Jump to content

Moto Zajednica

kalemegdan 1939

Recommended Posts

• U prolazu, 72 postova

došao sam u posed pehara za osvojeno 1 mesto u klasi do 100ccm,sa moto trke na kalemegdanu 1939.......

čisto bih voleo da mi neko napiše nešto više o toj trci......jer na netu ne mogu baš da nadjem mnogo.......

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3028 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Onda to nije ta trka. Bilo je dosta trka oko Kalemegdana pre rata, to je bilo pravo trkaliste /uslovno receno/.

Nazalost, o toj ja nemam podatke, ali u svakom slucaju cuvaj taj pehar, i molim te, obavezno ga slikaj i postavi ovde ;)

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

O onoj trci odrzanoj 2.septembra 1939.? Poslednjem Gran-priju pre rata?

Ova je trka poznata kao jedina koja je odrzana ZA VREME rata,koji je poceo par dana ranije.Svabe su dugo razmisljale dali uopste da salju automobile.Ostalo je istorija.

Moram da priznam da me je zainteresovalo da nadjem kakav napis o trci za koju je vezan pehar,ali bez uspeha.

S' obzirom da je tekst na cirilici,verujem da je bilo u pitanju nacionalno prvenstvo ili kakvo kup takmicenje.Da je u pitanju bila internacionalna trka tekst bi sigurno bio na francuskom.Mozda postoji kakav podatak u arhivu Politike ili Narodnoj biblioteci.

Mmmm,sad vidim da sam se zeznuo.

Tekst je na latinici+ijekavica.

Druze moj pocinjem da sumnjam da je "ovo" sa Kalemegdana.

• U prolazu, 72 postova

pa shvatio sam ja da to nije s kalemegdana,već nakon prvih 10 ak minuta surfovanja netom(kao pvo ni datum nije odgovarajući,jer ovo je bilo otpr. 3 meseca PRE TRKE NA KALEMEGDANU)...........nisam hteo da menjam naslov poruke........

ali odakle je?to je i moje pitanje......znači ima datum 1939,piše moto 100cc i i ma veliku jedinicu u vencu,što po svemu sudeći znači prvo mesto...

a i takve je boje......da je to verovatno 1939 bio "zlatni" pehar

nije meni cilj da se kur**m kako imam pehar sa "kalemegdana",već da saznam šta je ovo što imam.......

Trka je na Kalemegdanu bilo i pre i posle "one" koja se nejcesce pominje.Moja je samo pretpostavka,najpre zbog toga sto je tekst na latinici.Nekada se o tome jako vodilo racuna.Sva je sluzbena prepiska i uopste tekstovi bila iskljucivo na cirilici.Stvar je prilicno stara pa sumnjam da ces vise informacija naci na netu.Moraces "peske"

Kako si uopste dosao do toga?

Sta kaze predjasnji vlasnik?

• U prolazu, 72 postova

Ako zelis,mogu da ti dam broj od mog tece,njegov pokojni otac je Voja Ivanisevic (deda Voja),jedan od osnivaca kruznih trka oko Kalemegdana.

pa nije mi toliko bitno.....jednostavno ako ga sretneš,i nije ti teško,raspitaj se.....možda čovek zna o kakvoj trci je reč......

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja