aca-pn 6398 Napisano Januar 27, 2010 Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Poceo sam sa sredjivanjem honde XL600R (kad zavrsim bice i tema o tome), izmedju ostalog menjam i lanac bregaste. Da li postoji neka fora da se taj lanac zameni bez rasturanja pola motora (skidanja lamela i korpe kvacila) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Januar 27, 2010 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan raznitujes,prikacis za stari,provuces,zanitujes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki083 8 Napisano Januar 27, 2010 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan i mene to intresuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 27, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Samo radapciger joj fali............mada nije lose videti u kakvom stanju su ostali delovi, klizaci zupcanici itd..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 27, 2010 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Можеш да је замениш без отварања, али без добре алатке за растављање/састављање ланца брегасте не улази у тај подухват. У праву је Dzigorius, отвори и види све и мало се изнутра диви мотору старом преко 20 година ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Januar 27, 2010 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Nemozes,jer ima specifican zatezac lanca,tako da moras skidati desni dekli,kao i korpu,i opet bude problema sa oprogom spanera!Ako ti treba pomoc zovi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 27, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Zasto nebi mogao??? Pa otkaci oprugu spanera izvadi onu kajlu od gore i izvuce celu osovinu od spanera i spaner......mada ja bi to sve rastavio da vidim sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Januar 27, 2010 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Sve je moguce,a ako nema alat za vracanje opruge,onda mora odozdo da vadi sinu,a za to treba skidanje korpe,pa sve tako redom!ALI JASNO MI JE MI MOZEMO I PREKO REDA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6398 Napisano Januar 27, 2010 Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pero, skidam cilindar jer menjam karike, tako da nece biti problema sa pristupom, spaner i glava su vec skinuti. Vec sam jednom to rasturao i vracao, tako da sam razvio tehniku za vracanje spanera bez specijalnog alata uz pomoc zice koja zategne oprugu da bi mogao spaner da se vrati nazad Gledam da izbegnem rasturanje dekle ako mogu jer nemam dihtung. Opet, sa druge strane tu se nalazi sito koje skuplja razne necistoce, pa ne bi bilo lose njega ocistiti. Da li za sastavljanje lanca treba posebna spojnica ili kako to vec ide ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Januar 27, 2010 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Oznaka lanca ti je SCA 412 Itrebala bih ti nova spojnica,a ako je nenadjes potrazicu je ja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Januar 27, 2010 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno skini deklu i prekontrolisi lamele i onaj filter ocisti, ja sam to radio nije komplikovano. Pogledaj ovaj link ima korisnih stvari. http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=245878 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Januar 27, 2010 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Могу да ти позајмим алат за штоповање шпанера А скидање декла и неије нека мука, а дихтунг ти није скуп и има га код добављача... А могу и да ти пошаљем овај фул јпг па искроји... У ствари имаш га овде Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6398 Napisano Januar 27, 2010 Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma spaner mi je najmanji problem, hvala na ponudi da alat, da sam iz Bg-a, svakako bih ga pozajmio, ovako ne vredi cimanja sa brzom postom, ustopujem ga zicom bez problema (parola snadji se ;D ) Ovih dana mi stizu delovi, pa nastavljam sa poslom, ako negde zaskripi posavetovacemo se svakako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 27, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Pih pa bar dihtung moze napraviti ko od sale...pa to prave deca na tehnickom sa makazicama i onim busacima rupica.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Januar 27, 2010 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Da li ce ti trebati dihtung koji ide ispod cilindra, mislim da ga imam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Januar 27, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam radio to na TA... mucio sam se sa pravljenim radapcigerom i nisam uspeo, ali je posao odradio vazdusni pistolj za 2 sekunde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6398 Napisano Januar 27, 2010 Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Da li ce ti trebati dihtung koji ide ispod cilindra, mislim da ga imam. Ako je kartonski, trebace, ako je metalni kao ovi iznad resicu ga silikonom. Nedavno sam radio to na TA... mucio sam se sa pravljenim radapcigerom i nisam uspeo, ali je posao odradio vazdusni pistolj za 2 sekunde Hvala na savetu, da se ne mucim bezveze. Znaci masinu u gepek pravac i kod prvog automehanicara ili vulkanizera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Januar 27, 2010 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Javljam da li je metalni ili kartonski, a za silikon kupi locite super grey, najbolji je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 27, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ma taj ispod cilindra je kartonski, samo su od glave i ventil dekle od lima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Januar 27, 2010 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan А ево и скице за држач корпе, па правац неки стругар да заради за пиво Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 27, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ako je to skica da zablokiras korpu lakse je od stare lamele napraviti alat tako sto na nju se navari rucka i pomocu nje je drzis....mada mozes i sekacem cepnuti po srafu ako je zurba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Januar 27, 2010 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad sam skidao zaglavio sam srafciger i pistoljem na vazduh odvrnuo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Januar 27, 2010 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Да, ето варијација на задату тему Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6398 Napisano Januar 27, 2010 Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma taj ispod cilindra je kartonski, samo su od glave i ventil dekle od lima E ako je tako onda kobra ako imas taj dihtung salji, al'da ne cekam na njega kao na gumice, sad su radovi krenuli pa nemam puno vremena za cekanje Ljudi hvala vam svima, stvarno ste mi mnogo pomogli, resio sam da skidam dekli i korpu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Januar 28, 2010 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Vazi saljem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...