Jump to content

Moto Zajednica

Iskustvo-a sa SHARK kacigama.

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 385 postova

Cao svima!

Planiram da kupim novu kacigu,oko mi je zapalo za model Shark S650.Povodom toga

interesuju me iskustva ljudi koji poseduju tu kacigu i onih koji su je posedovali.Ukratko

mane i vrline iste.

Hvala svima u napred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Ajde da se umešam kad već prozivaš  :D mada sa pomenutom kacigom nemam iskustva, ali imam sa njenom preklopnom verzijom (openline-flip). Odlična i vrlo kvalitetna kaciga, udobna, fino dihtuje pa samim tim nije mnogo bučna. Ono što je mene opredelilo pored pomenutog je i ocena na Sharp testu (4*) što je vrlo zadovoljavajuće. Jedino što mi smeta je što ne mogu da nabavim "zavesicu" za bradu čime bi se dodatno smanjili okolni zvuci i uduvavanje vetra u bradu-grlo (ako voziš golišu). Mislim da sve pomenuto važi i za S650 koja je kao integralna lakša od Openline modela a mana je verovatno cena mada je to realtivna stvar...

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ja sam prosle godine uzeo S800. Mozda ti ne znaci mnogo,ali cu da kazem moja zapazanja.U pocetku su me usi bolele kao da ih je neko istrljao smirglom.To je trajalo pet-sest voznji,mozda deset,posle sam se navikao.Malo me zulja kopca kajisa.Kad namestim kopcu lepo,sa dve ruke i bez zurbe,ne zulja!!!.Letos sam cesto vozio otkopcanu,sto i nije neko resenje.Extra je tiha,lepe boje,zavrsna obrada super,ventilacija extra...vizir je prva liga,ne magli,ne grebe se lako,lako se otvara...

• ============, 132 postova
  • Motocikl: suzuki DL 650 V-Strom

Imam vec dvije godine Shark S500 Fractal i zadovoljan sam kacigom,unutrasnjost je od solidnog materijala ,vizir se lako skida,buka bi mogla biti za nijansu manja ali sve u svemu opet bi kupio neki model Sharka ;)

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

Ja koristim model RSX a sinu sam kupio S650 tako da ti ne mogu opisati kakva je jer mi je mala.Zavrsna obrada je odlicna a boje i sare su kod SHARKa uvek do j...  .Vizir mislim da nije antifog ali mu se ni jednom nije zamaglio.Mislim da neces pogresiti a narocito ako naletis na snizenje,ja sam je platio 120 eura.

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: YAMAHA FZS 1000

Svakakve kacige sam gledao i probao i napokon se odlucio za Shark RSF3 smoke. Dal sam se dobro odlucio....videcemo. Nisam cuo za negativne komentare.

Imam istu, ali Dark Spirit model. U pocetku mi nije toliko smetalo, ali sada me buka nervira. Bez cepova u usima nema sanse da vozim. Vizir bi kao trebao da je anti fog, ali ja sam vec dva promijenio jer se magli. Naravno pod garancijom su mjenjali vizire. I opet magli. Vise necu ni da mjenjam. Dali cu ponovo da se odlucim da kupim Shark kacigu? Najvjerovatnije NE.

imam model rsf 3 prime i sto se tice buke slazem se u potpunosti, ali sa magljenjem nisam imao problema.

• Svrati ponekad, 385 postova

Primetio sam da se mnogi zale na buku kacige,sto na domacim tako i na stranim forumima,

kupovinu kacige je presudila njena bezbednost,tako da cu morati da istrpim tu buk

i mozda magljenje vizira.........

..... ;D ;D,hvala svima na pomoci.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Ja imam air demona i isto je malo bucna, a ventilacija nemoze da se zatvori pa po hladnom vremenu kao da mi led stoji na celu..ali prelepio sam izolirkom otvore sada kada je hladno.........jbg. zato je se i zove air demon...inace vizir je odlican i lako se skida....mislim da je za te para sasvim dobra....a dizajn je preteran i izgleda ko da kosta 1000E

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Primetio sam da se mnogi zale na buku kacige,sto na domacim tako i na stranim forumima,

kupovinu kacige je presudila njena bezbednost,tako da cu morati da istrpim tu buk

i mozda magljenje vizira.........

