đunta 4209 Napisano Novembar 5, 2013 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Mozda http://www.gram.rs/ser/proizvodnja.htm Osto sam pri glel opciji, hloroform brzo ispari i praktično je teško za rad a nisam utvrdio dal je efikasniji. Samo da dodam; aluminijum se eloksira kao esteska zastita (dugo traje, a izgleda prelepo) batali plastifikaciju. Mogu i da eloksiram ali verovatno neću iz čisto praktičnih razloga, ne može se popraviti kako treba. Plastifikacija može samo je potrebno pripremiti prelaz gde je ogrebano. Međutim, po svim saznanjima profi plastikatora, kod nas nema visoko kvalitetnih prahova kao što je na mom motorciklu. Zato će biti prefarbani nekom mućkom a to i omogućava da zamažem još koje kud po motoru ako bude bilo potrebno. A nabo sam original ton boje. Nedavno sam video da je na seriji 1.2 sve izgleda farbano i nije imuno na nitro, unutar dekla pokušo prijatelj da opere zagoretinu od nekog ulja. Al da je sizifov posao, jeste. Ostane bela podloga, ne znam šta je, dal ič prajmer il nešto drugo, mora da se kvasi gelom i grebe sloj po slojčić. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Novembar 5, 2013 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Samo da dodam; aluminijum se eloksira kao esteska zastita (dugo traje, a izgleda prelepo) batali plastifikaciju. Aluminijumski odlivci ne mogu da se dekorativno eloksiraju baš zbog livene strukture, obično budu mat sivi. Aluminijum koji je namenjen eloksiranju se i proizvodi i tzv. "eloxal" kvalitetu. Verovatno je to BMW i plastificirao zbog toga. Možeš da pokušaš sa kočionim uljem. Sličan problem sam imao nekada sa deklom od ETZ 251, koja je bila ili plastficirana ili obojena nekim epoksidom, pa je kočiono ulje pomoglo da se premaz razmekša i lakše skine sa teško dostupnih mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Novembar 5, 2013 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ma plastificiro da ne može da se popravi normalnim načinom, ko kamen je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1753 Napisano Novembar 5, 2013 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Pojednostavljeno (kako je i meni objašnjeno): nanosi se tečni azot (kao farba) pa on u dodiru sa predmetom koji se tretira, usled nagle promene temperature bukvalno "eksplodira" mikro "eksplozijama" pri čemu se stvaraju mali krateri. Pri tom, deo materijala sa površine vezuje za sebe pa ga, samim tim i skida. Prednost u odnosu na klasično peskiranje je što nije toliko agresivno i ne stvara prašinu, azot trenutno prelazi u gasovito stanje. Pogrešno su ti objasnili..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6746 Napisano Novembar 5, 2013 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Moguće. Voleo bih da saznam ispravnu verziju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1753 Napisano Novembar 5, 2013 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Ma plastificiro da ne može da se popravi normalnim načinom, ko kamen je. ako skidaš sa bmw-a, srećno......ja ču svoju mašinu (R1200C) da ispeskarim sa sodom. Zaboravi peskarenje suvim ledom, jer neće ništa skinuti, samo če osvežiti farbu. peskarenje suvim ledom peskarenje sa ledom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Novembar 5, 2013 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Suvi led je CO2 Na http://www.mlazmatik...ch_pocetna.html video koji opisuje postupak EDIT: Pretece me BMW Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1753 Napisano Novembar 5, 2013 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Moguće. Voleo bih da saznam ispravnu verziju. KLIK 1 KLIK 2 Evo, potrudio sam se čak u razumljivom jeziku....za dalje informacije pitaj gugla.