RAVEN 26 Napisano Februar 25, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar savet zlata vredi. Skinuo sam klešta i onako iz ruke samo ih okrenuo na gore, dva druka i nema više vazduha. Sve vratio i sad zakivaju na dodir. Sutra idem da se provozam pa javljam kakva je razlika, jer je svo ulje promenjeno pa sad i prednja koči kao nenormalna. Sve sam završio za pet minuta, treba to malo i razmisliti a ne samo piti pivo i spominjati mamu žabarsku kao sinoć. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Februar 25, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Sve sam završio za pet minuta, treba to malo i razmisliti a ne samo piti pivo i spominjati mamu žabarsku kao sinoć. Kao sto rekoh, Provereno 100%! Al' nemoj mnogo bas zadnjom da kocis. Proveri dobro srafove da budu dobro zategnuti. Pamet u glavu i uzivaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Februar 25, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam navikao da kočim i prednjom i zadnjom, kako ovo sad grize za disk trebaće se ponovo navikavati na motor. Sutra vožnja pa će mo da vidimo. Usput da pitam, šta je kabl koji ide na zadnja klešta? Ima ga na slikama u manualu al' nigde se nepominje šta je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Februar 25, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam navikao da kočim i prednjom i zadnjom, kako ovo sad grize za disk trebaće se ponovo navikavati na motor. Sutra vožnja pa će mo da vidimo. Usput da pitam, šta je kabl koji ide na zadnja klešta? Ima ga na slikama u manualu al' nigde se nepominje šta je. Traction Control! Salim se, mislim da je od brzinomera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Februar 25, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Na ovo mislim, koga god sam pitao il' nema pojma il' su mi stvarno pominjali neku vrstu kontrole proklizavanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Februar 25, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Speed Sensor ili senzor brzinomera! Jel ti riknuo? Zna on da se pokvari ponekad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Februar 25, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Nije, radi sve kako treba, samo što se ovde niko ne razume naročito u aprilie pa dobijem svakakve ''pametne'' odgovore. Vozi se pet vrsta motora i čim vide nešto drugo to nevalja. Kad sam ga uzeo otišao do majstora da nešto pitam i čim je video motor: ''De si to našao da kupiš, to se kvari ko ludo i skupi su delovi, dal si normalan kome ćeš to posle da prodaš . . . '' Meni je motor oduševio, u extra je stanju, nije mnogo prešao (ako je kilometraža prava), a nije ni bitno kilometraža nije presudna kod motora što se mene tiče. Tako da sam kao i dosad odlčio da sve radim sam jer u majstore sve zajedno nemam nikakvo poverenje, pogotovo kad je ovakav motor u pitanju. Ostalo mi je još da promenim lanac i lančanike jer je lanac istegnut neravnomerno i miran sam, ako ne budem morao da ga prodam zbog finansija koje su u tuga osatje da se družimo duže vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Falco je fenomenalan motor i nemoj da ti drugi popuju. Ja se vec 10 godina vozim samo sa aprilijama i nisam imao nikakvih problema. Obavezno se prijavi na apriliaforum.com. To je zaista najbolji moto forum na svetu, uopste nepreterujem. Ljudi koji ga vode su Ovlasceni servis i prodavac i stvarno su super, jedino sto su u Teksasu. Sto se tice Falca, postoje samo dva problema: 1. Punjenje Akumulatora 2. Pomocni cilindar kvacila (Clutch Slave Cylinder) nalazi se ispred prednjeg zupcanika. Ventili se retko jako retko steluju pre 35~40 hiljada milja, pa nemoj da brines o njima, menjaj ulje i uzivaj. Ako mozes zameni mu kablove, svecice i uzivaj. Kao sto rekoh Aprilia je fenomenalna motor. Kod nas sto nije japansko niko nepostuje. Javi ako ti treba bilo kakva pomoc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Februar 26, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator sam stavio nov, a i kablove sam srediosad je napon punjenja 14,4 na 4000 ortaja, kočioni cilindar izgleda normalno. Samo još lanac i vozi miško. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Februar 26, 2010 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Samo još lanac i vozi miško. Vozim bre ljudi, svaki dan! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidarskomlako 78 Napisano Februar 26, 2010 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: izmedju usiju Prijavi odgovor kao problematičan Kolege,pitanje!Ulje za Scotoiler!Gde se nabavlja u Srbiji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Losmi Capo 571 Napisano Februar 26, 2010 Svrati ponekad, 433 postova Lokacija: Beograd-KARABURMA Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god. Prijavi odgovor kao problematičan U Pegaz moto u Novom Sadu,,www.pegaz-moto.rs. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan kočioni cilindar izgleda normalno. Nije kocioni nego cilindar kvacila! