misko_kolo 1302 Napisano Decembar 12, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, moram ovo da podelim sa vama. Pošto redovno čitam "Auto bild", u prošlom ili pretprošlom broju izašlo je pismo "bivšeg bajkera" koji nas je poprilično ocrnio u svom tekstu. Nikako nisam mogao da odćutim pa sam poslao odgovor redakciji koji su oni u celosti objavili. Tekst ide ovako: Poštovani, Vaš magazin čitam od kako je počeo da se štampa u Srbiji i posedujem skoro sve brojeve koji su do sada objavljeni. Zbog toga a i kao čovek koji dugo godina vozi automobile i od pre par godina motocikle, moram da reagujem na pismo koje je poslao Vaš čitalac pod pseudonimom "Bivši bajker". Otkako sam počeo da vozim motocikl, video sam i drugu "stranu medalje". Nikako mi ne ide u glavu da čovek pomišlja da kupi sinovima pištolje jer, jelte, "bolje je ubiti nego biti ubijen". On već ima oružje u rukama (automobil). Pominje kretanje približnom brzinom ostalim učesnicima u saobraćaju. U praksi je to skoro nemoguće, jer u tom slučaju stalno imate neko vozilo "u repu" koje želi da vas pretekne, ubaci pored vas, isteruje svoje "pravo jačeg" itd. To da su adolescenti nemarni u saobraćaju je samo produkt (ne)vaspitanja njihovih roditelja koji ne žele da im posvete dovoljno vremena i da ih edukuju o ponašanju u saobraćaju. Pravila "provlačenja" između automobila koji stoje u koloni su legalna u više evropskih zemalja. U Britaniji se to zove"filtering", a ide se dotle da su počeli da ostavljaju pojas od nekoliko metara ispred semafora, rezervisan za motocikle. Da ne pominjem kolika je ušteda u potrošenom gorivu, zauzimanju prostora pri parkiranju, manjem zagađenju... Eto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 12, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Neka si im to napisao. Taj casopis ne kupujem, pa nisam procitao te tekstove, al je pohvalno za njih sto su objavili tvoj odgovor u celosti da se cuje i druga strana! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Decembar 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Svakodnevna borba za naša prava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex018 415 Napisano Decembar 12, 2009 AlexTattoo, 120 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljilja-pei 97 Napisano Decembar 12, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Trešnja Prijavi odgovor kao problematičan Miško, hvala ti. Mi kupujemo svaki broj i naravno da mi "Bivši bajker" nije promakao, ali nisam imala snage za bilo kakvu akciju. Naravno, jako lepo od uredništva što su objavili i tvoje pismo, kada bi bilo više takvih... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Decembar 12, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Jel' moze neko da citira tog baju "Bivši bajker"-a ovde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Decembar 12, 2009 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Misko!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 12, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bravo !!! mada je verovatno pismo tog bivseg... namesteno... umeju to da rade po redakcijama ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Decembar 12, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema taj veze sa bajkom.......ako je i bivsi sa njim nesto nije u redu.........stara ljubav zaborava nema!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Decembar 12, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo !!! mada je verovatno pismo tog bivseg... namesteno... umeju to da rade po redakcijama ! Jel? ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Decembar 12, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Misko! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 12, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bravo !!! mada je verovatno pismo tog bivseg... namesteno... umeju to da rade po redakcijama ! Jel? ;D ;D ;D ;D ;D ko da ne znas ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Decembar 12, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo !!! mada je verovatno pismo tog bivseg... namesteno... umeju to da rade po redakcijama ! Jel? ;D ;D ;D ;D ;D ko da ne znas ! ;D Word i Photoshop su najvece zlo, kad dopadnu u pogresne ruke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 12, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bravo !!! mada je verovatno pismo tog bivseg... namesteno... umeju to da rade po redakcijama ! Jel? ;D ;D ;D ;D ;D ko da ne znas ! ;D Word i Photoshop su najvece zlo, kad dopadnu u pogresne ruke oooo da !