a i takve je boje......da je to verovatno 1939 bio "zlatni" pehar nije meni cilj da se kur**m kako imam pehar sa "kalemegdana",već da saznam šta je ovo što imam....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano Februar 5, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Trka je na Kalemegdanu bilo i pre i posle "one" koja se nejcesce pominje.Moja je samo pretpostavka,najpre zbog toga sto je tekst na latinici.Nekada se o tome jako vodilo racuna.Sva je sluzbena prepiska i uopste tekstovi bila iskljucivo na cirilici.Stvar je prilicno stara pa sumnjam da ces vise informacija naci na netu.Moraces "peske" Kako si uopste dosao do toga? Sta kaze predjasnji vlasnik? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zloca87 15 Napisano Februar 5, 2010 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako zelis,mogu da ti dam broj od mog tece,njegov pokojni otac je Voja Ivanisevic (deda Voja),jedan od osnivaca kruznih trka oko Kalemegdana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dencse 0 Napisano Februar 5, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako zelis,mogu da ti dam broj od mog tece,njegov pokojni otac je Voja Ivanisevic (deda Voja),jedan od osnivaca kruznih trka oko Kalemegdana. pa nije mi toliko bitno.....jednostavno ako ga sretneš,i nije ti teško,raspitaj se.....možda čovek zna o kakvoj trci je reč...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zloca87 15 Napisano Februar 5, 2010 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zna sigurno,ajde pozvacu ga da ga pitam . Slikaj pehar iz jos par uglova,pa mi posalji na zloca87@yahoo.com,da mu pokazem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...