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Novembar 5, 2013 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ma plastificiro da ne može da se popravi normalnim načinom, ko kamen je. ako skidaš sa bmw-a, srećno......ja ču svoju mašinu (R1200C) da ispeskarim sa sodom. Zaboravi peskarenje suvim ledom, jer neće ništa skinuti, samo če osvežiti farbu. peskarenje suvim ledom peskarenje sa ledom Sve sam skinuo gelom i greb greb. Najverovatnije će zaostati ponekde tragovi belog šta god da je, po jačini držanja bi reko da je "ič" prajmer i to ću probati peskom da maknem. 1.2 ćeš po onome što sam video, očas posla svući. Tek kad se skine plastifakicija na mojim deklovima ukaže se poprilično raster površina koju peskiranje ne preobrazi skoro ništa. Pošto deklovi imaju neka sitna oštećenja koja nije preporučljivo gitati, jedini način je zagladiti celu površinu i poravnati i onda sve opeskirati da izgleda jednobrazno. Inače ovo nije klot aluminijum, dosta je tvrd i težak iako je sama dekla debeljuškasta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Novembar 8, 2013 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nakon prkovavljenja podnoktica priprema završena ali pred finalno peskiranje obustavljen posao jer Etch prajmer koji posedujem nije prošao test u rerni na cca 250°. "Dao sam gas" jednoj nemačkoj i američkoj firmi pa ću sačekati odgovor. Za samo skidanje je utrošeno 0,7 l skid gela i malo nekog PVC rastvarača kojim sam uklonio ostatke plastifikacije i bele podloge. Verovatno bi to pesak makao ali pošto nisam u prilici lično da držim pištolj što je sigurno, sigurno je, špicom i žicom za sudove sam izvukao i najmanju trunčicu. Sami deklovi jesu bili malo oštećeni ali ih je "majstor" densi šlagiro pa je to bilo presudno za odluku o satiranju traga mu, inače nikom živom ne savetujem, bolje nove da kupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano Novembar 8, 2013 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta je to radio, majstor densi, kad je ostetio deklove.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Novembar 9, 2013 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta je to radio, majstor densi, kad je ostetio deklove.? Oni jesu imali oderotinu skoro simetričnu na oba dekla, to je kad motor tresne u mestu a nema kreš bar i to potiče od kad je nov motor bio, sve ostalo je njegovo šutiranje i vucaranje po podu verovatno a ono po rebrima prilkom skidanja kad se prilepi za dihtung plutani, gvozdenim čekićem umesto gumenim. I nije majstor, bar po onome kako je moj motor prošao i ja zajedno sa njim. No to oštećenje se ne vidi jer je em sa donje strane em je pokriveno fabričkim štitnikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Novembar 9, 2013 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda majstor Densi nije pratio tvoje ucesce na forumu pa je prihvatio da ti popravlja motor. Ja ne bi smeo ni gumice na slavini da ti promenim, verovatno bi nasao neku manu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Novembar 9, 2013 (promenjeno) Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda majstor Densi nije pratio tvoje ucesce na forumu pa je prihvatio da ti popravlja motor. Ja ne bi smeo ni gumice na slavini da ti promenim, verovatno bi nasao neku manu Obrnuto, ja sam na neki način morao njemu da upriličim da stekne neku referencu bez neke moje potrebe. Ne radi se o znanju, sposobnosti i majstorskom umeću, koje usput nije ni pokazao već naprotiv, nego o odnosu prema tuđoj, mušterijinoj imovini, tim pre što je odlično znao ko sam i čiji sam. Ja mogu da tolerišem pogrešku u radu jer i sam kiksam ko i svaki živ čovek, ali bahatost u smislu čekića i šrafcigera manirom srpskih "majstora" ne mogu. Celo jutro sam prelistavao fotografije motora preispitujući sebe da nisam neistino oglasio krivim jer se zaista ne sećam da je bilo oštećenja rebara. Ja jesam cepidlaka, kod mene nema lice i naličje, uvek 2 lica, ali ovo je totalno pražavajuće po mene. A ti lično imaš moje poverenje. Promenio Novembar 9, 2013 član đunta 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...