Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki zx-9r

Recommended Posts

• Zainteresovan, 582 postova

Zavisi koje godiste te zanima?

Prve serije od 94-97 su rage, imao ga je moj drugar licno dve god, i mnogo problema, kupio ga je u fabr stanju ali je imao udes sa njim pa posle toga je radio celu masinu, pokrivio ventile... Taj isti drugar je posle uzeo 2003(dir. ubrizgavanje) poslednju seriju sa kojom je bio prezadovoljan. Ima mnogo snage nije nervozan, ide na tocak kad ti hoces, odrzavanje samo redovno... Ni jedan jednini kvar ili problem.  Oba modela sam vozio poprilicno, i ovaj noviji mi se mnogo svidja.

Model izmedju njih 98-00(ako se ne varam do 00 ili 01) je imalo par ljudi sa foruma pa ce se vec oglasiti... Za taj model sam cuo samo reci hvale. Imao ga je moj komsija davno, ali ga je kratko vozio, brzo je prodat zbog fin krize... ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Bez obzira sto je 900 ccm ( i nekih 145 KS),svrstavaju ga u "pitomije" Kawe.Ako pretpostavimo da si vec dovoljno iskusna,ono sto bi tebi moglo da napravi problem je tezina.Nije on nesto posebno tezak,ali ti posto si zensko (nemoj molim te ovo pogresno da shvatis) mogao bi da ti napravi kakav problem u mestu i na malim brzinama

Znam da ima devojaka koje voze i vece i teze motocikle,ali eto ponavljam obrato paznju i na te stvari

Nekad je u Svapskoj vazilo pravilo (mozda vazi i sada ne znam),da ne mozes da vozis motor koji nisi u stanju da dignes sa zemlje bez icije pomoci.

Boljka im je dihtung na glavi.

Druze bez ljutnje, ali daj nam svima malo precizniji odgovor... Na koji model se to odnosi, tj koje god ?

Sumnjam da bi takva firma dozvolila da ima boljku 10god skoro...

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

Da ne generalizujemo stvar, mislim na prvu seriju '94. - '97. Lično sam imao prilike da pričam sa dva vlasnika koje je zadesio takav problem. Što ne mora da znači da su sve Kawe iz te serije imale taj problem.

A na kakvu firmu misliš?  Pa svaka 10-ka će da propiša čim je duže zadržiš u iberu, dokazano.

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Yamaha YBR 125,Honda Hornet 600

Zavisi koje godiste te zanima?

Prve serije od 94-97 su rage, imao ga je moj drugar licno dve god, i mnogo problema, kupio ga je u fabr stanju ali je imao udes sa njim pa posle toga je radio celu masinu, pokrivio ventile... Taj isti drugar je posle uzeo 2003(dir. ubrizgavanje) poslednju seriju sa kojom je bio prezadovoljan. Ima mnogo snage nije nervozan, ide na tocak kad ti hoces, odrzavanje samo redovno... Ni jedan jednini kvar ili problem.  Oba modela sam vozio poprilicno, i ovaj noviji mi se mnogo svidja.

Model izmedju njih 98-00(ako se ne varam do 00 ili 01) je imalo par ljudi sa foruma pa ce se vec oglasiti... Za taj model sam cuo samo reci hvale. Imao ga je moj komsija davno, ali ga je kratko vozio, brzo je prodat zbog fin krize... ;)

2001.je motor...

Bez obzira sto je 900 ccm ( i nekih 145 KS),svrstavaju ga u "pitomije" Kawe.Ako pretpostavimo da si vec dovoljno iskusna,ono sto bi tebi moglo da napravi problem je tezina.Nije on nesto posebno tezak,ali ti posto si zensko (nemoj molim te ovo pogresno da shvatis) mogao bi da ti napravi kakav problem u mestu i na malim brzinama

Znam da ima devojaka koje voze i vece i teze motocikle,ali eto ponavljam obrato paznju i na te stvari

Nekad je u Svapskoj vazilo pravilo (mozda vazi i sada ne znam),da ne mozes da vozis motor koji nisi u stanju da dignes sa zemlje bez icije pomoci.

ne shvatam pogresno :) pa mislim da ce mi u pocetku biti malo tezi,ali predpostavljam da cu se navici...

ja imam 94god agregat od 139 ks i prezadovoljan sam i sa potrošnjom i uopšte jedina mana je težina mada dodji probaj pa odluči  :)

samo bi ja morala da ga spustim,msm visinu sedista... :)

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Drago mi je da si se konacno javila.

U kupovinu nikako sama,mada verujem da si se vec organizovala.Obavezno uz sebe majstora od poverenja (koji je vec imao susreta sa ovom spravom i koji bi ga eventualno odrzavao ubuduce).Bilo bi dobro i da se nadje ko ga je odrzavao do sada.

Uz svo duzno postovanje,motori koji su dugo na nasem terenu,imaju mnogo vise mana od svojih vrsnjaka u nekom drugom okruzenju.Sto zbog samih vlasnika,losih delova,raznih strucnjaka,itd.....