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 498 Napisano Decembar 12, 2009 Zainteresovan, 455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Miško, ne bilo ti teško, objavi i taj tekst 'bivšeg bajkera' da vidimo o čemu se radi. Šta god da je napisao, ovo što si odgovorio je skroz na mestu, bez daljnjeg, ali daj baš inicijalni tekst da vidimo od početka o čemu se radi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7257 Napisano Decembar 12, 2009 Drug član, 3078 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa tim likom da skuterasi moraju da voze pazljivije, po sebe pazljivije. Nisam Marti Feldman pa da mogu da gledam u dva retrovizora istovremeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 12, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Budala covek ! Po njemu neko ko je brzi na motoru da ne obilazi sa leve strane ?? Pa kuda da obilazi ?? Da je ovaj polagao za PSP, znao bi da je obilazenje dozvoljeno levom stranom ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 498 Napisano Decembar 12, 2009 Zainteresovan, 455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne nalazim ja ovde mnogo toga pogrešnog. Naravno, pištolji su hiperbolisanje a preticanje sa leve strane je lapsus tikve...pardon...lapsus lingve. ;D Da klinci masovno voze skudže k'o ludi - voze fakat i tu je čovek u pravu 10000000%. I ja sam im pominjao sve po spisku x puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Decembar 12, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Pa hm... ne bih rekao da je ovo baš tako crno-belo, očigledno je čova nečim iritiran napisao ovakav preterano nerealan tekst. No ne vidim da je baš toliko ocrnio motore koliko mlade vozače skutera kojih, složićemo se, ima više "svakakvih" nego nas na motorima. Da li zbog proseka godina da li zbog ne znam čega ali ima ih dostakoji bi da se utrkuju i sa snažnijim motorima i automobilima što u sklopu sa slabim mašinama daje vrlo opasne situacije, naročito za njih same. O Ikodinoviću ne bih ovom prilikom elaborirano već, ali se pitam kako se nije setio da napomene onaj ne mali broj vozača automobila što misle da su brži i od Hayabusa pa čim vide motor zalepe mu se u cilju isprobavanja svojih svmoćnih i od svih najbržih automobila. Nažalost takvih pisaca će uvek bit i ne treba preterano na njih trošiti energiju. Dobro je znati da ih ima pa opušteno i pamet u glavu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Decembar 12, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Naravno Duka da ne želim previše da trođim energiju na "takve". Ali ne mogu ni da sedim skrštenih ruku i budem samo nemi posmatrač. I neki kamiondžija je sigurno ogorčen na vozače automobila, pa nije napisao pismo kako ga oni "strašno nerviraju" i da neće osećati krivicu ako ga "slučajno" pregazi svojim kamionom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Decembar 12, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Ma sasvim OK je što si mu odgovorio! Ne ginu najviše klinci na skuterima samo zbog svoje vožnje, bar isto toliko i zbog baš takvih vozača automobila koji misle da je preteći skuter isto što i bicikl a kad vide da to ne ide baš tako lako skrljaju klinca u bankinu i to baš onog koji je vozio po propisu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbduck 15 Napisano Decembar 12, 2009 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan "Bivsi bajker" je polupismen. "Bivsi bajker " ne zna gde je levo. "Bivsi bajker" je bivsi bajker kao sto sam ja bivsi kosmonaut. Stoka je to. To su "vozaci" koji ne znaju ni gde im je , a kamoli cemu sluzi retrovizor. Slozio bih se da je redakcijski tekst. Taman su toliko pismeni takvi novinari. Pravim novinarima kapa dole a ovima... ??? Bas me zanima koja budala daje odobrenje da se ovakav tekst nadje u javnosti ( dostupan narodu ). Covek ( valjda bivsi covek ) pominje pistolje i sinove i to kombinuje... Nisam siguran da iko pametan moze napisati takvu glupost. Bilo je slicnih tekstova i bice ih. Na zalost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1970 Napisano Decembar 13, 2009 Aktivirao se na času, 3279 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kapiram, čovek je ošinuo po scooterašima, nas (motocikliste) je samo dokačio... Verovatno je to max. domet sa 4 razreda osnovne, šta ćeš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 651 Napisano Decembar 13, 2009 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da ja sad budem malo antipotivan.....delimično razumem čoveka jer sam par puta bio u napasti da šamaram klince bez kaciga na skuterima koji se provlače bez ikakve logike gde im nije mesto, npr. kad samo od jednom skontam klinca na kog se zamalo naslonim desnim ramenom jer izbegavam rupu a junak mi se uvukao sa desne strane na 3cm i još se smejulji na moje napušavanje da mu tu nije mesto i da samo popadali da bi u šorcu i majci sigurno najebao više nego ja u full opremi . Ali ne mislim da je rešenje deci kupiti pre pištolj nego skuter već tu istu decu obrazovati šta sve može da se desi kad se neodgovorno ponaša u saobraćaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 309 Napisano Decembar 13, 2009 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Srbija je odavno postala divlji zapad po mnogim pitanjima i gleda se samo pravo jaceg, malo je ostalo normalnih koji brinu o drugima. Niko nikoga ne moze da natera da sedne za volan automobila, motora ili cega god, ali kada je vec neko seo trebalo bi ga nekako dovesti u red da postuje sebe i druge. To sto je neko slabiji ne znaci nikako da je zrtveno jagnje! Ostaje samo nada da ce novi ZOBS nekima spustiti "kur*evitost" i da cemo moci svi da se vozimo kao sav normalan svet, a te price oko pistolja nas samo vracaju u vesele `90-te kojih se svi secamo kakve su bile.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...