..... ;D ;D,hvala svima na pomoci.

ne znam za ostale ,ali RSI je tiha,udobna i laka kaciga. Nema ni B od neke neprijatne buke!

• MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova

Od skoro posedujem S650 i sa njom sam imao samo 2 ozbiljnije (celodnevne) vožnje, kupljena je na kraju sezone. Moj utisak je vrlo pozitivan. Zbog nedostatka zavesice na bradi očekivao sam veće produvavanje u tom delu, ali je to dobro rešeno većom dubinom dela na bradi. Ventilacija je solidna, preglednost je dobra a vizir magli na većoj hladnoći i  mislim da bi mu pomogao neki dodatni premaz. Kaciga nije teška i jako je lepo dizajnirana. Ja sam imao problem nakon vožnji sa levom ušnom školjkom jer sam kasnije osećao nagnječenje, verujem da će se vremenom ''razgaziti''...Vizir je urađen jako dobro, vrlo lako se skida i otvara,deluje jako čvrsto. Ako se dobro sećam, na fabričkoj zaštitnoj nalepnici na viziru je bilo naznačeno da je debljina vizira 2.2 mm.Buka postoji, ali nije prenaglašena.

post-8034-12879063339172_thumb.jpg

post-8034-12879063339605_thumb.jpg

• Zainteresovan, 599 postova

Vec 3 godine nosim RSF 2i. Sa prvom sam imao susret sa sandukom kamiona pri 70-80km/h,pukla je na dva mesta (slepoocni i bradni deo) ali ja nisam imao nikakve posledice (moja zena se ne bi slozila sa ovom konstatacijom ;D).  Odmah sam kupio novu RSF 2i i zadovoljan sam. Skoljka od fiberglasa koju sam licno testirao i imam puno poverenja u nju, vizir debljine 2,2mm koji nikada ne magli,duboka kaciga koja pokriva bradu u celosti i potiljcni deo. Sistem za izmenu vizira savrsen i dobro funkcionise.

Sta zameram ovoj kacigi?  Mnogo je bucna ! Nema mesta za usi - dok se unutrasnja skoljka malo ne prilagodi ume da bude bolno! Na velikim brzinama leluja jer nema stabilizator. Ovo zadnje i nije neka zamerka jer je to turing kaciga i verovatno nije predvidjena za velike brzine.

Naslednica RSF 2i  je RSI koja ima stabilizator i gde je spoljasnja skoljka pojacana jer je od trokompozitnih vlakana. 

Toliko od mene :) !

• Zainteresovan, 599 postova

Sta zameram ovoj kacigi?  Mnogo je bucna ! Na velikim brzinama leluja jer nema stabilizator. Ovo zadnje i nije neka zamerka jer je to turing kaciga i verovatno nije predvidjena za velike brzine.

Naslednica RSF 2i   je RSI koja ima stabilizator i gde je spoljasnja skoljka pojacana jer je od trokompozitnih vlakana. 

Naslijednica RSF2i je valjda RSF3. Razlika je da nema one ventile pozadi na kacigi kao da smanje buku i malo dizajn je promjenjen. Meni je jos uvjek bucna. Cak ima i malu zavjesicu ispod brade. Ali ni to nista ne pomaze. A moze i da je moja vugla felsava  ;D

RSF 3 ne racunam kao naslednicu jer je potpuno ista (ako zanemarimo malo promenjen sistem usisa vazduha -produzeno parce plastike),nema nikakve promene izglreda skoljke. I RSF 2i ima onu zavesicu ispod brade. Mislim da je bucna zato sto su sundjeri sa donje strane preuski. Da su veci za po 1 cm siguran sam da bi kaciga bila mnogo tisa.Pade mi na pamet --eto Bobanu i Dekiju naredni poslic (da utisamo kacigu ) !!   

• ============, 132 postova
  • Motocikl: suzuki DL 650 V-Strom

Uz Shark kacigu dobio sam i garantnu karticu na kojoj pise 5 godina.Ne znam za ostale proizvođače ali mi se to cini poprilično dug period.Samo neznam na sta se to konkretno odnosi :o.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja