sre 0 Napisano Februar 22, 2007 U prolazu, 3 postova Lokacija: Vrsac Prijavi odgovor kao problematičan ima li neko presek izduva od nekih boljih firmi, pravio bi pa me interesuje vise varijanti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Februar 22, 2007 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Februar 22, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vau, nisam znao da Compaq pravi i izduve????/ :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Februar 22, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne, on samo pravi preseke za izduve!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 22, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan napravi potpuno otvoreni izduv, to ti je najlakse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Februar 22, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan :kul: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Februar 23, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Sportske auspuh, imas 2 vrste. + dragster auspuh, ali to samo na trkama moze koristiti, jer previse jak glas ima, sa tom ne mozez u ulicama da ides. Ali ako ti interesuje, napisacu i taj. Prvi (na sliku gornji), u topu imas stakleno vunu (zuto) a cev napravjen od mreze. Eto toliko, skoro svaki fabrika i "garaza" ovako napravi, jer jako jednostavno. Drugi ( na sliku dolnji), ovo jos jednostavnije od gornji, ali treba malo da racunas. Ni priblizno nece da radi tako tiho, kao na sliku gornji. Kako radi ovo? Mozda ni ne znam da ti objasnim, zbog jezik :oops: Ali probacu. A sad malo fizika: Zvuk je talas, to svi znamo, i kad talas gornji deo udara drugi talas gornji deo, pojacace talas. Kad talas dolnji deo udari drugi talas dolnji deo, opet pojacace talas, ali ako talas gornji deo udari drugi talas dolnji deo ponisti ce jedan i drugi talas. E sad drugi top tako treba da izracunas, da taj mali cev treba da ima toliko duzina, kad izlazi zvuk, da ponisti zvuk koja izlazi iz veliki cev. Ja vec cuo sam ovakav top. Nesto fantasticno zvuk ima. Potpuno drugacije od ostali topa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 23, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ja glasam za ovaj što ti je drag rekao, ovaj prvi, jer je ipak u pitanju gpz. ako veæ praviš top onda ti je ovaj najlakši (protoèni), a dobiæeš bolji zvuk. ako hoæeš možeš da ga uradiš od prohroma i izgledaæe extra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...