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Februar 26, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan kočioni cilindar izgleda normalno. Nije kocioni nego cilindar kvacila! Na cilindar kvačila sam i mislio al' kucaju ruke šta one hoće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Februar 26, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Samo još lanac i vozi miško. Vozim bre ljudi, svaki dan! ;D I tako trba i da ostane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pivcee 0 Napisano Mart 7, 2010 U prolazu, 2 postova Lokacija: bor Prijavi odgovor kao problematičan DA SE PRIJAVIM I JA SA SVOJIM MAGARETOM TUAREG 600 WIND,89GOD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gargi 1229 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: Sankt Kanzian Motocikl: Ktm 990 Superduke R Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo ljudi polako da se organizujemo gde će biti prvi satanak apriliaša, evo još ova nedelja zime i stiže proleće. J sam mislio da u subotu zapucam na sajam sa makinom, ali kažu biće zime i snega i leda i svega, tako da mislim da ta ideja otpada da se tamo malo nađemo i prodivanimo, ali nema veze naćemo se negde drugde, sad će lepo vreme. Ajmo predlažite neka mesta pa da se nađemo više uživo. Ovde u okolini NS dobro mesto bi bilo na Vencu na Fruškoj Gori. Nije u gradu a lepa lokacija za vožnju, jednosmeran put, lepe krivine a valjda je i put ostao u kako tako dobrom stanju. Ajmo predlažite da sve utanačimo pa kad grane sunce da imamo sve spremno i.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Mart 8, 2010 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Spojiti vise stvari odjednom, recimo svaka prva nedelja u mesecu u beogradskom "Kuglasu", se skupljaju motoristi! pa ocemo li i mi tako da probamo, zamolimo niksu (gazda), da okaci jednu tablu APRILIJA i ispod nje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ovih dana dolazim u NS da menjam lanac i lančanike pa ako nekog bude tamo možemo da se vidimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Kod koga menjas lanac? Treba i ja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Primoto na futoškom putu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan A vidi i u Markosu na sajtu najavljuju prodaju aprilie pa bi trebalo da imaju i servis. Ja sam to video tek kad sam naručio. Videću kakvi su u Primoto kad odem, preko telefona su skroz OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Mart 8, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Zaso idete u Aprilin sevocce za zamenu lanca? Svaki servis to moze da uradi a ima i ljudi na forumu koji imaju alat za razbijanje i nitvovanje novih lanaca pa se i tako moze uraditi. To je vrlo jednostavan proces sve se zavrsi za 15~30 minuta, samo pitaj na forumu jel moze neko to da ti uradi a o placanju se dogovorite. Lanac je sigurno skuplji u servisu nego da ga kupis u nezavisnoj radnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Ovi što ja idem kod njih su zastupnici KTM-a. Jedini su mi našli odgovarajući zadnji zupčanik, a i besplatna je zamena jer sam kupio kod njih.(cene su uglavnom iste kod svih) A treba da testiram novu opremu, a i motor sam vozio sve po nekom snegu pa da i njega isprobam kako treba, a i preko venca da se provozam, pa krug na mišeluku, pa brat mi trenutno stanuje u NS, možda sretnem nekog poznatog pa me časti pivo. Kad bolje razmislim lanac je samo izgovor za vozanje. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gargi 1229 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: Sankt Kanzian Motocikl: Ktm 990 Superduke R Prijavi odgovor kao problematičan Ako već dolazite u NS onda bolje dođite u Temerin. Dosta vas već zna da je u Temerinu jedan od najbolje opremljenih moto servisa u Srbiji, a uz to je vlasnik moj najbolji drugar, ovo nije sad da ga reklamiram, stvarno je vrhunski majstor+ima svoj racing team on i njegov sin voze trke u hoby klasi, to su jedina dva zxr -a koji se voze na trkama. U ostalom posetite njihov sajt [ftp=ftp://http://www.mcm-racing.rs/]http://www.mcm-racing.rs/[/ftp]. Slobodno se pozovite na mene imaćete i popust, u stvari dođete prvo do mene(kafa+sokić pošto vozite motore) pa ćemo zajedno do Saleta. Ima svu opremu za zamenu lanaca. Moj tel. 064 668 5287 Gargi Nemojte davati teške novce u nekom ovlašćenom servisu kad imate ovo. Evo sad sam ga nazvao i pitao ga zamena lanca i lančanika nebitno sa nitovanjem ili bez je 30 eur za moje drugare ,ima alat za DID i RK lance ove druge iris i ta ostala sranj nemojte ni kupovati. Servis zamena ulja filtera je 1500 din + ga malo pregleda dodeli koji dobar savet a vala toga nokad viška. Nemojte se snebivati nego dolazte vamo bre oma pravimo kotlić.... jedva čekamo neki izgovor ;D ;D ;D ;D A na Mišeluk zaboravite ima preko 20 kamera postavljenih baš zbog nas, sve snimaju 24 sata, nije vredno zajebancije... sa Mišelukom je gotovo, tražimo novu lokaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...