Ne zuri.Nemoj da se vodis onim zenskim "bas je lep" :D :D :D i srecno,sta drugo da ti kazem.

• U prolazu, 62 postova

Hvala na savetima...evo bas dugo meracim koji bih motor mogla da uzmem,a ovaj mi je bas zapao za oko..pa reko da se malo raspitam pre nego sto bilo sta konacno odlucim.. :)

• U prolazu, 7 postova

Hvala na savetima...evo bas dugo meracim koji bih motor mogla da uzmem,a ovaj mi je bas zapao za oko..pa reko da se malo raspitam pre nego sto bilo sta konacno odlucim.. :)

modeli ninja zx9r su pouzdane mašine,ne umaaju kao drugi super sport motori u vožnji

model 98-99 je imao problema sa mjenjačem ali je to riješeno na modelu 00-01 koji je predzadnji model

00-01 je jedino problem bio kod pucanja rame,to jest šprungiranja pored varova uslijed extremne explotacije motora(vožnja na zadnjem,prednjem kotaču,staza itd)ali nebrini cestovna vožnja mu nije nikakav problem

ramu su riješili na modelu 02-03 sa pojačavanjem vizuelno je isti kao 01 amo nema zadnje ručke ra sunozača,i dobio je direktno ubrizgavanje goriva a ne karburatore

zx9r je malo velik i težak ali izuzetno pogođen motor sa ciklistikom ,drži putanju kao voz ,ne trese guvernal u zavoju i na neravnini,nije potreban armortizer guvernale

u sisku imamo 7 komada 03,i 2 kom. 01

za jednog smo digli i spomenik koliko je puta varen i lupan ali eno ga još vozi,nije diran motor i karburatori model je 00

imam snimke na yub toub al sad neznam još kako ih linkam upiši

A na kakvu firmu misliš?  Pa svaka 10-ka će da propiša čim je duže zadržiš u iberu, dokazano.

A ako te upoznam sa momkom koji drzi 10u u iberu i ne skida je sa tocka vec jedno 10000km? model 04/05... Opet dugaru 10a  07 nije izasla iz servisa god dana...Nbt da ne idemo u raspravu...

ZX9 i ZX10 ne mogu da se porede, mislim da je ta 9 mnogo bolji model sa mnogo vise uspeha i stvarno mislim da je odlicna za te pare... Nisam ljubitelj kawe ali bih rado kupio 9tku...

Ivana izvini malo na OFF, sve ostalo mislim da je objasnjeno u predhodnim postovia...

Srecno sa kupovinom...

• U prolazu, 62 postova

@Kengurrrr

ma nema veze...svako ima svoje misljenje... :)

@misa-pei

pa htela sam ja na 600ccm,al je ovaj iskrsao... :)

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Ma kupi ga ako ti je srcu drag. Sve drugo su filozofije. Jedan primerak predje 200.000 Km i dalje je ko zmaj, a drugi 20.000 pa crkne. Stvar sudbine. ;D

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

Kupuj motor glavom, a ne srcem. To ti kažem upravo zbog tog prelaza sa 125ccm na 900ccm i nekih 140 konja.Ttežinu motora neću ni da pominjem. Možda je to primamljiva ponuda, ali taj ko ti to prodaje, a pri tom zna da si vozila 125-ticu, sigurno ti nije drug.

Drugarski savet:  Razmisli dobro!

• Svrati ponekad, 446 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

^ ima istine u ovome

inace, jesenas obnarodujem ja kako samo cekam neku dobru ponudu za ZX6R i moj je

slusa mene misa-pei i preko nekih (uzgred - odlicnih!) pita sa visnjama kaze on meni otprilike slicno ovo

a onda sam razmislila jednom, pa jos jednom, pa jos jednom...

i setim ga se svaki put kad na 500 kubika (koje vozim povremeno) pocinje da bude malo napeto...

sacekace jos malo Ninja...

• U prolazu, 62 postova

Odustajem od 9-ke.. :(

Ubedise me da je prejaka za mene...

Ali sad se postavlja pitanje...Koji je motor za mene? :DDD

• Svrati ponekad, 446 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

evo, ja cu iz licnog iskustva - neki naked od 500 ccm

taman dovoljno jak da ti bude  :o dok se ne naviknes

(a nije neki sirovi bes koji ne mozes (ne umes) da kontrolises)

naked, jer se tako naviklo :)

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Onda nadji neki da ti liči na taj koji ti  je zapeo za okce ali malko slabiji. I slušaj uvek  iskusnije. Sretno.

Bio je jedan prelep GPZ u Mladenovcu... Ne mogu da se setim nicka od momka koji na forumu. Pusti Brrki poruku, mozda je jos na prodaju, mada to je bilo davno...

• Drug član, 3028 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

MaRko iz Mladenovca. Vidjao sam motor, jako lepo ocuvan i odrzavan /sto je jako bitno/. Nije se izivljavo, nego je normalno vozen.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja